• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

Hónapzárás | 2021. március

Sziasztok!

Egy újabb hónapnak lett vége és így elérkezett a hónapzárás ideje. Kicsit megcsúsztam, de remélem, elnézitek nekem. Lássuk is, hogy mi történt márciusban velem.

Beszerzések | 2021. március

Sziasztok!

Egy újabb hónap telt el, de ez talán az idei év legjobban várt hónapja volt számomra. Férjhez mentem, ezért a blog, könyvbeszerzés és az olvasás is parkolópályára került. Mondanám, hogy az április lazább lesz, de ez annyira nem igaz, hogy valószínűleg a havi TBR bejegyzés sem kerül ki, mert annyira nem érzem, hogy lenne értelme.

Havi tervek | 2021. március

Sziasztok!

Itt a március – már negyedik napja folyamatosan zajlik – és mivel januárban illetve februárban nagyon jól sikerült a TBR listák mentén haladni, így természetesen folytatom ezt a fajta olvasási módszert. Szerintem ez azoknak lehet hasznos, akiknek nagyon sok olvasatlan könyvük van és legszívesebben az összeset egyszerre olvasnák – így lecsökken a polc előtt álló és gondolkodó idő az olvasási idő javára. Lássuk, nekem erre a hónapra mik a terveim!

Hónapzárás | 2021. február

Sziasztok!

Egy újabb hónapnak lett vége és így elérkezett a hónapzárás ideje. Ez egy rövid hónap volt, de azért nem mondanám eredménytelennek. Örülök, hogy ki tudtam használni ennyire ezt a hónapot is és nem olvastam kevesebbet csak azért, mert kevesebb napból állt az olvasásra szánt időm.

Beszerzések | 2021. február

Sziasztok!

Ez a hónap is eltelt méghozzá nagyon gyorsan – hogy ez annak köszönhető, hogy rövid hónap volt, vagy pedig a monotonitásnak, az már más kérdés. Büszke vagyok magamra, mert ebben a hónapban is sikerült visszafognom magam – habár a Charmed könyveket nagyon szeretném megvenni, csak sajnos az esküvő miatt nem fért eddig bele.

A cél még mindig az, hogy kevesebb könyvet szerezzek be, mint amennyit kiolvasok, így emelve a saját könyvek olvasottságát. Most 9 könyvet szereztem be, ami még pont belefér, szeretnék havonta max. 10 könyvet venni, mert nagyjából annyit tudok kiolvasni.

Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban

A könyvről

Claire Randall húsz éven keresztül megőrizte a titkait. De most felnőtt lányával együtt visszatér Skócia fenséges, ködfátyolba burkolózó hegyei közé. Claire itt szeretné elmondani a lányának az igazságot egy fontos dologgal kapcsolatban, amely éppen olyan megdöbbentő, mint ami mögötte van: az ősöreg kőkör rejtélye; az idő korlátain átívelő szerelem; és James Fraser, a skót harcos, akinek lovagiassága egykor ott tartotta Claire-t a férfi évszázadának veszedelmei között, a saját korába való visszatérés helyett.

 




Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2012 | Eredeti cím: Dragonfly in Amber | Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Diana Gabaldon: Az idegen

A könyvről

1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után. Egészen addig, míg óvatlanul keresztül nem sétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” válik belőle, vagyis idegen – a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön Urunk… 1743. évében.

Számára ismeretlen erők visszasodorták az időben. Claire olyan intrikák és veszedelmek között találja magát, amelyek az életét veszélyeztetik… és összetörhetik a szívét. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.



Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2015 | Eredeti cím: Outlander | Olvass bele: x | Moly-olvasás

Borítóleleplezés | Kresley Cole: A tél halottai

Sziasztok!


Meglepetés! Ma egy második borítóleleplezés is érkezett. Az Arkánum Krónikák 3. részét már én is nagyon vártam, szóval, amikor megláttam, hogy borítóleleplezés lesz hozzá, azonnal jelentkeztem. Eléggé télies hangulatú lett, nagyon megy a címhez.


Borítóleleplezés | Amy Harmon: The Bird and the Sword – A madár és a kard

Sziasztok!


Visszatértem a borítóleleplezésekhez is, remélem, sokat fogok tudni majd hozni. Az első ilyen Amy Harmon regényének borítója. Amikor először láttam, valami furcsa volt, de aztán rájöttem, hogy nagyon tetszik. Az egyetlen, ami talán kicsit furcsa nekem, az a korona színe.


Havi tervek | 2021. február

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy a régen nagyon szeretett tervezéses bejegyzést újra megcsinálom. Kíváncsi vagyok arra, hogy mennyi könyvet sikerül tervek alapján kiolvasnom – januárban sikerült még túl is teljesítenem a terveket. Lássuk, hogy miket fogok remélhetőleg kiolvasni egy hónap alatt.

Hónapzárás | 2021. január

Sziasztok, Unatkozó Utazók!

Az év első hónapjában elkezdtem jobban foglalkozni a bloggal. A célom, hogy változatos tartalmakkal lepjelek meg Titeket. A következő időszakra várhatóan az lesz a jellemző, hogy amit az egyik hónapban olvasok és értékelek azt a következő hónapban osztom meg veletek. Remélem, velem tartotok az elkövetkezendő időkben.

Januári beszerzések | 2021

Sziasztok, Unatkozó Utazók!

Ebben a hónapban igazság szerint egy könyvet vettem, mégpedig e-könyvben Julia Quinn nagysikerű sorozatának első részét. A többi könyvet ajándékba kaptam – karácsonyi ajándékokból vettem vagy ténylegesen kaptam.

Várólista csökkentés | 2021

Sziasztok!

Nem igazán szoktam részt venni mostanság a Molyon kihívásokban, de most kivételesen úgy döntöttem, hogy a népszerű Várólista csökkentésben megmérettetem magam. Minden fontos információt IDE kattintva tudhattok meg – ha szeretnétek a jövőben ti is részt venni, akkor mindenképpen ajánlom elolvasásra. Az oldalsávban a képre kattintva (illetve IDE), pedig megtekinthetitek, hogy kikkel veszek részt a kihívásban.

Éves olvasmánytervek | 2021

Sziasztok! 

2020-ban habár hónapokat töltöttem itthon, nem olvastam annyit, mint július-december között. Ez azért lehetett, mert júniusban volt a záróvizsgám és addig alig tudtam olvasni – ez van, ha az ember új munkahelyen van és gyakorlatilag mélyvízbe kerül a vírus miatt és mellett még főiskolai tanulmányait is szeretné befejezni

2021-ben azonban az előző év második felében rám jött könyv-falás felé szeretnék fordulni. Ebben segítségemre lesz Pocket is, akivel a munka is nagyon könnyű, mert van mivel foglalkozni az óránkénti 10 perc sétában például. Azt mondjuk még nem tudom, hogy rajta mit fogok olvasni, mert a lenti listán a nyomtatott könyvek szerepelnek csak. Majd meglátjuk.

Muszáj beszereznem | 2021

Sziasztok!

Sokat gondolkoztam rajta, hogy vajon, bele merjek-e vágni egy ilyen listába, de rájöttem, hogy így talán vissza tudom majd szorítani azt a kényszert, hogy mindent is megvegyek csak mert akciós.

Azt is tervezem, hogy, aminél a borító nem a „Úristen, napokig tudnám nézegetni, mert annyira gyönyörű!” érzést váltja ki nálam, azt bizony e-könyvben fogom beszerezni. Kénytelen vagyok ezt a lépést megtenni, mert lassan nem lesz hova pakolni a könyveket.

Évnyitás | 2021

Sziasztok!

Ebben a bejegyzésben nem másról, mint az éves tervekről, fogadalmakról lesz szó. Idén már nem tanulok, viszont lesz helyette más, ami kicsit felbolygatja a kis életemet: férjhez megyek. Ha ez még nem lenne elég, a fejembe vettem – illetve vettük –, hogy bizony decemberben már a saját lakásunkban állítunk fát. Ezek biztosan befolyásolni fogják az olvasási ritmusomat illetve a könyves beszerzéseket is, de azért törekszem majd arra, hogy minden nap olvassak egy kicsit.

© Stella L. Brandy || 2012 -