• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

Neked melyik bookbox jön be?

Sziasztok, Unatkozó Utazók!

Gondolkoztatok már azon, hogy a külföldi könyvmolyoknak milyen szuper lehetőségeik vannak? Gondolok én itt például a subscription boxokra, amik egy bizonyos összegért – ami a külföldi keresethez képest mondhatni elenyésző – vehető könyves dobozok, amikben a könyv mellett egyéb csecsebecsék is kerülnek.
2017 októbere óta viszont ez a lehetőség nekünk, magyaroknak is elérhető – magyar könyves meglepetés doboz került a piacra. Azóta viszont hirtelen, mintha beindult volna valami a hazai piacon, ugyanis sorban jelennek meg az újabbnál újabb doboz lehetőségek – a legtöbb azonban a YA korosztályt célozza meg elsősorban. Most sorban bemutatom őket nektek – olyan megközelítésből, hogy el tudjátok dönteni, nektek melyik a legmegfelelőbb.
!Én nem vagyok benne azokban a bloggerekben, akiket mondjuk bármelyik meglepetés dobozos felkért volna. Ezért is inkább ajánlás ez a bejegyzés.!


Az első: Book a Sloth Club

Rövid ismertető
Minden doboz tartalmaz egy frissen megjelent YA könyvet, amelynek műfaját előre közöljük ugyancsak, így mindig tudni fogjátok, hogy Fantasy, Romantikus vagy épp Kalandregényre számíthattok.
Könyves meglepetések: az előre meghirdetett témához, illetve könyvhöz kapcsolódó ajándékok, amelyek lehetnek bögrék, zoknik, párnahuzatok, könyvjelzők, gyertyák és még sok más, egy könyvmolynak mindenképpen örömet szerző ajándékok.”

Kinek ajánlanám
Azoknak ajánlanám az áprilisi megrendelést, akik szeretik a YA kategóriát. Onnantól viszont akárkinek, ugyanis jön a YA+ kategória, ami bizony azokat is megcélozza, akik mondjuk a BASC dobozait a kategóriája miatt nem vették.
Áprilisban lesznek fél évesek és ezáltal olyan újításokat vezetnek be, mint például a már említett YA+ kategória, illetve a negyedévente jelentkező fandom doboz és a törzsvásárlói rendszer! Ezért nagyon érdemes lesz rájuk figyelni, mert ezekkel a húzásokkal szerintem a maradék rétegek egy részét is elérik, akiket eddig még nem annyira.
Ajánlom akkor is, ha szeretnél magyar könyves dobozt venni, de angol nyelven olvasni, ugyanis a BASC kínálatában ez is felfedezhető. Ráadásul az OwlCrate-t vették alapul mind a magyar, mind az angol dobozaik esetében.

Elérhetőségek, piszkos anyagiak
---
Magyar doboz ára: 6990 Ft
Angol doboz ára: 8990 Ft
Fandom doboz ára: 11 990 Ft
3 havi előfizetés (magyar/angol): 19 990 Ft / 25 990 Ft
6 havi előfizetés (magyar/angol): 38 990 Ft / 49 990 Ft
12 havi előfizetés (magyar/angol): 76 990 Ft / 98 990 Ft

A buborékos: BubbleBook

Rövid ismertető
„A BubbleBook egy havonta megjelenő könyves meglepetés csomag, amelyben helyet kap egy maximum 90 napja megjelent magyar nyelvű romantikus és/vagy fantasy regény, és a havi témával összhangban lévő 4-6 könyves apróság. A későbbiekben mindenféleképp szeretnénk az angol nyelven olvasók kedvébe járni így a közeli jövőben mindenképp szeretnénk az angol nyelvű csomagot is elérhetővé tenni.
Célkorosztályról és nemről nehéz pontosan beszélni, mert úgy gondoljuk, hogy a csomagokba tervezett könyveket 15-16 éves korosztálytól bármilyen korú és nemű személyek kedvelhetik. Bár meg kell mondjuk, hogy az elő csomagunk, tehát a bloggereknek küldött teszt csomagunk, akaratlanul is inkább a nőnemű olvasóinknak kedvez.   Az elő csomagunkról a napokban már több infóval fogunk szolgálni a közösségi oldalainkon.
Hogy miben más és különleges a könyves csomagunk, azt leginkább a nevünkhöz tudnánk vissza vezetni és így a nevünk is értelmet nyer. Tehát minden csomagban helyet kap majd egy fürdőbomba vagy kézműves szappan. Persze ezen elemeken kívül más is lesz a csomagban, de az legyen meglepetés. :) De egy biztos, hogy a lehetőségekhez mérten mindent megteszünk, hogy kézműves tárgyak kerüljenek a csomagba.”

Kinek ajánlanám
Ez az a könyves doboz, ami engem a színeivel és logójával megvett – a piros szín számomra etalon, a logóban a két buborék o zseniális. Ezzel amúgy tökéletesen körülírják a nézelődő számára, hogy mi az ő különlegességük: szappan, fürdőbomba (hm, van kádunk, de a fürdőbombák illatát imádom igazából).
Ezt a csomagot tehát azoknak ajánlanám, akik odavannak a kézműves szappanokért és fürdőbombákért. Illetve a fő közönség a YA korosztály – ami kíváncsivá tesz, mert azt írják, hogy bárki nemtől függetlenül élvezheti a könyvet – tehát mindenképpen nekik ajánlanám első sorban. Az idősebbeknek én azt tanácsolnám, hogy várjanak 1-2 dobozt, mert szerintem kell ennyi ahhoz, hogy a cég fel tudja mérni az igényeket.
Illetve ez a könyv mindenképpen kedvez a romantikus/fantasy kedvelőknek, ugyanis a fő téma ez – és a hangulatos vintage hatású beharangozó képek mind arra engednek következtetni, hogy ez tényleg ezen a vonalon fog mozogni. Oh, a blogger-elődoboz szerintem érdekes lesz, és azért lesz érdemes rá figyelni, hogy az egyéb ajándékok típusát/minőségét megállapítsák – mert feltételezhetően egy már nem olyan friss, de még 90 napos könyv került a dobozba – illetve a könyv-ajándékok kapcsolatát is érdemes figyelni.

Elérhetőségek, piszkos anyagiak
---
1 havi doboz ára: 8990 Ft
3 havi előfizetés: egyelőre nem elérhető
6 havi előfizetés: egyelőre nem elérhető

A kicsit más: MyBookZ

Rövid ismertető
„A MyBookZ könyves doboz minimum 2db könyvet rejt. A két könyv kategóriáját te választhatod ki, kizárva így az olyan könyveket, amelyek nem érdekelnek. Természetesen meg is oszthatod a dobozt, az egyik könyvet magadnak a másikat gyermekednek, barátodnak, családtagnak. A hat kategória közül kettőt választhatsz, persze minden hónapban választhatsz másik kategóriát.
A kategóriák:
Gyerekkönyvek 3-7 évig
Gyerekkönyvek 8-12 évig
Young Adult
Non-Fiction (ismeretterjesztő, igaz történetek)
Womens Fiction (könnyed csajos témák, romantika)
Misztikus (fantasy, sci-fi, krimi)
Mitől prémium?
A könyvek különlegesen válogatott minőségi kiadványok. Természetesen, a könyvek mellet meglepetéseknek is marad hely. Mivel a meglepetés az meglepetés, annyit árulhatunk, el lesznek az olvasáshoz használható hasznos dolgok. E mellet magyar kézművesek egyedi termékei fogjátok megtalálni, kizárólag kiváló minőségű, prémium különlegességek kapnak helyet, legyen az valami finomság, akár kozmetikum, dísztárgy. A kézműves termékek nem csak minták, hanem teljes értékű ajándékok! Igyekszünk olyan meglepetéseket a dobozba rakni, amelyek nem nehezen beszerezhető ritka termékek, valódi prémium értékeket képviselnek.
Fontosnak tarjuk kiemelni, hogy számunkra igen fontos a doboz fenntarthatósága, ezért úgy gondoltuk a környezetvédelmet és az újrahasznosíthatóságot tartjuk szem előtt. A MyBooKz doboza és tartalma minél kisebb mértékben hagyjon nyomot a természetben ezért újrahasznosítható és teljesen természetes anyagokból készül! Reméljük, abban mind egyetértünk, földünk csak egy van és támogassuk együtt azt az elvet, hogy vigyáznunk kell rá.”

Kinek ajánlanám
Azoknak, akik két könyvet szeretnének és ők maguk döntenék el, hogy milyen kategóriájú könyvet látnának szívesen a dobozban. Hatalmas nagy előny ez a többi bookboxhoz képest (nem is tudom, hogy külföldön létezik-e ilyen), mert itt tényleg nagyjából ki lehet küszöbölni a korosztályok körüli ki-mit szeret kérdést. Illetve a két könyv is igen csábító – főleg, hogy két különböző kategóriát választhatunk (bár én ide külön venném a fantasyt és a sci-fit).
Valamint fontos itt kiemelni, hogy újrahasznosítható dobozból készül és a tartalma is valószínűleg újrahasznosítható/bio és minden, ami a föld és a természet védelmét elősegíti. Emiatt igazán érdekel, hogy vajon milyen könyvek kerülnek a dobozokba – mindamellett, hogy valószínűsítem, újrahasznosított lapos könyveket választanak.
Mindenképpen próbáljátok ki, ha van rá lehetőségek – és elindultak –, mert minden könyvmoly álma valószínűleg az, hogy két könyvet is magáénak tudhasson egy dobozban. Szóval ez főként azoknak való, akik szeretnék előre tudni a kategóriát, amit rendelnének.

Elérhetőségek, piszkos anyagiak
---
1 havi doboz ára: egyelőre még nem tudni
3 havi előfizetés: egyelőre nem elérhető
6 havi előfizetés: egyelőre nem elérhető

Az író fejéből kipattant: Candy Book

Rövid ismertető
„A meglepetésdoboz lényege, hogy a tartalmat meglepetés, de nyilván nem
szeretnénk teljesen zsákbamacskát kínálni. A Candy Book három fő összetevője a friss megjelenésű meglepetéskönyv, a meglepetésajándék és a bőséges édességválogatás. A csomagban tíznél is több különböző édességet találtok majd! A három fő összetevő mellett kisebb ajándékokat is teszünk a dobozba!”

Kinek ajánlanám
Azoknak ajánlanám ezt a dobozt, akik szeretik a csajos, felnőtt regényeket – Levente műveiből és érdeklődési köréből kiindulva minőségi könyveket kapnak a megrendelők. Illetve azoknak, akik szeretik Levente írásait – bár nem hinném, hogy a saját könyveiből válogat, de hasonló stílusra tippelnék – illetve megrendelték a Valentin-napi dobozt és elnyerte tetszésüket.
Talán a legjobban mégis azokat a hölgyeket fogja megfogni magának ez a könyves meglepetés doboz, akik szeretik az édességeket, ugyanis a bőséges édességválogatás olvasására összefut a nyál a számban.

Elérhetőségek, piszkos anyagiak
---
1 havi doboz ára: három időintervallumra osztva az árak az alábbiak szerint alakulnak (az eredeti árnak 10 000 Ft van írva) – 7 800 Ft, 8 300 Ft, 8 700 Ft

-O-O-

Ennyi lett volna ez a bejegyzés. Az én meglátásaim azok, hogy jó a magyar könyves piac felpezsdítése, azonban nem biztos, hogy ennyi meglepetés csomagot elbír – ugyanis a YA korosztály az, aminek még általában nincs önálló keresete és ha minden dobozt megrendelne valaki, akkor az bizony akár egy fizetésnyire is rúghat. Ezért szerintem fontos lenne, mondjuk x ideig minden hónapban másik könyves dobozt kipróbálni, hogy nekünk melyik a legmegfelelőbb – mert lehet, hogy bookbloggerek meg mindenki kiteszi a képeket, de azért sajátkézbe megkapni már egészen más. Valamint figyeljük a témákat – hiszen azok alapján dönthetünk könnyen, van-e és, ha igen melyik doboz keltette fel az érdeklődésünk!
Én egyszer szeretném az összest kipróbálni, mert egyrészről könyvbolond vagyok, másfelől ezek a bookboxok adnak pluszt – az egyéb termékek között elég sok jó van! – amik miatt szerintem egyszer-egyszer megéri konkrét könyv helyett ilyen boxot venni egy hónapban. (Az azért felmerült bennem, hogyha friss megjelenésű könyveket tesznek a dobozokba, akkor a magyar piac azért is lesz megterhelve, mert nincs annyi megjelenés, tehát lehet, hogy két dobozban ugyanaz a könyv van.)
Márciusban a BASC-os márciusi magyar dobozról hozok nektek egy unboxing bejegyzést, mert sikerült nyernem egy dobozt, aminél van egy tippem a könyvre – és ha bejön a tippem, akkor az átlagosnál jobban fogok örülni várhatóan.
Ti melyik dobozt szerzitek be márciusban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést. Ha írsz kommentet annak még jobban örülök. Ne feledd, hogy véleményedet félkövér és dőlt betűtípussal tudod formázni, illetve linkeket is betehettek - a szokásos módon.

© Stella L. Brandy || 2012 -