• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

Telem 2023-2024 | Szezonnyitó

Sziasztok!

Itt van a december, tehát megnyitotta kapuját a tél. Nem tudom, mit hoz majd ez az időszak, de azt tudom, hogy csak egyharmadát töltjük ebben az évben – hihetetlen belegondolni is, hogy tegnap még január eleje volt, most meg lassan vége az évnek. De lássuk, mik a téli terveim.

 

 

Személyes

A tél minden egyes hónapja eseményekkel teli. A december a karácsonyról szól. A január a születésnapokról – köztük az enyémről. A február Férj szülinapjáról. Egyszerűen amint átlépünk az új évbe, rögtön egy szülinappal kezdünk – apa nagynénje január 1-jén született.

Tudom, hogy változások jönnek az életembe – sajnos még nem olyanok, amik édes titkok, bár a remény, hogy az is jön, még mindig megvan – amik eleinte nagyon felzaklattak, de mostanra már akkora bizonytalanságban vagyok, hogy igazából csak sodródom az árral. Próbálok arra gondolni, amit mondtak nekem „Ne foglalkozz vele, te úgyis tudod, mi lesz” – nem tudom pontosan, de próbálok erre koncentrálni.

Szeretném, ha a tél az örömről, majd a változásról szólna és minden a helyére kerülne. Eszméletlenül boldog lennék, ha az év eleje nem katasztrófába illő helyzeteket szülne, hanem végre egy jó évnek nézhetnék elébe.

 

Terveim:

  1. Szeretnék elmenni forrócsokizni. A kedvenc időszakom azért a tél, mert akkor nagyon jól esik tényleg a meleg itóka.
  2. Elmenni több karácsonyi vásárba. Ezt minden évben megfogadjuk, de ezidáig csak egy évben mentünk ténylegesen is el.
  3. Nem engedni, hogy a korai sötétedés elvegye a kedvet a sétától. Férj jobban szeret világosban sétálni, ami télen lehetetlen helyzet, hiszen már sötétben indulunk el.
  4. Elmenni a munkahelyi karácsonyi partira. Igazából az első évemet leszámítva mindegyiken voltam és erre is feljelentkeztem.
  5. Kivenni a születésnapi szabim a születésnapomon. Most szerdára fog esni, így pont jól is jön ki majd, hogy csütörtök-péntek HO-ban vagyok.
  6. Mérlegelni a lehetőségeim. Minden évben szoktam ilyet csinálni, így a tervezős énem is kicsit megnyugszik.
  7. Férj születésnapjára tortát sütni. Most nem akarok formatortát készíteni, de valami finom ízt szeretnék megvalósítani. Így, hogy ő neki is van HO kicsit megnehezíti a titkosságot.
  8. Kirakni végre egy puzzle-t. Szeretném, ha végre kiraknánk egy 1000 darabosat újra, mert amikor elkezdtük a Yodát, akkor félbehagytuk, mert nem ment.

 

Blogos

Talán nem árulok el zsábamacskát – hiszen a Műhely menüpontban már láthattátok egy ideje – a december lesz az a hónap, amikor tele leszek bejegyzéssel. Szerettem volna egy adventi dömpinget tartani.

Természetesen kellene hoznom a másik két hónapban is valamit, de annyira nem gondoltam még előre. Vannak terveim, de még most is a decemberi bejegyzések kötnek le, így azok tényleg csak kósza gondolatok, ami a megírásukat illeti.

Amiket tervezek az az, hogy a maradék régen megírt bejegyzést közzéteszem az év során valamikor. Vannak olyan tervek, amiket szeretnék megvalósítani, de igazából az sem zavar, ha nem jön össze – a január nem feltétlenül fog a blogolásról szólni, mert idén egészen belehúztam a frissítésbe, hogy lehet, kicsit a továbbiakra kellene összpontosítanom.

 

Könyves

Szeretném, ha lenne időm olvasni és ki is választottam a karácsonyi tematikus könyvem Agatha Christie: Adventi krimik személyében. Az új évet várhatóan egy Colleen Hoover könyvvel kezdem majd. Ettől eltekintve meg ami jön – a karácsonyon kívül nem szoktam megadott hónapnak megfelelő könyvet olvasni.

Januártól szeretném, ha az olvasásnak nagy szerep jutna és a téli bekuckózós időszakot megpróbálom minél több könyvvel kitölteni. A célom az, hogy legalább 2 könyvet kiolvassak minden hónapban – ennél több nagyon jó lenne, de a jelenlegi helyzetemet elnézve, csoda is.

 

Írós

Őszintén ez az a pont, amit nem igazán látok magam előtt. Decemberben biztosan nem lesz időm a saját történeteimre és azt meg már fentebb is írtam, hogy lehet, a januárt kicsit offolom, de ez még nem jelenti azt, hogy semmit sem fogok írni. Ha belekezdek bármelyik történetembe is az egészen biztosan a Kincső lesz, amit szeretnék megírni 2024 folyamán – télen is szeretném folytatni, de nem biztos, hogy ez lesz az ideális időszak majd.



Nektek vannak terveitek a télre? Terveztek valami extrát karácsonykor? Nektek is nagyjából a karácsony jut eszetekbe a télről, pedig van még utána két hónap?

 

Legyetek jók!

Stella L. Brandy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést. Ha írsz kommentet annak még jobban örülök. Ne feledd, hogy véleményedet félkövér és dőlt betűtípussal tudod formázni, illetve linkeket is betehettek - a szokásos módon.

© Stella L. Brandy || 2012 -