• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

Modern család | sorozat

Sziasztok!

Ti milyenek vagytok, ha sorozatot néztek? Szépen lassan haladtok vele, vagy éppen az ellenkezője: ledaráljátok? Én a darálós vagyok, tehát ha egy befejezett sorozatot nézek (újra), akkor bizony azt egyben lenyomom – persze vannak nálam is olyanok, amiket valamiért jegelek. A legutóbbi darálásom a Modern család volt, ami felkerült az újra megnézős listámra (csak remélem, akkor már végig Férjjel).

 

A Modern családot szerintem nagyon sokan elkaszálják az első 2-3 rész után, pedig, ha az ember egy kicsit kitartóbb, akkor egy fantasztikus kaland részese lehet. Én is számtalanszor belekezdtem a sorozatba, míg már elérkezett az ideje – túllendültem a kezdeti fenntartásaimon és nem kapcsoltam ki a 3. rész után. Onnantól számomra egy csoda volt.

 


Vicces. Tényleg tele van humorral, még ha néha elég bugyuta is. A szituációk sokszor fulladnak valami humorosba, ami tökéletesen kiszakítja az embert a mókuskerékből – humorral is meg lehet oldani problémákat és ezt a sorozat nagyon jól bemutatja.

 

Élet szagú. Egy igen érdekes családról beszélünk, ahol mindenféle dolog előjön. Például Jay elvett egy lánya korú hölgyet, Gloriát. Claire (Jay lánya) nagyon fiatalon esett teherbe és ezért ment hozzá Philhez. Mitchell (Jay fia) pedig meleg és boldog párkapcsolatban él Cammel. Ez a három háztartás nagyon szorosan összefonódik, hiszen rengeteg programjuk van együtt. A megélt problémáik valósak és a reakciójuk is azok – néhány dologtól eltekintve, mert egy sorozatban azért kell a túlzás is. Felvetik azokat a problémákat, amiket az ilyen családoknál felvetnek: a nagy korkülönbséget, a melegséget és a melegek adoptálását, a fiatalon köttetett házasságot és a becsúszott gyermeket. Mindezt úgy, hogy a saját családban is fel-felütik fejüket ezek a kérdések és nagyon érdekes, ahogy egy jellemfejlődésen megy keresztül az összes szereplő.

 

Megható. Rengeteg olyan epizód van, amikor az emberlánya elpityereg. Az utolsó évad meg maga a búcsú-érzés, ami miatt extrán keserédes a hangulat. Tökéletesen bemutatja a gyászt, az elfogadást, a családi összetartást. Mert itt nem arról van szó, hogy egy család három háztartása csak úgy él egymás mellett. Nem, az ő múltjuk, jelenük és jövőjük függ egymástól – hiszen az egyik unoka (Alex, Claire és Phil második lánya) például mindenben meg akar felelni Jaynek, aki őt tartja az utódjának.

 

A szereplők nagyon az ember szívéhez tudnak nőni. Mindenki külön egyéniség és mégis megtalálható bennük valami közös: a család szeretete. Tetszett, hogy Jay volt a központi figura – mondjuk, mivel az ő gyerekei még a másik két háztartás, így ez adott volt. De Jay eléggé nem-elfogadó az elején, ami nagyon zavarja Mitchellt, aztán a későbbiek folyamán ez megváltozik a jó irányba – nyilvánvaló, teljesen nem tud elfogadni mindent, de nem is kell neki.

 

A szereplők név szerint:

Jay Pritchett (Ed O'Neill)

Gloria Pritchett (Sofía Vergara) – Jay második felesége

Claire Dunphy (Julie Bowen) – Jay lánya, Phil felesége

Phil Dunphy (Ty Burrell) – Claire férje

Mitchell Pritchett (Jesse Tyler Ferguson) – Jay fia, Cameron férje

Cameron Tucker (Eric Stonestreet) – Mitchell férje

Haley Dunphy (Sarah Hyland) – Claire és Phil első gyermeke

Alex Dunphy (Ariel Winter) – Claire és Phil második gyermeke

Luke Dunphy (Nolan Gould) – Claire és Phil harmadik gyermeke

Manny Delgado (Rico Rodriguez) – Gloria fia, Jay mostohafia

Lily Tucker-Pritchett (Jaden és Ella Hiller & Aubrey Anderson-Emmons) – Mitchell és Cameron örökbefogadott lánya

 

Nagyon érdekes volt látni, hogy az első részhez képest ki mennyit változott. Nem csak külsőleg (de a gyerekek nagyon sokat változtak úgy is), hanem belsőleg is. Jay-t már említettem, de az ő jellemfejlődése egyszerűen zseniális. A gyerekek pedig a másik nagyon nagy fejlődés, főleg ahogy mindenkinek megvolt a maga szerepe, de mégis, a butácska Haley is tudott okos lenni. Gloria is sikeresen beilleszkedett. Jay mellett számomra még Mitchell volt az, aki rengeteget fejlődött és szuper volt látni, hogy tesz is azért, hogy pl. a nővérével és az apjával jobb legyen a kapcsolata.

 

Én azt mondom, hogy adjatok neki egy esélyt! Nézzétek meg az első évadot és ha nem szippant be csak akkor hagyjátok ott – bár garantáltan beszippant. Nem egy tragédia, tele van humorral és az ember jobban értékeli a családját, miután végig nézte.

 


Legyetek Jók!

Stella L. Brandy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést. Ha írsz kommentet annak még jobban örülök. Ne feledd, hogy véleményedet félkövér és dőlt betűtípussal tudod formázni, illetve linkeket is betehettek - a szokásos módon.

© Stella L. Brandy || 2012 -