• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

Viszlát, 2023!

Remélem, már mindenki nagyon várja az új évet – pezsgő behűtve, koffein a szervezetben felturbózva. Én ezennel szeretnék minden kedves olvasómnak

sikerekben gazdag, boldog új évet

kívánni!

 

Jövőre találkozunk!

Stella L. Brandy

Palacsinta | Recept

Sziasztok!

Egy olyan közkedvelt recepttel érkeztem, amivel szerintem mindenki találkozott már élete során – a palacsintáéval. Szerintem az egyik legjobb dolog a palacsintában, hogy lehet sós és édes is, így egy sütéssel akár főételt és desszertet is tud bárki szervírozni az asztalra.

 

Boldog Karácsonyt! | Advent 2023

Mindenkinek boldog, meghitt karácsonyi ünnepeket kívánok!

 

Legyetek jók!

Stella L. Brandy

Szaloncukor tenger | Advent 2023

Sziasztok!

A hétvégén itt a Szenteste – belegondoltatok már, hogy húsz egész napja bombázlak Titeket különféle bejegyzésekkel? Már karácsonyi lázban égtek? Beszéljünk egy kicsit arról, ami minden háztartásban fellelhető ilyentájt és ráadásul mostanság kerül elő: a szaloncukorról.

 

Karácsonyi film- és sorozatajánló | Advent 2023

Sziasztok!

Voltak már könyvek és zenék, tehát adja magát, hogy legyenek filmek is, amiket ajánlok. Nagyon sok karácsonyi és karácsonykor játszódó történetet lehet látni a TV-ben mostanság – hétvégén nézzetek rá az Izaura TV csatornára, mi is a listában láttuk meg, hogy konkrétan csak karácsonyi filmeket játszanak.

 

Élmények 2023-ból, tervek 2024-re || Bloggerjáték 2023.12. | Advent 2023

Sziasztok!

A BLOGGERKÖZÖSSÉG - T.A.B -csoport nevezetű csoport – ami azért jött létre, hogy a bloggereket kicsit aktivizálja – kitalálta, hogy létrehoz egy blogger játékot és én úgy gondoltam, hogy szeretnék ebben részt venni. Hogy mi is ez az egész? A linkre kattintva egészen pontosan megkapjátok az információkat.

 

Karácsonyi könyvajánló | Advent 2023

Sziasztok!

Egy könyvmoly esetében a karácsonyi időszak egy kifejezetten előnyös időszak, hiszen ilyenkor a legtöbb felnőttnek is jut egy kis pihenés és lehet olvasni. Az egyetlen időszak, amikor szeretek igazán tematikusan olvasni az ez az időszak. De most merüljünk el a könyvek világában.

 

Karácsonyi zeneajánló | Advent 2023

Sziasztok!

Tudjátok, mi tud engem igazán karácsonyi hangulatba varázsolni? A zene. Szerintem az egyik legjobb dolog az adventi időszakban, hogy nyilvánosan is lehet hallgatni a karácsonyi muzsikákat – addig kicsit furcsán néznek az emberre és én sem kedvelem az elsietést, de azért na, kellenek a zenék. Ha valaki szeretné a bejegyzés tartalmát egészben meghallgatni a Spotify-on, az a képre kattintva eljuthat a műsorlistámra.

 


Karácsonyi ajándék ajánló | Advent 2023

Sziasztok!

Amikor a fejembe vettem, hogy csinálok egy ilyen sorozatot tudtam, hogy lesz néhány pont, ami nehezebb lesz, mint gondoltam volna. Ez a bejegyzés volt az egyik sarokpont, amiről beugrott EZ és rájöttem, hogy ezért indítottam el ezt a sorozatot. Ez a téma nagyon nehéz mindenkinek és a belinkelt bejegyzésben látszik, hogy akkor nem nagyon erőltettem meg magamat – pedig igazán jónak éreztem akkor. Most egy kicsit más megközelítésből fogom ezt a helyzetet szemlélni, ha érdekel, olvassatok tovább.

 

Székelykáposzta és töltött káposzta recept | Advent 2023

Sziasztok!

Talán csodálkoztok rajta, hogy miért hozok egy bejegyzésben két receptet is, de talán nem okoz meglepetést, hiszen ez a két recept igazából nagyon hasonlít egymásra főleg az a verzió, amit én most itt megosztok veletek.

 

Nagyika párolt lilakáposztája recept | Advent 2023

Sziasztok!

Közeledünk a receptek végéhez, ami talán egy nagy felüdülés lesz mindenkinek, aki eddig mást várt. Az elkövetkezendő két nap tele lesz káposztával, így aki nem szereti, az jobb, ha nem néz fel addig. Aki pedig szereti, de sosem mert hozzákezdeni, az talán megtalálja amit keres.

 

Hortobágyi húsos palacsinta recept | Advent 2023

Sziasztok!

Egy újabb olyan recept érkezett, amit még nem készítettünk el, de idén karácsonykor már mi készítjük el – és aztán a jövőévtől kezdve a mi feladatunk lesz néha szolgáltatni ezt az előétel/főételt. És elértünk egy olyan részhez, ahol már nem desszertekről beszélünk.

 

Métereskalács recept | Advent 2023

Sziasztok!

Elérkeztünk az eső olyan recepthez, amit még nem készítettünk el. Ilyen még lesz, hiszen nem csak olyan recepteket akarok nektek bemutatni, amit én már használtam, hanem azokat is, amiket nagyon szeretek és valamelyik szerettem nagyon finomat készít, illetve amiket szeretnénk megcsinálni és lesz két olyan recept, amit nem valószínű, hogy egyhamar elkészítek, de nekem az ünnepekhez tartozik.

 

Zserbógolyó recept | Advent 2023

Sziasztok!

Ezt a receptet tavaly karácsony környékén találtuk, amikor a rengeteg diónkkal akartunk valamit kezdeni, de nem akartunk bejglit készíteni és a somlói is a fülünkön jött ki. Ezért kerestünk egy olyan receptet, amivel lehetőség szerint nem kell órákat a konyhában tölteni és várni, hogy elkészüljön.

 

Bejgli recept | Advent 2023

Sziasztok!

Elérkezett december 6. napja, ami azt jelenti, hogy sok kisgyerek – és nagygyerek – csizmácskájában reggelre a Mikulás virgácsot vagy csokit rejtett el. Ennek örömére úgy hiszem itt az ideje a recepteknek. A címből látszik, hogy itt nem másról lesz szó, mint a bejgliről, ami talán mindenki számára ismerős karácsonyi fogás.

 

Karácsonyi étkezések | Advent 2023

Sziasztok!

Az elkövetkező napok a sütés-főzés szellemében fognak telni, ami így jobban belegondolva lehet, hogy túlzás – már, amit én véghez vittem itt –, de már így alakult. Igazából szerintem a karácsonyról mindenkinek a kajálás jut eszébe elsőre vagy másodjára. Velem sincs ez másképp, főleg, amióta ismerem a férjem, akiknek hosszú évek óta van egy szokásuk. De, hogy miről is lesz szó ebben a bejegyzésben?

Ételekről.

Szokásokról.

És arról, hogy nálunk hogyan alakultak ezek.

 

Karácsony eddig nálunk | Advent 2023

Sziasztok!

Tavaly eldöntöttük, hogy kicsit megváltoztatjuk a karácsonyi szokásainkat és 2024-ben megpróbálunk már tényleg mindent megtenni annak érdekében, hogy egy olyan hónapot tudjunk a hátunk mögött, ami nem feltétlenül a kapkodással és ilyesmikkel történik – de erről egy később bejegyzésben fogok részletesen beszélni.

Idén Mama már nem ünnepelheti velünk a karácsonyt, így a saját ki változtatásunk mellett az egész család változásokra lett kényszerítve. De most arról szeretnék nektek mesélni, hogy milyen volt nálunk a karácsonyi időszak.

 

Az adventi időszak | Advent 2023

Sziasztok!

Itt a december és ma van advent első vasárnapja. Meggyújtjuk az első gyertyát és nézzük hogyan lesz egy picivel kisebb. Ugyanakkor ez az időszak annak is a kezdete, hogy ebből az évből is egyre kevesebb lesz, ami innentől kezdve lesz nagyon látványos, hiszen a karácsonyi csecsebecsék mellett megjelennek a szilveszteri kellékek is. Nálunk eléggé érdekes ez az időszak.

 

Telem 2023-2024 | Szezonnyitó

Sziasztok!

Itt van a december, tehát megnyitotta kapuját a tél. Nem tudom, mit hoz majd ez az időszak, de azt tudom, hogy csak egyharmadát töltjük ebben az évben – hihetetlen belegondolni is, hogy tegnap még január eleje volt, most meg lassan vége az évnek. De lássuk, mik a téli terveim.

 

Őszöm 2023 | Szezonzáró

Sziasztok!

Egy újabb évszakot sikerült átkalandoznunk és már be is köszöntött a tél így december elsején. Most már legálisan is hallgathatja mindenki a karácsonyi zenéket és nézegethet karácsonyi dolgokat. Végre nem kell a csúnyanézéseket állni, ha a karácsonyi ajándékbeszerzésekre terelődik a szó – pedig úgyis mindenki tudja, hogy már novemberben elkezdődik az ajándék beszerző körút.

De most egy kicsit még visszakalandozok az elmúlt évszakra, ami egy igazán meleg ősz volt. Nagyon sok mindent szerettem volna elérni és igyekeztem megfelelően menedzselni az időm, főleg mivel október végén már be voltam zsongva, hogy írhassam a Kincsőt. Minderről és még sok egyébről olvashattok a bejegyzésben.

 

PárosKönyvesKihívás | Értékelések (2023)

Sziasztok!

Ez a második PárosKönyvesKihívás, ami esetében magáról a bejegyzésről elfeledkeztem és így csak a vége van meg. Kicsit változott a kihívás az évek alatt, itt az történt, hogy Férj (kék) és én (rózsaszín) cetlire felírtunk 5-5 könyvet, amit beledobtunk egy sapkába és kihúztunk kettőt. Alább pedig azt olvashatjátok, hogy mi lett a végeredmény – kiolvastuk-e, tetszett-e, stb.

 

PárosKönyvesKihívás | Értékelések (2021)

Sziasztok!

Idén egy sokkal könnyebben teljesíthető PárosKönyvesKihívást találtunk ki, amit mindketten még tavaszig teljesítettünk – Párom januárban olvasta ki a választott könyvet, én pedig februárban. Ezt a kihívást fogjuk jövőre is elővenni, mert nagyon érdekes volt olvasni más kaliberű kötetet, mint amit amúgy olvastunk volna.

 

Nagy Marvel Képregénygyűjtemény

Sziasztok

Ezt a bejegyzést már nagyon régóta szerettem volna megosztani veletek, mert a képregényekről eddig kevés szó esett. A helyzet az, hogy idén összegyűjtöttük a maradék pár részét a Nagy Marvel Képregénygyűjteménynek és ennek örömére elkezdtem sorrendben olvasni. Csakhogy kiderült, hogy amit találtam az nem volt jó sorrend, így fogtam magam és a Wikipédia valamint a moly közös erejével összeállítottam a listát.

 

Alakformáló masszázs || Alakformálásom története

Sziasztok!

Már korábban említettem, hogy mennyire szeretnék elmenni masszázsra (ITT és ITT), és habár nem hátmasszázsra mentem, amit eredetileg elterveztem, de ami késik, nem múlik. Most viszont arról szeretnék nektek mesélni, hogy milyen volt madero-masszázs keretében a hasamat masszíroztatni. Nem véletlen a bejegyzés címe, hiszen ez a masszázs részben alakot is formál. Én massage.gabi keze alatt szépülhettem, és, ha érdekel Titeket, hogy mégis hogyan jutottam el hozzá és milyen tapasztalataim vannak, akkor olvassatok tovább. Remélem nem bánja, hogy az instájáról veszek képeket/videókat, de szerintem úgy lesz igazán hiteles, ha látjátok a valóságot arról, hogy Ő hogyan dolgozik. Minden kép az Ő tulajdona, a fejlécképen is!

 

Outlander | Könyv vs. sorozat

Sziasztok!

Az örök dilemma az, hogy ha egy olyan sorozatot vagy filmet kezdünk nézni, ami esetleg könyvön alapult akkor mit érdemes tenni – elolvasni előbb a könyvet, vagy a sorozat/film kerüljön előrébb? Sokszor nehéz a döntés, hiszen általában a könyv készült előbb és az az alap mű – tehát evidens lenne, hogy az van előrébb –, mert az emberek szeretik elképzelni a dolgokat a fejükben, aztán ha látják, amit mások megalkottak, akkor már csak az él a képzeletükben és nem a saját fejben megalkotott karakterek.

Nos, az Outlander esetében én azt hiszem döntöttem. És, hogy mit?

 

Elkezdett könyvsorozataim | 2. rész

Sziasztok!

Itt is van az elkezdett könyvsorozatos listám második fele. Folytatjuk a kalandozásokat a hosszabb-rövidebb sorozatokban, amiket szeretnék befejezni. Csapjunk is bele a lecsóba.

 

Elkezdett könyvsorozataim | 1. rész

Sziasztok!

Az egyik évben úgy döntöttem, hogy az olvasmányaimat úgy teszem változatossá, hogy random sorozatokba is belekezdek, amivel elértem ugyan a változatosságot, de rengeteg befejezetlen sorozatom lett. Szám szerint – jelen pillanatban [márciusban] – 52 könyvsorozatot kezdtem el, ami talán nem is tűnik olyan soknak, de ha jobba belegondolunk ez minimum 52 olvasatlan könyvet jelent – csakhogy én imádom a sokrészes sorozatokat.

Szeretném, ha rövid időn belül a lehető legtöbb sorozatot be tudnám fejezni – mondjuk biztos az is, hogy még több sorozatot elkezdek idén, de azért igyekszem inkább gyéríteni ezt a listát, mintsem szaporítani. De, hogy milyen sorozatokba is kezdtem bele? Kicsit lejjebb elkezdődik a lista. [A számok azt jelölik, hogy mennyi könyvet olvastam ki a mennyiből. A linkek a molyos listára vezetnek, ahol lehetnek más számok, de ami más címmel jelent meg, vagy nem könyv, vagy egyben is megjelent (Pl. Bane krónikák), azokat nem számoltam annyiszor bele.]

 

Modern család | sorozat

Sziasztok!

Ti milyenek vagytok, ha sorozatot néztek? Szépen lassan haladtok vele, vagy éppen az ellenkezője: ledaráljátok? Én a darálós vagyok, tehát ha egy befejezett sorozatot nézek (újra), akkor bizony azt egyben lenyomom – persze vannak nálam is olyanok, amiket valamiért jegelek. A legutóbbi darálásom a Modern család volt, ami felkerült az újra megnézős listámra (csak remélem, akkor már végig Férjjel).

 

Heteira: Tündéralku | Borítóleleplezés

Sziasztok!

Egy újabb borítóleleplezéshez érkeztünk – így év vége felé azért ez nem meglepő, hiszen közeleg a karácsony és ez egy jó időpont minél több könyvet megjelentetni, elvégre egy könyvmolynak nincs is szebb ajándék, mint a könyv.


Rainbow Rowell: Szív küldi

A könyvről

 

Beth Fremont és Jennifer Scribner-Snyder tisztában van vele, hogy valaki olvassa az e-mailjeiket. Ez ugyanis a szabály a lapkiadónál, ahol dolgoznak. Ám a lányok nem tudják komolyan venni a dolgot. Vicces, szabadszájú leveleikben részletesen megbeszélik a magánéletüket.

Lincoln O'Neill nem is érti, hogy került ide, ebbe az állásba, ahol az a dolga, hogy mások e-mailjeit olvasgassa. Amikor jelentkezett internetbiztonságisnak, egészen másra számított.

Amikor Lincoln elkezdi olvasni Beth és Jennifer levelezését, tudja, hogy figyelmeztetnie kellene őket. De nem teszi, annyira elvarázsolják a lányok történetei.

Mire rájön, hogy beleszeretett Bethbe, már túl késő lenne bemutatkozni…

 

Kiadó: Scolar | Megjelenés: 2019 | Eredeti cím: Attachments
Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Ősz, én ezért szeretlek | Bloggerjáték 2023.10.

Sziasztok!

A BLOGGERKÖZÖSSÉG - T.A.B -csoport nevezetű csoport – ami azért jött létre, hogy a bloggereket kicsit aktivizálja – kitalálta, hogy létrehoz egy blogger játékot és én úgy gondoltam, hogy szeretnék ebben részt venni. Hogy mi is ez az egész? A linkre kattintva egészen pontosan megkapjátok az információkat.

 

Jeffrey Brown: Darth Vader és fia - Vader kicsi hercegnője - Jó éjt, Darth Vader!

A könyvekről

Darth Vader és fia

Mi történt volna ha Darth Vader aktív szerepet játszik a fia felnevelésében? Mi lett volna ha az a mondat, hogy „Luke, én vagyok az apád!” csak egy bosszús apa dorgálása lett volna? Ebben a mókás rajzokkal teli, humoros képeskönyvben Darth Vader éppolyan apa, mint bárki más, leszámítva azt, hogy ő a Sith Sötét Nagyura. A szülői élet örömei és próbatételei egészen új értelmezést nyernek a könyvben: fénykard leckék házi feladatként, a kekszes doboz kinyitása az Erő segítségével, nyílt nap a Halálcsillagon s számos egyéb nevettető kaland, mely segít az apa és fia közti különleges kötelék megértésében…

 

Kiadó: Szukits | Megjelenés: 2012 | Eredeti cím: Darth Vader and Son
Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Vader kicsi hercegnője

A népszerű művész, Jeffrey Brown vicces történeteiből készült sorozat első része.

 

Kiadó: Kolibri | Megjelenés: 2015 | Eredeti cím: Vader's Little Princess
Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Jó éjt, Darth Vader!

Nincs fülszöveg.

 

Kiadó: Kolibri | Megjelenés: 2015 | Eredeti cím: Goodnight Darth Vader
Olvass bele: x | Moly-olvasás

Colleen Hoover: Egy nap talán

A könyvről

 

A huszonkét éves Sydney élete maga a tökély: egyetemre jár, jó állása van, stabil kapcsolatban él egy remek sráccal, Hunterrel, és a legjobb barátnőjével, Torival közösen bérel lakást. De minden megváltozik, amikor rájön, hogy Hunter megcsalja, és egyik pillanatról a másikra el kell döntenie, hogyan tovább.


Sydney egyszer csak vonzódni kezd a titokzatos, jóképű szomszéd sráchoz, Ridge-hez. Nem tudja levenni róla a szemét, és valósággal megbabonázza a fiú szenvedélyes gitárjátéka esténként az erkélyen. Ridge sem közömbös iránta, és hamarosan ráébrednek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra.


Az Egy nap talán egy szenvedélyes történet barátságról, megcsalásról és szerelemről, ami az első oldaltól kezdve beszippantja az olvasót Sydney izgalmakkal teli világába.

 

 

Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2017 | Eredeti cím: Maybe Someday
Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Okváth Anna: Szonáta gordonkára és kávédarálóra

A könyvről

 

Játszottak már az érzelmeid bűvös húrjain?

 

Zsini fiatal, bohém lány, akinek mindene a csellózás.

Eltökélten be akar kerülni a Zeneakadémiára, de a sors különös mentort ad mellé. A férfi csupa rejtély, ellentmondás, undokság, olyasvalaki, akibe nem ajánlott beleszeretni.

Zsininek persze sikerül. De vajon tényleg ő az igazi? Vagy ez a szerelem csupán délibáb?

Lehet, hogy tökéletes muzsikát nem a pontosság, hanem maga a szenvedély ad?

Zsini keresi önmagát, az őszinte dallamokat, és az igazi, elsöprő szerelmet.

Az élmények örvényében hűséges társa egy háromszáz éves cselló, egy gyerekkori barát, egy szálkás szőrű tacskó és a bosszúvágy, hogy a családját elhagyó apjának egyszer beolvashasson.

Történet, melyben mindenki magára ismerhet, aki valaha remélt, álmodott és csalódott, de mert újrakezdeni.

 

Lenyűgöző regény szenvedélyről és zenéről.

Add át magad a dallamának!

 

Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2016 | Eredeti cím: -
Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Paullina Simons: A nyári kert | Borítóleleplezés

Sziasztok!

Úgy látszik, ilyen borítóleleplezős időszakot élünk, de én ezt egy cseppet sem bánom. Szerintem ez az egyik legizgalmasabb, amit bloggerként szeretek csinálni – remélem, még sok lehetőségem lesz ilyeneket megosztani veletek.

 

Jason Reynolds: Hosszú az út lefelé

 A könyvről

 

Ha egy szerettedet

megölik,

találd meg

a tettest

és

öld meg!

 

Tilos sírni!

 

Tilos besúgni!

 

Állj bosszút!

 

***

 

A „le az átkozott fegyverekkel” mozgalom ódája. Jason Reynolds New York Times bestsellere egy viharosan sokkoló regény, ami kb. hatvan hatásos másodperc alatt játszódik. Ennyi időbe telik egy fiúnak eldöntenie, hogy bosszút álljon-e a srácon, aki megölte a bátyját.

 

Stukker.

Célszerszám.

Flinta.

Gyilok.

Csúzli.

Köpködő.

Zsebágyú.

Acélmaris.

Vas.

Eszköz

a 3-as Számú SZABÁLYHOZ.

 

Vagy hívhatjuk fegyvernek is. Ezt csúsztatta be a tizenötéves Will a farmerjába. A bátyját, Shawnt nemrég meggyilkolták, és Will ismeri a szabályokat. Tilos sírni! Tilos besúgni! Állj bosszút! Ezért indul el a pisztollyal, azzal a fegyverrel, ami még a bátyjáé volt. Dühösen száll be a liftbe a nyolcadikon. Tudja, kit kell keresnie. Vagy mégsem?.

 

A Hosszú az út lefelé rövid, heves, szaggatott, narratív versekkel vet gyors, dühödt, káprázatosan elképesztő pillantást a kamaszok és a fegyveres erőszak témájára, ahogy arra csak Jason Reynolds képes.

 

 

Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2019 | Eredeti cím: Long Way Down | Olvass bele: x | Moly-olvasás

Őszöm 2023 | Szezonnyitó

Sziasztok!

Már egy ideje tart az ősz, én pedig semmit nem írtam arról, hogy mik a terveim. Ennek megvan az oka: egyszerűen annyi gondolatom volt és annyi mindenbe kezdtem bele hirtelen egyszerre, hogy egy bejegyzést megírni se volt időm. Például előfizettem Midjourney-re, ami persze, hogy annyira magába szippantott, hogy kb. 3 napig semmit sem csináltam, csak képeket gyártattam vele – majd mutatok is belőlük, mert nem csak ám magamnak készítettem őket, de mindennek meg van a maga ideje.

Most viszont vessük is bele magunkat abba, hogy mik is a terveim az őszre.

Nyári élményeim | Bloggerjáték 2023.09.


Sziasztok!

 

BLOGGERKÖZÖSSÉG - T.A.B -csoport nevezetű csoport – ami azért jött létre, hogy a bloggereket kicsit aktivizálja – kitalálta, hogy létrehoz egy blogger játékot és én úgy gondoltam, hogy szeretnék ebben részt venni. Hogy mi is ez az egész? A linkre kattintva egészen pontosan megkapjátok az információkat.

Agatha Christie és a Helikonos megjelenések

Sziasztok!

Ma ünnepelné születésnapját Agatha Christie!

Ez egy kettős bejegyzés, mivel nem csak hogy azt tervezem jelölni rajta, hogy miket olvastam ki – ez egy mellékes – hanem azt is, hogy melyik jelent meg a Helikon kiadónál. Előre megjegyezném, hogy én nem feltétlenül a Helikonos kiadást olvasom/olvastam, mert vannak nem olyan kiadású könyveim.

Az egyik dolog, ami miatt szeretem Agatha Christie írásait, hogy érdekes ír. Bevallom őszintén, nekem Tommy és Tuppence a kedvenceim – Poirot számomra túlságosan sok. Az első, amit olvastam az a Tíz kicsi néger volt, ami annyira a hatása alá kerített, hogy megfogadtam, én bizony elolvasom az írónő összes könyvét.

Félkövérrel emeltem ki azokat, amik megjelentek illetve meg fognak jelenni (azaz már tudható a dátum). Amik linkek, ott az olvasáshoz vezet a link – ezeket olvastam már ki. Vannak olyan könyvek, amik több címen is megjelentek, így ha nem találjátok, amit kerestek, akkor az angol címmel próbálkozhattok. Az egyes sorozatok között átfedések vannak, így egyes kötetek többször is feltűntetésre kerülnek!

Lássuk a listákat!

Elizabeth Lenhard: A megdöbbentő eltűnés - Meridián felfedezése - A tűz hatalma

A könyvekről

A megdöbbentő eltűnés

A könyv főhőseinek lassanként meg kell barátkoznia különleges, mágikus erejével. Egyiküknek véletlenül sikerül eltűntetnie az egyik osztálytársát, de más, meglepő furcsaságok is megesnek, ráadásul az egyik varázslólánynak nyoma vész. A lányok úgy határoznak, a végére járnak a rejtélyes dolgoknak…

 

Kiadó: Egmond-Hungary | Megjelenés: 2006 | Eredeti cím: The Disappearance | Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Meridián felfedezése

Az öt barátnő úgy dönt, hogy erőiket egyesítve felderítik Elyon hollétét. A csoportban feszültség üti fel a fejét; Elyon eltűnése mindenkit alaposan felkavart. Most azonban nincs helye civakodásnak. Összpontosítaniuk kell, hogy megtalálják a megfelelő kaput Meridiánba. Ehhez első lépésként magát a várost kell fellelni. Ám a sors veszélyes fordulatai nem könnyítik meg az öt barátnő helyzetét.

 

Kiadó: Egmond-Hungary | Megjelenés: 2005 | Eredeti cím: Finding Meridian | Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

A tűz hatalma

Will, Irma, Taranee, Cornelia és Hay Lin lába alatt egyre forróbb a talaj. Ellenőrzésük alá vonják a Víz, a Föld, a Tűz, a Levegő és az Energia mágikus erejét, mindez mégsem elegendő ahhoz, hogy felszámolják az előttük tornyosuló problémákat. Mind Heatherfieldben, mind Meridiánban nőttön-nő a feszültség, az érzelmek elszabadulnak.

 

Kiadó: Egmond-Hungary | Megjelenés: 2005 | Eredeti cím: The Fire of Friendship | Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Colleen Hoover: Verity

A könyvről

 

Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.

 

Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.

 

Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.

 

 

Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2020 | Eredeti cím: Verity | Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Nyaram 2023 | Szezonzáró

Sziasztok!

 

Véget ért a nyár és ezzel elérkezett a felnőttek következő várakozásos időszaka, ugyanis jön a karácsony. Csak viccelek – igazából nem, mert én észrevettem magamon, hogy mióta nem tanulok, úgy működöm, mint egy leegyszerűsített kapcsoló, aminek nyaralás és karácsony állása van. Tegye fel a kezét, aki ezzel nem így van.

Gondoltam, ha már a nyár mindig egy olyan közkedvelt időszak, amit mindenki pozitív jelzőkkel illet, én is írok róla egy bejegyzést. Nem nagyon szoktam összefoglalni, hogy mik történnek velem adott napon hónapban, de most megpróbálom felidézni mindazt, ami történt. Nyárról beszélünk így nem túl sok minden történt. Csapjunk bele a lecsóba!

 

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei

 A könyvről

 

Az árnypiac tündérek, vérfarkasok, boszorkánymesterek és vámpírok találkozóhelye.


Az alvilágiak mágikus tárgyakat adnak-vesznek, sötét üzleteket kötnek, és a nephilimek elől gondosan rejtegetett titkokat rebesgetnek. Két évszázadon át rendszeresen megfordult itt más is – egy vendég a Csontvárosból, az árnyvadászok világának szívéből. Néma testvérként Zakariás a nephilimek törvényeire megtartására esküdött fel. Valaha azonban Jem Carstairs néven árnyvadász volt, örök szerelme pedig egy boszorkánymester, Tessa Gray. Jem az évek hosszú során számos város árnypiacán keres egy relikviát a múltból.


Kövesd Jemet, és miközben az eseményekhez az árnypiacokon zajló sötét ügyletek szolgáltatják a hátteret, olvashatsz Anna Lightwood kudarcra ítélt szerelméről, Matthew Fairchild nagy bűnéről és Tessa Gray tetteiről a világháborúban.


Valentine Morgenstern vásárol egy lelket a piacon, az ifjú Jace Wayland pedig szerető otthonra lel.


Valahol, valamelyik piacon lapul egy elveszett örökös, de találkozhatunk egy hőn szeretett kísérlettel is, és kiderül, hogy senki nem mentheti már meg azt, aki eladta a szívét. Még Zakariás testvér sem.


Mélyedj el az Árnyvadász Akadémiában megismert szereplők személyes történetében!

 


Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2019 | Eredeti cím: Ghosts of the Shadow Market | Olvass bele: x | Moly-olvasás


Colleen Hoover: This Girl – Ez a lány

A könyvről

Miután Layken és Will szerelme a legnagyobb próbatételeket is kiállta, az immár házasságban élő fiatal pár végre kezdi biztonságban érezni magát a kapcsolatban. De bármennyire is élvezi Layken az új, közös életüket, néhány kérdés nem hagyja nyugodni. Noha Will szeretné magában tartani a múlt fájdalmas emlékeit, Layken mindent tudni akar róla. Will végül beadja a derekát, és elmeséli saját történetét, mely során felszínre kerülnek legbelsőbb érzelmei és gondolatai. Miközben újraéli jó és rossz pillanatait, a Laykennel való első találkozásáról is meglepő dolgok derülnek ki.


Az Ez a lány-ban Will a saját szemszögéből meséli el Laykenhez fűződő, bonyolult kapcsolatát. Kettejük jövője azon múlik, hogyan birkóznak meg a múlttal a közkedvelt Szívcsapás-sorozat záró részében.


Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2015 | Eredeti cím: This Girl | Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Visszaemlékezés az iskolai évemre | Bloggerjáték 2023.08.

 Sziasztok!

 

A BLOGGERKÖZÖSSÉG - T.A.B -csoport nevezetű csoport – ami azért jött létre, hogy a bloggereket kicsit aktivizálja – kitalálta, hogy létrehoz egy blogger játékot és én úgy gondoltam, hogy szeretnék ebben részt venni. Hogy mi is ez az egész? A linkre kattintva egészen pontosan megkapjátok az információkat.

 

Vonatozás első osztályon

Sziasztok!

 

Lehet, hogy most nagyzolónak fogtok gondolni, de az infláció sem állíthatott meg abban, hogy idén kipróbáljam a MÁV első osztályú kocsiját – az meg már csak hab a tortán, hogy három alkalommal is megtettem. A miértekről, az élményekről és arról, hogy megért-e pénzt kiadni erre, lejjebb olvashattok.

 

© Stella L. Brandy || 2012 -