• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

Helena Silence: Enigma

A könyvről

A szülei halála után Lena Wall a bűntudatban fuldokolva utazik sosem látott nagybátyjához, hogy új életet kezdhessen. Mélyen magába zárja a titkot, amely fokozatosan felemészti: képes lett volna megakadályozni a tragédiát, ha hallgat az álmaira. A meggyötört lány nem tud felejteni, amit csak súlyosbít feltartóztathatatlanul éledező képessége, mely örökre az őrületbe taszíthatja. Megtagadja önmagától az emberi érintés melegét, mert retteg a következményektől, de új gondviselője ráébreszti, nem kell többé rácsok mögé bújnia. Lena lassanként erősebb lesz, és igazi érzővé válik. Egyetlen érintéssel belelát múltba, jelenbe, jövőbe. Biztos támaszra, barátra lel, majd ott, ahol nem is képzelné, a szerelem is rátalál.


Sokáig úgy tűnik, minden egyenesbe jön, de aztán történik valami.


Egy kisfiú sikolya töri meg az erdő csendjét. Lena iszonyúan fél, de elhatározza, soha többé nem hagyja, hogy a szeretteit baj érje. Ha kell, a saját élete árán is megvédi az övéit.



Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2012 | Eredeti cím: - | Olvass bele: x | Moly-olvasás

 

12. fejezet | Az utolsó év (A túlélő 2.)

Sziasztok!

Péntek van, ami azt jelenti, hogy Anne kalandozásra hív benneteket, hogy megismerjétek, mi történik vele.

Kellemes olvasást annak, aki belevág a kalandba!


Diana Gabaldon: Őszi dobszó

A könyvről

 

Skóciában kezdődött, egy ősi kőkörnél. Ott, ahol a kiválasztottak számára megnyílik egy átjáró a múltba – vagy a halálba.

Claire Randall túlélte ezt az elképesztő utazást, méghozzá nem is egyszer, hanem kétszer. Első útja végén Jamie Fraser, a 18. századi skót harcos ölelő karjai között kötött ki, akinek iránta érzett szerelme legendássá vált – egy tragikus szenvedély meséjévé, melynek végén Claire visszatért a jelenbe, hogy világra hozza a férfi gyermekét. A nő két évtized elteltével másodjára is útra kelt, ezúttal Amerikába, ahol a határvidéken újra találkozott Jamie-vel. Valakit azonban hátrahagyott a huszadik században: a lányukat, Briannát…

Brianna felkavaró felfedezést tesz, ami a kőkörhöz vezeti őt, ahol a lány a félelmetes ismeretlenbe veti magát. Miközben anyja és sosem látott apja után kutat, kockára teszi saját jövőjét, hogy megváltoztassa a történelmet… És hogy megmentse szülei életét. De ahogy Brianna beleveti magát az érintetlen vadonba, egy szívszorító találkozás folytán talán örökre a múltban ragad…

Vagy ott, ahol lennie kell, ahová a szíve és lelke kötődik…


 

Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2017 | Eredeti cím: Drums of Autumn | Olvass bele: x | Moly-olvasás

 


11. fejezet | Az utolsó év (A túlélő 2.)

Sziasztok!

Péntek van, ami azt jelenti, hogy Anne kalandozásra hív benneteket, hogy megismerjétek, mi történik vele.

Kellemes olvasást annak, aki belevág a kalandba!


Mama

Április 21.

Három hét telt el.

Ennyi ideje vagy kórházban.

 

Április 30.

Két hét telt el.

Ennyi ideje nem altatnak, de te még mindig alszol.

 

Május 17.

Egy nap telt el.

Anya azt mondta, már nem lélegeztetnek, de nehezen veszed a levegőt. Azt is mondta (amit nem értünk), hogy mindent megcsinálsz, csak a szemed nem nyitod ki, tehát nem kommunikálsz az orvosokkal.

 


 

Sziasztok!

Az év eleji belevágás áprilisban kicsit megcsappant, nem igazán jöttem azóta a blogra, amit iszonyúan sajnálok. A fenti pár mondat talán megmagyarázza, miért. Eléggé ambivalens érzéseim vannak és kicsit rossz embernek érzem magam, amiért azok a gondolatok [amik jelenleg a fejemben játszódnak] megjelentek a fejemben.

Vissza fogok térni hamarosan, főleg, hogy a hosszúhétvégén végre kicsit pihenünk is. De addig is türelmeteket kérném (az időzített bejegyzések kimennek a maguk módján).


Colleen Hoover: November 9.

A könyvről

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.


A Lánnyal.


Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval – egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.


Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal – és egyúttal a regényét is –, ha szívfájdalommal végződik?


Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között.

 


Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2019 | Eredeti cím: November 9 | Olvass bele: x | Moly-olvasás

 


10. fejezet | Az utolsó év (A túlélő 2.)

Sziasztok!

Péntek van, ami azt jelenti, hogy Anne kalandozásra hív benneteket, hogy megismerjétek, mi történik vele.

Kellemes olvasást annak, aki belevág a kalandba!


Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen

A könyvről

Készen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?


Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét.


A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.


A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet…


Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2014 | Eredeti cím: Hopeless | Olvass bele: x | Moly-olvasás

101 dolog 1001 napon belül

Sziasztok!

Abethnél és Leahnál láttam ezt a bejegyzést (meg volt anno 2016-ban egy félig megírt enyém is, de arról inkább ne is essen itt több szó) és mivel nem csak könyves, hanem személyes listákat is imádok gyártani, így ezt sem hagyhattam ki.
A lista célja, hogy összegyűjtsünk 101 dolgot, amit szeretnénk megvalósítani/elérni és mindezt 1001 napon belül, azaz közel 3 év alatt. Ez az időtáv nekem azért is izgalmas, mert úgy időzítettem, hogy a végdátum a 30. szülinapomra essen, mert így sokkal izgalmasabb, hogy mit sikerült megvalósítanom.

  • Kezdés: 2023. május 6.
  • Befejezés: 2026. január 31.
  • Teljesített: 20/101
  • Utolsó módosítás dátuma: 2024. augusztus 19.

9. fejezet | Az utolsó év (A túlélő 2.)

Sziasztok!

Péntek van, ami azt jelenti, hogy Anne kalandozásra hív benneteket, hogy megismerjétek, mi történik vele.

Kellemes olvasást annak, aki belevág a kalandba!


Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 3.

Sziasztok!

Hogy telnek a napjaitok? Már május van, tehát az utolsó tavaszi hónap kezdete. Tavaly ilyenkor már terveztem, hogy Tatára utazzak, idén sajnos ez elmarad - így a nyarat várom, hogy végre pihenhessek. De addig is, itt van még egy könyvvélemény.

 

A könyvről

 

Tudod, ki voltál valaha és ki akarsz lenni a jövőben?


Silas Nash és Charlize Wynwood kénytelen elmélyedni a múltban, hogy megoldják saját rejtélyeiket. Versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják a szükséges válaszokat, mielőtt mindent elveszítenek.


Vajon vissza tudják szerezni, ami egyszer már az övék volt? Visszakaphatják-e a régi énjüket?


Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2018 | Eredeti cím: Never Never 3. | Olvass bele: x | Moly-olvasás


© Stella L. Brandy || 2012 -