• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

Viszlát, 2023!

Remélem, már mindenki nagyon várja az új évet – pezsgő behűtve, koffein a szervezetben felturbózva. Én ezennel szeretnék minden kedves olvasómnak

sikerekben gazdag, boldog új évet

kívánni!

 

Jövőre találkozunk!

Stella L. Brandy

Palacsinta | Recept

Sziasztok!

Egy olyan közkedvelt recepttel érkeztem, amivel szerintem mindenki találkozott már élete során – a palacsintáéval. Szerintem az egyik legjobb dolog a palacsintában, hogy lehet sós és édes is, így egy sütéssel akár főételt és desszertet is tud bárki szervírozni az asztalra.

 

Boldog Karácsonyt! | Advent 2023

Mindenkinek boldog, meghitt karácsonyi ünnepeket kívánok!

 

Legyetek jók!

Stella L. Brandy

Szaloncukor tenger | Advent 2023

Sziasztok!

A hétvégén itt a Szenteste – belegondoltatok már, hogy húsz egész napja bombázlak Titeket különféle bejegyzésekkel? Már karácsonyi lázban égtek? Beszéljünk egy kicsit arról, ami minden háztartásban fellelhető ilyentájt és ráadásul mostanság kerül elő: a szaloncukorról.

 

Karácsonyi film- és sorozatajánló | Advent 2023

Sziasztok!

Voltak már könyvek és zenék, tehát adja magát, hogy legyenek filmek is, amiket ajánlok. Nagyon sok karácsonyi és karácsonykor játszódó történetet lehet látni a TV-ben mostanság – hétvégén nézzetek rá az Izaura TV csatornára, mi is a listában láttuk meg, hogy konkrétan csak karácsonyi filmeket játszanak.

 

Élmények 2023-ból, tervek 2024-re || Bloggerjáték 2023.12. | Advent 2023

Sziasztok!

A BLOGGERKÖZÖSSÉG - T.A.B -csoport nevezetű csoport – ami azért jött létre, hogy a bloggereket kicsit aktivizálja – kitalálta, hogy létrehoz egy blogger játékot és én úgy gondoltam, hogy szeretnék ebben részt venni. Hogy mi is ez az egész? A linkre kattintva egészen pontosan megkapjátok az információkat.

 

Karácsonyi könyvajánló | Advent 2023

Sziasztok!

Egy könyvmoly esetében a karácsonyi időszak egy kifejezetten előnyös időszak, hiszen ilyenkor a legtöbb felnőttnek is jut egy kis pihenés és lehet olvasni. Az egyetlen időszak, amikor szeretek igazán tematikusan olvasni az ez az időszak. De most merüljünk el a könyvek világában.

 

Karácsonyi zeneajánló | Advent 2023

Sziasztok!

Tudjátok, mi tud engem igazán karácsonyi hangulatba varázsolni? A zene. Szerintem az egyik legjobb dolog az adventi időszakban, hogy nyilvánosan is lehet hallgatni a karácsonyi muzsikákat – addig kicsit furcsán néznek az emberre és én sem kedvelem az elsietést, de azért na, kellenek a zenék. Ha valaki szeretné a bejegyzés tartalmát egészben meghallgatni a Spotify-on, az a képre kattintva eljuthat a műsorlistámra.

 


Karácsonyi ajándék ajánló | Advent 2023

Sziasztok!

Amikor a fejembe vettem, hogy csinálok egy ilyen sorozatot tudtam, hogy lesz néhány pont, ami nehezebb lesz, mint gondoltam volna. Ez a bejegyzés volt az egyik sarokpont, amiről beugrott EZ és rájöttem, hogy ezért indítottam el ezt a sorozatot. Ez a téma nagyon nehéz mindenkinek és a belinkelt bejegyzésben látszik, hogy akkor nem nagyon erőltettem meg magamat – pedig igazán jónak éreztem akkor. Most egy kicsit más megközelítésből fogom ezt a helyzetet szemlélni, ha érdekel, olvassatok tovább.

 

Székelykáposzta és töltött káposzta recept | Advent 2023

Sziasztok!

Talán csodálkoztok rajta, hogy miért hozok egy bejegyzésben két receptet is, de talán nem okoz meglepetést, hiszen ez a két recept igazából nagyon hasonlít egymásra főleg az a verzió, amit én most itt megosztok veletek.

 

Nagyika párolt lilakáposztája recept | Advent 2023

Sziasztok!

Közeledünk a receptek végéhez, ami talán egy nagy felüdülés lesz mindenkinek, aki eddig mást várt. Az elkövetkezendő két nap tele lesz káposztával, így aki nem szereti, az jobb, ha nem néz fel addig. Aki pedig szereti, de sosem mert hozzákezdeni, az talán megtalálja amit keres.

 

Hortobágyi húsos palacsinta recept | Advent 2023

Sziasztok!

Egy újabb olyan recept érkezett, amit még nem készítettünk el, de idén karácsonykor már mi készítjük el – és aztán a jövőévtől kezdve a mi feladatunk lesz néha szolgáltatni ezt az előétel/főételt. És elértünk egy olyan részhez, ahol már nem desszertekről beszélünk.

 

Métereskalács recept | Advent 2023

Sziasztok!

Elérkeztünk az eső olyan recepthez, amit még nem készítettünk el. Ilyen még lesz, hiszen nem csak olyan recepteket akarok nektek bemutatni, amit én már használtam, hanem azokat is, amiket nagyon szeretek és valamelyik szerettem nagyon finomat készít, illetve amiket szeretnénk megcsinálni és lesz két olyan recept, amit nem valószínű, hogy egyhamar elkészítek, de nekem az ünnepekhez tartozik.

 

Zserbógolyó recept | Advent 2023

Sziasztok!

Ezt a receptet tavaly karácsony környékén találtuk, amikor a rengeteg diónkkal akartunk valamit kezdeni, de nem akartunk bejglit készíteni és a somlói is a fülünkön jött ki. Ezért kerestünk egy olyan receptet, amivel lehetőség szerint nem kell órákat a konyhában tölteni és várni, hogy elkészüljön.

 

Bejgli recept | Advent 2023

Sziasztok!

Elérkezett december 6. napja, ami azt jelenti, hogy sok kisgyerek – és nagygyerek – csizmácskájában reggelre a Mikulás virgácsot vagy csokit rejtett el. Ennek örömére úgy hiszem itt az ideje a recepteknek. A címből látszik, hogy itt nem másról lesz szó, mint a bejgliről, ami talán mindenki számára ismerős karácsonyi fogás.

 

Karácsonyi étkezések | Advent 2023

Sziasztok!

Az elkövetkező napok a sütés-főzés szellemében fognak telni, ami így jobban belegondolva lehet, hogy túlzás – már, amit én véghez vittem itt –, de már így alakult. Igazából szerintem a karácsonyról mindenkinek a kajálás jut eszébe elsőre vagy másodjára. Velem sincs ez másképp, főleg, amióta ismerem a férjem, akiknek hosszú évek óta van egy szokásuk. De, hogy miről is lesz szó ebben a bejegyzésben?

Ételekről.

Szokásokról.

És arról, hogy nálunk hogyan alakultak ezek.

 

Karácsony eddig nálunk | Advent 2023

Sziasztok!

Tavaly eldöntöttük, hogy kicsit megváltoztatjuk a karácsonyi szokásainkat és 2024-ben megpróbálunk már tényleg mindent megtenni annak érdekében, hogy egy olyan hónapot tudjunk a hátunk mögött, ami nem feltétlenül a kapkodással és ilyesmikkel történik – de erről egy később bejegyzésben fogok részletesen beszélni.

Idén Mama már nem ünnepelheti velünk a karácsonyt, így a saját ki változtatásunk mellett az egész család változásokra lett kényszerítve. De most arról szeretnék nektek mesélni, hogy milyen volt nálunk a karácsonyi időszak.

 

Az adventi időszak | Advent 2023

Sziasztok!

Itt a december és ma van advent első vasárnapja. Meggyújtjuk az első gyertyát és nézzük hogyan lesz egy picivel kisebb. Ugyanakkor ez az időszak annak is a kezdete, hogy ebből az évből is egyre kevesebb lesz, ami innentől kezdve lesz nagyon látványos, hiszen a karácsonyi csecsebecsék mellett megjelennek a szilveszteri kellékek is. Nálunk eléggé érdekes ez az időszak.

 

Telem 2023-2024 | Szezonnyitó

Sziasztok!

Itt van a december, tehát megnyitotta kapuját a tél. Nem tudom, mit hoz majd ez az időszak, de azt tudom, hogy csak egyharmadát töltjük ebben az évben – hihetetlen belegondolni is, hogy tegnap még január eleje volt, most meg lassan vége az évnek. De lássuk, mik a téli terveim.

 

Őszöm 2023 | Szezonzáró

Sziasztok!

Egy újabb évszakot sikerült átkalandoznunk és már be is köszöntött a tél így december elsején. Most már legálisan is hallgathatja mindenki a karácsonyi zenéket és nézegethet karácsonyi dolgokat. Végre nem kell a csúnyanézéseket állni, ha a karácsonyi ajándékbeszerzésekre terelődik a szó – pedig úgyis mindenki tudja, hogy már novemberben elkezdődik az ajándék beszerző körút.

De most egy kicsit még visszakalandozok az elmúlt évszakra, ami egy igazán meleg ősz volt. Nagyon sok mindent szerettem volna elérni és igyekeztem megfelelően menedzselni az időm, főleg mivel október végén már be voltam zsongva, hogy írhassam a Kincsőt. Minderről és még sok egyébről olvashattok a bejegyzésben.

 

© Stella L. Brandy || 2012 -