• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

Colleen Hoover: Visszavonuló

Kedves Utazók!
Nem, nem akartam eltűnni ennyire és most magyarázkodni sem akarok. Viszont tartozom annyival, hogy elmondom, habár egy csomó bejegyzés meg volt/van írva annyi minden mást szerettem volna előbb megosztani, hogy teljesen elfeledtem őket megosztani veletek.
Készülök egy olyan bejegyzéssel, ami a könyvespolcaimat hívatott bemutatni, azonban ebben az évben ezidáig 100+ könyvvel gazdagodtam és nem tudtam olyan gyorsan rendezgetni őket. Valamint egy könyvborítós bejegyzéssel is készülök.
A nyaralásom után végre újra itt! Jó olvasást a bejegyzésekhez!

A könyvről

A sok viszontagság, szívfájdalom és sorscsapás ellenére a Layken és Will szerelme tovább él, és egyre biztosabbnak tűnik, hogy ők ketten összetartoznak.
A két fiatal azonban még nem is sejti, hogy mindaz, ami összehozta őket, egy idő után kettejük közé állhat. Kapcsolatuk komoly veszélybe kerül, és elképesztő akaraterőre lesz szükségük ahhoz, hogy megmentsék. Layken nem biztos benne, hogy Willel való viszonya a megfelelő alapokra épült, Will pedig nem tudja, hogyan bizonyíthatná szerelmét egy olyan lánynak, aki továbbra is „töklámpásokat farag”.
Miközben válaszokat keresnek a kérdéseikre, egy még nagyobb erőpróba vár rájuk – valami, ami nemcsak az ő életükre, de megmaradt szeretteik életére is végzetes hatással lehet…

Kiadó: Könyvmolyképző | Megjelenés: 2014 | Eredeti cím: Point of Retreat | Olvass bele: x | Moly-olvasás

Nagy bookbox ajánló - összehasonlító elemzés

Sziasztok, Utazók!

Bizonyára emlékeztek az előző nagy Bookboxos bejegyzésemre, amiben összegyűjtöttem őket és személyes ajánlót írtam hozzájuk. Kaptam pozitív visszajelzéseket, hogy segítettem abban, hogy melyiket próbálja ki mindenképpen, illetve melyik az, ami nem neki való. Illetve bizony én is nagyon belelkesültem és vettem a bátorságot, felkerestem a meglepetés dobozosokat, hogy mind szép és jó így leírva, de egy tartalmibb összehasonlítás sokkal hasznosabb lenne.
Szerencsére sok kedves emberrel sikerült kapcsolatba kerülnöm, így ezúton is nagyon szépen köszönöm a segítségüket, illetve, hogy elhozták nekünk Magyarországra a könyves meglepetés dobozokat. A bejegyzésben az alábbiakról lesz szó – akár a Titeket jobban érdeklő részhez is ugorhattok:
Bevezetés
Doboz-tartalom ismertetők
Book a Sloth Club – március
Book a Sloth Club – április (magyar)
Book a Sloth Club – április (angol)
Candy Book – március
BubbleBook – április
„Sorrendek”
Havi ár szerint
Előfizetés szerint
Ár-érték szerint
Doboz design szerint
Doboz védelem szerint
Tartalom szerint
Marandóság szerint


UNBOXING | BASC - 2018. április (angol)

Sziasztok, Utazók!

Habár áprilisban volt, és áprilisra volt ígérve az összehasonlító is, mindkettő május elejére csúsztak. Míg ez a második BASC április unboxingom ma, addig az összehasonlító holnap fog felkerülni. Remélem, így a megrendelési időszak kezdetén mindenki kicsit átláthatóbb képet kap.

Mi is az a Book a Sloth Club?

Az első könyves meglepetésdoboz, ami mindig tartalmaz egy frissen megjelent könyvet, valamint a könyvhöz és a témához kapcsolód ajándéktárgyakat. A témákat előre megmondják, valamint adnak egy kis kategória besorolást is, amivel könnyebbé tehetik az emberek számára a rendelés megfontolását.

Elérhetőségek

UNBOXING | BASC - 2018. április (magyar)

Sziasztok, Utazók!

Egy újabb doboz, és még egy aztán már csak az összehasonlító van hátra, azzal szerencsére elég jól állok. De persze, ha állást kéne foglalnom eddigi dobozaim között, hogy melyik az, ami a legjobban és még annál is jobban az ez lenne. A BASC az április magyar dobozával levett a lábamról.

Mi is az a Book a Sloth Club?

Az első könyves meglepetésdoboz, ami mindig tartalmaz egy frissen megjelent könyvet, valamint a könyvhöz és a témához kapcsolód ajándéktárgyakat. A témákat előre megmondják, valamint adnak egy kis kategória besorolást is, amivel könnyebbé tehetik az emberek számára a rendelés megfontolását.

Elérhetőségek

Könyvfesztivál - 2018

Sziasztok, Utazók!


Nos, elég rég nem voltam kint Könyvfeszten, mert valamiért így alakult. Most azonban István volt olyan kedves, hogy kikísért és együtt élvezte velem a vásárolgatást. Bizony, kihasználtam minden akciót és egy könyvet megrendeltem online 20%- kedvezménnyel, mert azt sehol sem lehet kapni – már úgy értem, Libriben egyszerűbb lett volna megvenni ezt is, de na…
Ha érdekel Titeket, hogy a képen látható könyveket miként és hogyan szereztem be, valamint pár szóban arról is olvasnátok, hogy maga az élmény milyen volt… Nos, akkor mindenképpen olvassatok tovább!

Stella L. Brandy (@stellalbrandy) által megosztott bejegyzés,

UNBOXING | BubbleBook - 2018. április

Sziasztok, Utazók!

És itt is van egy újabb doboz unboxingja. Lassan elérünk oda, hogy a nagy összehasonlítót teszem közzé – sajnos azonban ez szerintem április végére csúszik, mert jönnek a zh-k és bizony szeretnék túlesni rajtuk, de mellett gőzerővel dolgozom mindenen.

Újranyitás

Üdv itt, kedves Unatkozó Utazók!

Nem csalás, nem ámítás: a Kritikus Szemmel blog újra él! Igaz, már nem ez a neve, de remélem, a KönyvesPolcot is szeretni fogjátok. Nagy örömmel vágtam bele újra a könyves bizniszbe és remélem, Ti is örömmel fogtok visszatérni. Lejjebb egy kicsit mesélek arról, hogy itt mi is várható – valamint, mi nem – és, hogy a design miként jött és meddig marad.

UNBOXING | Candy Book - 2018. március

Sziasztok, Unatkozó Utazók!

Ha én valamit a fejembe veszek… Ez az unboxing bejegyzés már határozottan ahhoz a nagy tartalom alapján doboz ajánlós bejegyzés része. Így előre is szeretném megköszönni Leventének a lehetőséget! Ez egy igazán másmilyen doboz volt, mint amihez eddig szerencsém volt, de ezt nem bánom.
Figyelem SPOILERES!


Mi is az a Candy Book?

"A meglepetésdoboz lényege, hogy a tartalmat meglepetés, de nyilván nem szeretnénk teljesen zsákbamacskát kínálni. A Candy Book három fő összetevője a friss megjelenésű meglepetéskönyv, a meglepetésajándék és a bőséges édességválogatás. A csomagban tíznél is több különböző édességet találtok majd! A három fő összetevő mellett kisebb ajándékokat is teszünk a dobozba!"

Elérhetőségek

UNBOXING | BASC - 2018. március (magyar)

Sziasztok, Unatkozó Utazók!

Ma egy unboxing bejegyzéssel jöttem, ám előtte egy kis mesét tartogatok arról, hogy miként is jutottam ehhez a bookboxhoz. Mert nagyon szerettem volna már a kezdetekben is rendelni dobozt, azonban nem úgy jött ki a lépés.
A márciusi dobozt úgy sikerült megkaparintanom, hogy a BASC kiírt egy szavazást a csoportba, amire először nem tudtam mit írni, mert mire beírtam már valaki más is beírta, amit gondoltam – másodpercek alatt történt mindez –, aztán azt a játékot újra meghirdették kicsit konkrétabban és keresgéltem és beírtam valamit, amit jónak gondoltam. Aztán végül a második helyen álldogáltam, de ez nem volt baj, mert az első két helyezett kapott nyereményt.
Ezzel két álmom is megvalósult, valamint az idei éves bakancslistám egy pontját is kipipálhatom. Most pedig jöjjön a itt az első, de amúgy nem az első unboxing bejegyzés. Figyelem SPOILERES!

Mi is az a Book a Sloth Club?

Az első könyves meglepetésdoboz, ami mindig tartalmaz egy frissen megjelent könyvet, valamint a könyvhöz és a témához kapcsolód ajándéktárgyakat. A témákat előre megmondják, valamint adnak egy kis kategória besorolást is, amivel könnyebbé tehetik az emberek számára a rendelés megfontolását.

Elérhetőségek

Neked melyik bookbox jön be?

Sziasztok, Unatkozó Utazók!

Gondolkoztatok már azon, hogy a külföldi könyvmolyoknak milyen szuper lehetőségeik vannak? Gondolok én itt például a subscription boxokra, amik egy bizonyos összegért – ami a külföldi keresethez képest mondhatni elenyésző – vehető könyves dobozok, amikben a könyv mellett egyéb csecsebecsék is kerülnek.
2017 októbere óta viszont ez a lehetőség nekünk, magyaroknak is elérhető – magyar könyves meglepetés doboz került a piacra. Azóta viszont hirtelen, mintha beindult volna valami a hazai piacon, ugyanis sorban jelennek meg az újabbnál újabb doboz lehetőségek – a legtöbb azonban a YA korosztályt célozza meg elsősorban. Most sorban bemutatom őket nektek – olyan megközelítésből, hogy el tudjátok dönteni, nektek melyik a legmegfelelőbb.
!Én nem vagyok benne azokban a bloggerekben, akiket mondjuk bármelyik meglepetés dobozos felkért volna. Ezért is inkább ajánlás ez a bejegyzés.!

2017-es beszerzések

Sziasztok, Utazók!

Úgy döntöttem, hogy útjára engedem az éves beszerzéseim listáját. Azért nem a havit gondoltam, mert néha nagy kihagyások lennének és szerintem az éves lista sokkal szuperebb is – van esély értékeléseket belinkelni, vagy kifejteni, hogy miért vettem meg/kértem és megérte-e.
A moly.hu-n vezetem, hogy melyik könyveket mikor vettem/kaptam meg és mennyibe került, valamint megjegyzésként oda szoktam írni minden egyéb információt. Meglepődtem, amikor megnyitottam az idei évit, ugyanis összehasonlítva az utóbbi két évvel azt tapasztaltam, hogy pontosan ugyanannyi könyvet sikerült beszereznem. Pontosan 18 kötet került hozzám az év során – ebbe beleszámolva a kölcsön könyveket is – viszont tavalyhoz képest kevesebbet költöttem.
Az első szerzemény/ek 2017. január 29-én került a gyűjteményembe – ez egy könyv volt.
Az utolsó szerzemény/ek 2017. december 28-án került a polcomra – ez több könyv.
A leghosszabb könyv Diana Gabaldon: Őszi dobszó című könyve – 1192 oldal.
A legrövidebb könyv Gareth Moore: Pontról pontra című könyve – 64 oldal.
Sorozat kezdő kötetet idén kettőt sikerült megkaparintanom és remélem, hogy nem fogok bennük csalódni – valamint, hogy a kiadó sem hagyja félbe őket.
Sorozat záró kötetet viszont hármat szereztem be – és örülök, hogy vannak sorozatok, amiket teljes egészében a polcomon tudhatok.
Idén az Animus, a Szukits, a Könyvmolyképző, a Central Médiacsoport, a General Press, valamint a Maxim kiadóktól került a polcomra kötet.

© Stella L. Brandy || 2012 -