• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

Okváth Anna: Szonáta gordonkára és kávédarálóra

A könyvről

 

Játszottak már az érzelmeid bűvös húrjain?

 

Zsini fiatal, bohém lány, akinek mindene a csellózás.

Eltökélten be akar kerülni a Zeneakadémiára, de a sors különös mentort ad mellé. A férfi csupa rejtély, ellentmondás, undokság, olyasvalaki, akibe nem ajánlott beleszeretni.

Zsininek persze sikerül. De vajon tényleg ő az igazi? Vagy ez a szerelem csupán délibáb?

Lehet, hogy tökéletes muzsikát nem a pontosság, hanem maga a szenvedély ad?

Zsini keresi önmagát, az őszinte dallamokat, és az igazi, elsöprő szerelmet.

Az élmények örvényében hűséges társa egy háromszáz éves cselló, egy gyerekkori barát, egy szálkás szőrű tacskó és a bosszúvágy, hogy a családját elhagyó apjának egyszer beolvashasson.

Történet, melyben mindenki magára ismerhet, aki valaha remélt, álmodott és csalódott, de mert újrakezdeni.

 

Lenyűgöző regény szenvedélyről és zenéről.

Add át magad a dallamának!

 

Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2016 | Eredeti cím: -
Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Paullina Simons: A nyári kert | Borítóleleplezés

Sziasztok!

Úgy látszik, ilyen borítóleleplezős időszakot élünk, de én ezt egy cseppet sem bánom. Szerintem ez az egyik legizgalmasabb, amit bloggerként szeretek csinálni – remélem, még sok lehetőségem lesz ilyeneket megosztani veletek.

 

Jason Reynolds: Hosszú az út lefelé

 A könyvről

 

Ha egy szerettedet

megölik,

találd meg

a tettest

és

öld meg!

 

Tilos sírni!

 

Tilos besúgni!

 

Állj bosszút!

 

***

 

A „le az átkozott fegyverekkel” mozgalom ódája. Jason Reynolds New York Times bestsellere egy viharosan sokkoló regény, ami kb. hatvan hatásos másodperc alatt játszódik. Ennyi időbe telik egy fiúnak eldöntenie, hogy bosszút álljon-e a srácon, aki megölte a bátyját.

 

Stukker.

Célszerszám.

Flinta.

Gyilok.

Csúzli.

Köpködő.

Zsebágyú.

Acélmaris.

Vas.

Eszköz

a 3-as Számú SZABÁLYHOZ.

 

Vagy hívhatjuk fegyvernek is. Ezt csúsztatta be a tizenötéves Will a farmerjába. A bátyját, Shawnt nemrég meggyilkolták, és Will ismeri a szabályokat. Tilos sírni! Tilos besúgni! Állj bosszút! Ezért indul el a pisztollyal, azzal a fegyverrel, ami még a bátyjáé volt. Dühösen száll be a liftbe a nyolcadikon. Tudja, kit kell keresnie. Vagy mégsem?.

 

A Hosszú az út lefelé rövid, heves, szaggatott, narratív versekkel vet gyors, dühödt, káprázatosan elképesztő pillantást a kamaszok és a fegyveres erőszak témájára, ahogy arra csak Jason Reynolds képes.

 

 

Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2019 | Eredeti cím: Long Way Down | Olvass bele: x | Moly-olvasás

Őszöm 2023 | Szezonnyitó

Sziasztok!

Már egy ideje tart az ősz, én pedig semmit nem írtam arról, hogy mik a terveim. Ennek megvan az oka: egyszerűen annyi gondolatom volt és annyi mindenbe kezdtem bele hirtelen egyszerre, hogy egy bejegyzést megírni se volt időm. Például előfizettem Midjourney-re, ami persze, hogy annyira magába szippantott, hogy kb. 3 napig semmit sem csináltam, csak képeket gyártattam vele – majd mutatok is belőlük, mert nem csak ám magamnak készítettem őket, de mindennek meg van a maga ideje.

Most viszont vessük is bele magunkat abba, hogy mik is a terveim az őszre.

Nyári élményeim | Bloggerjáték 2023.09.


Sziasztok!

 

BLOGGERKÖZÖSSÉG - T.A.B -csoport nevezetű csoport – ami azért jött létre, hogy a bloggereket kicsit aktivizálja – kitalálta, hogy létrehoz egy blogger játékot és én úgy gondoltam, hogy szeretnék ebben részt venni. Hogy mi is ez az egész? A linkre kattintva egészen pontosan megkapjátok az információkat.

Agatha Christie és a Helikonos megjelenések

Sziasztok!

Ma ünnepelné születésnapját Agatha Christie!

Ez egy kettős bejegyzés, mivel nem csak hogy azt tervezem jelölni rajta, hogy miket olvastam ki – ez egy mellékes – hanem azt is, hogy melyik jelent meg a Helikon kiadónál. Előre megjegyezném, hogy én nem feltétlenül a Helikonos kiadást olvasom/olvastam, mert vannak nem olyan kiadású könyveim.

Az egyik dolog, ami miatt szeretem Agatha Christie írásait, hogy érdekes ír. Bevallom őszintén, nekem Tommy és Tuppence a kedvenceim – Poirot számomra túlságosan sok. Az első, amit olvastam az a Tíz kicsi néger volt, ami annyira a hatása alá kerített, hogy megfogadtam, én bizony elolvasom az írónő összes könyvét.

Félkövérrel emeltem ki azokat, amik megjelentek illetve meg fognak jelenni (azaz már tudható a dátum). Amik linkek, ott az olvasáshoz vezet a link – ezeket olvastam már ki. Vannak olyan könyvek, amik több címen is megjelentek, így ha nem találjátok, amit kerestek, akkor az angol címmel próbálkozhattok. Az egyes sorozatok között átfedések vannak, így egyes kötetek többször is feltűntetésre kerülnek!

Lássuk a listákat!

Elizabeth Lenhard: A megdöbbentő eltűnés - Meridián felfedezése - A tűz hatalma

A könyvekről

A megdöbbentő eltűnés

A könyv főhőseinek lassanként meg kell barátkoznia különleges, mágikus erejével. Egyiküknek véletlenül sikerül eltűntetnie az egyik osztálytársát, de más, meglepő furcsaságok is megesnek, ráadásul az egyik varázslólánynak nyoma vész. A lányok úgy határoznak, a végére járnak a rejtélyes dolgoknak…

 

Kiadó: Egmond-Hungary | Megjelenés: 2006 | Eredeti cím: The Disappearance | Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Meridián felfedezése

Az öt barátnő úgy dönt, hogy erőiket egyesítve felderítik Elyon hollétét. A csoportban feszültség üti fel a fejét; Elyon eltűnése mindenkit alaposan felkavart. Most azonban nincs helye civakodásnak. Összpontosítaniuk kell, hogy megtalálják a megfelelő kaput Meridiánba. Ehhez első lépésként magát a várost kell fellelni. Ám a sors veszélyes fordulatai nem könnyítik meg az öt barátnő helyzetét.

 

Kiadó: Egmond-Hungary | Megjelenés: 2005 | Eredeti cím: Finding Meridian | Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

A tűz hatalma

Will, Irma, Taranee, Cornelia és Hay Lin lába alatt egyre forróbb a talaj. Ellenőrzésük alá vonják a Víz, a Föld, a Tűz, a Levegő és az Energia mágikus erejét, mindez mégsem elegendő ahhoz, hogy felszámolják az előttük tornyosuló problémákat. Mind Heatherfieldben, mind Meridiánban nőttön-nő a feszültség, az érzelmek elszabadulnak.

 

Kiadó: Egmond-Hungary | Megjelenés: 2005 | Eredeti cím: The Fire of Friendship | Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Colleen Hoover: Verity

A könyvről

 

Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.

 

Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.

 

Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.

 

 

Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2020 | Eredeti cím: Verity | Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

Nyaram 2023 | Szezonzáró

Sziasztok!

 

Véget ért a nyár és ezzel elérkezett a felnőttek következő várakozásos időszaka, ugyanis jön a karácsony. Csak viccelek – igazából nem, mert én észrevettem magamon, hogy mióta nem tanulok, úgy működöm, mint egy leegyszerűsített kapcsoló, aminek nyaralás és karácsony állása van. Tegye fel a kezét, aki ezzel nem így van.

Gondoltam, ha már a nyár mindig egy olyan közkedvelt időszak, amit mindenki pozitív jelzőkkel illet, én is írok róla egy bejegyzést. Nem nagyon szoktam összefoglalni, hogy mik történnek velem adott napon hónapban, de most megpróbálom felidézni mindazt, ami történt. Nyárról beszélünk így nem túl sok minden történt. Csapjunk bele a lecsóba!

 

© Stella L. Brandy || 2012 -