2023. november 2.

Elkezdett könyvsorozataim | 1. rész

Sziasztok!

Az egyik évben úgy döntöttem, hogy az olvasmányaimat úgy teszem változatossá, hogy random sorozatokba is belekezdek, amivel elértem ugyan a változatosságot, de rengeteg befejezetlen sorozatom lett. Szám szerint – jelen pillanatban [márciusban] – 52 könyvsorozatot kezdtem el, ami talán nem is tűnik olyan soknak, de ha jobba belegondolunk ez minimum 52 olvasatlan könyvet jelent – csakhogy én imádom a sokrészes sorozatokat.

Szeretném, ha rövid időn belül a lehető legtöbb sorozatot be tudnám fejezni – mondjuk biztos az is, hogy még több sorozatot elkezdek idén, de azért igyekszem inkább gyéríteni ezt a listát, mintsem szaporítani. De, hogy milyen sorozatokba is kezdtem bele? Kicsit lejjebb elkezdődik a lista. [A számok azt jelölik, hogy mennyi könyvet olvastam ki a mennyiből. A linkek a molyos listára vezetnek, ahol lehetnek más számok, de ami más címmel jelent meg, vagy nem könyv, vagy egyben is megjelent (Pl. Bane krónikák), azokat nem számoltam annyiszor bele.]

 

Az első 26 megkezdett könyvsorozatom

 

A legősibb átkok (1/2)

Az Árnyvadász Univerzum egyik kedvenc szerelmespárjának történetét én nagyon vártam annakidején. Az első részt nagyon gyorsan befejeztem és emlékszem, hogy mennyire magába szippantott újra az a világ, valószínűleg ezért nem olvastam még ki a második részt Magnus és Alec életéből – akkor kiolvasnám a többi olvasatlan Árnyvadász kötetet és ahhoz idő kell.

Amúgy Magnus és Alec történetének második részét kifejezetten vártam és nagyon várom, hogy újra velük együtt kalandozhassak. Ők voltak az első meleg pár, akikkel megismerkedtem és akiknek nagyon tudok szurkolni – Magnus miatt még Alecet is megkedveltem.

 

A lenyűgöző X-Men (1/2)

A Nagy Marvel Képregénygyűjtemény minket is elragadott és elkezdtük összegyűjteni. Nem sokat olvastam még belőle, de terveim szerint majd végig veszem az összeset, ha megvan az összes képregény.

A lenyűgöző X-Men az egyik megkezdett sorozat a gyűjteményből. Még nem tudom, mikor, de egyszer el fogok jutni odáig, hogy elolvassam.

 

A neveletlen hercegnő naplója (1/19)

Idén belekezdtem Meg Cabot klasszikusába (általános iskolában rengeteg könyvet olvastam tőle), és habár a filmhez nagyon kevés köze van, könnyen fogyasztható volt és amúgy sem szeretek félbehagyni sorozatokat. Idén terveim szerint lezárom Mia kalandjait bár egy kötet még nincs meg a sorozatból.

 

A sorok között (4/4)

Teljesítve: 2023. november 30.

Ez bizony az a sorozat, aminek nagyon remélem, hogy a negyedik része is megjelenik magyarul [szerk.: közben megjelent], mert egyszerűen imádom. Könnyen fogyasztható, érdekes témákat feszegető történetek. Érdekes, hogy az első részben megismert főszereplők helyet kapnak az összes részben, de a harmadik részben például nem az első két rész főszereplő csajszija kerül előtérbe.

 

A sötét páros (1/3)

Ez volt az első ilyen sötét trilógia, amit megvettem – +18-as könyvet már olvastam előtte is, de ez más – és emlékszem, hogy tetszett nekem a maga borzalmas témája ellenére is. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásokra, de valahogy ez idáig még nem kerültek a kezembe.

 

A szív körvonalai (1/4)

Ha kellene mondanom egy könyvet, ami nagy hatással volt rám és mindenkinek ajánlgattam annakidején a gimiben, akkor az az Easy – Egyszeregy. Ez a könyv bizonyította nekem az írónő munkásságát (ezért is kezdtem bele A sorok között sorozatba). A sorozattal viszont úgy állok, hogy sehogy, mert amikor megtudtam, hogy a második rész az első férfi szemszögös elmesélése, akkor félbehagytam. De igazából nagyon szeretném kiolvasni a maradék 3 könyvet.

 

A villa (1/5)

Egy viszonylag friss sorozatom ez, mivel 2021 végén kaptam meg az első 3 részt, és 2022 végén olvastam az első részt. A Melzer család ugyanis nagyon vonzott (az én vezetéknevem nagyon hasonlít erre és férjemnek ez nagyon tetszett így megvette a könyveket). Szeretek a múltról olvasni – még, ha néha borzalmas is volt, mert elvarázsol a különböző korok divatja. Nagyon örülök, hogy ebben a sorozatban Németországban járunk és szerintem egy igazán kiváló történet folyam.

 

Alice (1/2)

Mindig is érdekelt Alice élete könyvben – igazából a filmeket sem igazán szeretem és így sem az én világom. Viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy a második rész milyen. Duológiáról beszélünk, így csak egy olvasásélménnyel leszek maximum több, de tényleg kíváncsi vagyok. Szeretnék több klasszikust olvasni és ehhez pont passzol.

 

Angyalsors (3/4)

Ezt a sorozatot nagyon szerettem, akkoriban jelentek meg az angyalos történetek. Az utolsó részt aztán alig lehetett beszerezni – én legalábbis úgy emlékszem – és sokkal később lett meg, mint ahogy a sorozattal foglalkoztam. Ettől függetlenül szeretném elolvasni az utolsó részt, mert szép emlékek kötnek hozzá.

 

Anna és a francia csók (3/3)

Teljesítve: 2023. május 3.

A másik mindenkinek ajánlgatott sorozat. Az első részt kb. százszor olvastam és minden alkalommal imádtam. A harmadik részt nagyon vártam és sokáig csak az első és harmadik rész volt meg. Kövezzetek meg, de nekem a második rész borítója nem tetszik és ezért nagyon nehezen vettem rá magam az olvasására – pedig a történet jó volt. Idén sort kerítek az utolsó részre is.

 

Anne (4/8)

Ki ne hallott volna már a cserfes, ábrándozó Anne Shirley-ről? Nekem nagyon kedves ez az egész könyves-filmes-sorozatos univerzum, ami övezi L. M. Montgomery könyvsorozatát. Már ott tartok a könyvekben, hogy Anne felnőtt nő, megházasodott. Nem mondom, hogy kevésbé érdekes, mert Anne megmaradt annak a cserfes és ábrándozó fiatalnak, aki mindig is volt – csak úgy érzem, lassan szeretném elengedni a kezét. Ugyanakkor nagyon szeretek elmerülni abba a békebeli hangulatba, amit az írónő könyvei hoznak.

 

Árnyalat (3/6)

Én ezt a sorozatot először még fordításban olvastam – amúgy nem voltam oda az Edward-Bella ficekért, de ez valamiért magával ragadott. Ez tipikusan az a történet, amit a férfi szemszögéből sokkal érdekesebbnek tartottam volna – hiszen ő volt a sérült múlttal rendelkező – és az írónő meg is írta, én viszont már kevésbé vonzódom a történethez. Ettől eltekintve nagyon érdekel a férfi-szemszög, bár kicsit félek, hogy csalódni fogok.

 

Árnyékvilág (2/3)

Spirit Bliss (akinek van ám Twilight ficje is, ami nagyon király) még anno, amikor bejelentette azt, hogy megjelenik egy története, nagyon sokak által ismert volt, mint írónő – ezzel nem azt mondom, hogy most kevésbé, de tény, ami tény, hogy akkor a Twilightos oldaláról nagyon sokan megvettünk volna bármit, amit kiad a kezei közül. És habár a másik sorozatát jobban szerettem, ez is közel áll a szívemhez (főleg a második rész). A harmadik részhez még nem volt szerencsém, de ami késik, nem múlik.

 

Árnyvadász univerzum (31/37)

Kicsit kilóg a sorozatok sorából ez az univerzum, mert nem a szószoros értelemben vett sorozat. Az egyik legnagyobb univerzum, amihez szerencsém van. Én sokkal jobban szeretem a régi időkben játszódó történeteket, illetve mindent, ami Malec és Jem. Érdemes neki adni egy esélyt, mert egy olyan világot épített fel az írónő, amiben mindig van potenciál és mindenki megtalálhatja benne azt, amit keres.

 

Bíborhajú (3/4)

Mondtam már, hogy imádom Beninát? Mert így van! Anno nagyon nehezen vettem rá magam, hogy belekezdjek ebbe a sorozatába, de annyira magával ragadott, hogy még mindig emlékszem minden percére az olvasásnak. Az (jelenlegi) utolsó rész kicsit később jelent és így nem sikerült megint rávennem magam az olvasásra – főleg az utolsó rész után, amit igazából azóta sem bocsátottam meg az írónőnek. De annyira szeretem ahogy ír Benina, és jó történet, hogy biztos folytatni fogom.

 

Bridgerton család (9/10)

Igazából a Bridgerton sorozat 9 könyvből áll, csak megjelent egy plusz kötet magyarul, amit ebbe a sorozatba illesztettek. Amúgy nagyon szeretem a Bridgerton-hangulatot és bármikor képes vagyok olvasni róluk, bármit.

 

Bűbájos boszorkák (10/10)

Teljesítve: 2023. október 31.

Valószínűleg ez csalás, mert általános iskolában tuti kiolvastam valamennyi részt, de akkor még nem volt Moly és konkrétan majdnem minden könyvet kiolvastam az iskolai könyvtárból. A Bűbájos boszorkák egy olyan sorozat, amit pár évente újra nézek és így a könyveket is be kellett szereznem, hogy azokat is elolvassam felnőtfejjel. Hozza a hangulatot, bár én nagyon nagy Leo-Piper fan vagyok és nekem ez hiányzik.

 

Caster krónikák (1/4)

Ez is egy kicsit kilóg a sorból, mert nem vagyok benne biztos, hogy szeretném kiolvasni az egész sorozatot, ugyanakkor nagyon érdekel mégis. Még nem tudom, mi legyen vele.

 

Cat és Bones (1/8)

Vannak az ember életében azok a sorozatok, amiket nagyjából 10 évvel ezelőtt elkezdtek és nem fejeztek be – számomra ez egy ilyen sorozat. Nagyon szerettem és akartam is volna tovább olvasni csak anyáék nem hozták le Balatonra, így csak az első részt tudtam kiolvasni. De ez nagyon tervben van!

 

Csillagok háborúja (4/9)

Ezt szeretném befejezni és jobban is állnék, ha tavaly nem hagytam volna ki egy kötet kiolvasását (úgy terveztem, hogy minden évben kiolvasok egy részt). Kevésbé érdekel, mint amennyire szeretem a férjem, de egy valamiben mégis kiemelkedő: a világ. Egyszerűen úgy tekintek a történetekre, mint egy vezérfonalat, hogy űroperában is otthon legyek – hátha egyszer szükség lesz rá.

 

Csúfok (1/3)

Ez meg végképp kilóg a sorból, mert nem vetem el kiolvasási lehetőségét, de annyira nagyon hátul áll, hogy lehet, soha nem jutok el idáig. Ráadásul csak a második rész van meg.

 

Darth Vader (3/4)

Igazából az összes miniképregényt olvastam, de az egyiket elfelejtettem jelölni – nem baj, majd újra kiolvasom. Szerintem nagyon cukik és külön szuper bennük az, hogy az eredeti történetet is belecsempészte a kreátor.

 

Éjszaka Háza (8/9)

Régen nagyon nagy számnak számított, azután elfelejtődött, ahogy a kiadó megszűnt. Az utolsó részre (magyarul megjelenő) nagyon sokat kellett várni, annyira sokat (nagyjából 1 évet), hogy mire megjelent, én már túladtam a sorozaton. Kicsit sajnáltam, de mostanság úgy elolvasnám, szigorúan az utolsó részt.

 

Enigma (1/2)

Az első rész esetében itt is sokáig húztam az időt – valamiért a magyar írókkal ez van –, de a történet nagyon tetszett. Nagyon örültem, hogy megjelent a következő része, de valamiért nem sikerült még belekezdenem.

 

Fallen (3/6)

Ezt sorozatot igazából nem szeretem. Az első rész nagyon jó volt és alig vártam, hogy tovább olvassam – aztán a harmadik résszel olyan sokat szenvedtem, hogy nem is olvastam tovább. Ennek ellenére szeretném befejezni, mert az eleje ígéretes volt.

 

Fekete Tőr Testvériség (1/18)

Lehet, hogy ez már rég nem aktuális sorozat – hiszen a vámpírok hőskora már a múlté – azonban én szeretem az ilyen fantasyket. Emlékszem, hogy tetszett az az egy rész, amit olvastam, de muszáj lenne az első résztől kezdve elolvasni, mert a világfelépítés számomra nem volt egyértelmű. Kicsit vaskos kötetek és mostanság valahogy nem csúsznak úgy a könyvek, hogy be merjem vállalni őket.



Van olyan sorozat, ami nálatok is befejezésre vár? Ti egymás után kiolvassátok egy sorozat köteteit vagy belekezdtek párba és aztán valamikor folytatjátok?

 

Legyetek jók!

Stella L. Brandy

 

Folytatása következik…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése