• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

PárosKönyvesKihívás | Értékelések (2023)

Sziasztok!

Ez a második PárosKönyvesKihívás, ami esetében magáról a bejegyzésről elfeledkeztem és így csak a vége van meg. Kicsit változott a kihívás az évek alatt, itt az történt, hogy Férj (kék) és én (rózsaszín) cetlire felírtunk 5-5 könyvet, amit beledobtunk egy sapkába és kihúztunk kettőt. Alább pedig azt olvashatjátok, hogy mi lett a végeredmény – kiolvastuk-e, tetszett-e, stb.

 

PárosKönyvesKihívás | Értékelések (2021)

Sziasztok!

Idén egy sokkal könnyebben teljesíthető PárosKönyvesKihívást találtunk ki, amit mindketten még tavaszig teljesítettünk – Párom januárban olvasta ki a választott könyvet, én pedig februárban. Ezt a kihívást fogjuk jövőre is elővenni, mert nagyon érdekes volt olvasni más kaliberű kötetet, mint amit amúgy olvastunk volna.

 

Nagy Marvel Képregénygyűjtemény

Sziasztok

Ezt a bejegyzést már nagyon régóta szerettem volna megosztani veletek, mert a képregényekről eddig kevés szó esett. A helyzet az, hogy idén összegyűjtöttük a maradék pár részét a Nagy Marvel Képregénygyűjteménynek és ennek örömére elkezdtem sorrendben olvasni. Csakhogy kiderült, hogy amit találtam az nem volt jó sorrend, így fogtam magam és a Wikipédia valamint a moly közös erejével összeállítottam a listát.

 

Alakformáló masszázs || Alakformálásom története

Sziasztok!

Már korábban említettem, hogy mennyire szeretnék elmenni masszázsra (ITT és ITT), és habár nem hátmasszázsra mentem, amit eredetileg elterveztem, de ami késik, nem múlik. Most viszont arról szeretnék nektek mesélni, hogy milyen volt madero-masszázs keretében a hasamat masszíroztatni. Nem véletlen a bejegyzés címe, hiszen ez a masszázs részben alakot is formál. Én massage.gabi keze alatt szépülhettem, és, ha érdekel Titeket, hogy mégis hogyan jutottam el hozzá és milyen tapasztalataim vannak, akkor olvassatok tovább. Remélem nem bánja, hogy az instájáról veszek képeket/videókat, de szerintem úgy lesz igazán hiteles, ha látjátok a valóságot arról, hogy Ő hogyan dolgozik. Minden kép az Ő tulajdona, a fejlécképen is!

 

Outlander | Könyv vs. sorozat

Sziasztok!

Az örök dilemma az, hogy ha egy olyan sorozatot vagy filmet kezdünk nézni, ami esetleg könyvön alapult akkor mit érdemes tenni – elolvasni előbb a könyvet, vagy a sorozat/film kerüljön előrébb? Sokszor nehéz a döntés, hiszen általában a könyv készült előbb és az az alap mű – tehát evidens lenne, hogy az van előrébb –, mert az emberek szeretik elképzelni a dolgokat a fejükben, aztán ha látják, amit mások megalkottak, akkor már csak az él a képzeletükben és nem a saját fejben megalkotott karakterek.

Nos, az Outlander esetében én azt hiszem döntöttem. És, hogy mit?

 

Elkezdett könyvsorozataim | 2. rész

Sziasztok!

Itt is van az elkezdett könyvsorozatos listám második fele. Folytatjuk a kalandozásokat a hosszabb-rövidebb sorozatokban, amiket szeretnék befejezni. Csapjunk is bele a lecsóba.

 

Elkezdett könyvsorozataim | 1. rész

Sziasztok!

Az egyik évben úgy döntöttem, hogy az olvasmányaimat úgy teszem változatossá, hogy random sorozatokba is belekezdek, amivel elértem ugyan a változatosságot, de rengeteg befejezetlen sorozatom lett. Szám szerint – jelen pillanatban [márciusban] – 52 könyvsorozatot kezdtem el, ami talán nem is tűnik olyan soknak, de ha jobba belegondolunk ez minimum 52 olvasatlan könyvet jelent – csakhogy én imádom a sokrészes sorozatokat.

Szeretném, ha rövid időn belül a lehető legtöbb sorozatot be tudnám fejezni – mondjuk biztos az is, hogy még több sorozatot elkezdek idén, de azért igyekszem inkább gyéríteni ezt a listát, mintsem szaporítani. De, hogy milyen sorozatokba is kezdtem bele? Kicsit lejjebb elkezdődik a lista. [A számok azt jelölik, hogy mennyi könyvet olvastam ki a mennyiből. A linkek a molyos listára vezetnek, ahol lehetnek más számok, de ami más címmel jelent meg, vagy nem könyv, vagy egyben is megjelent (Pl. Bane krónikák), azokat nem számoltam annyiszor bele.]

 

© Stella L. Brandy || 2012 -