2014. május 5.

Leiner Laura: Örökké


Leiner Laura - Örökké
Kiadó: Ciceró
Eredeti cím:

„Okos kis könyv ez, elindult a saját útjára. Én pedig most magára hagyom, elengedem, hiszen én azt hiszem, mindent megtettem, amit lehetett, mindent úgy írtam, ahogy szerettem volna, most pedig elégedett vagyok az eredménnyel, mert tudom, én a kezdetek kezdetén valami ilyesmit akartam a végére. Nem egy finálét, elcsépelt ömlengést vagy túlcsavart szálakat. Úgy érzem, ez a sorozat az egyszerűségével nyerte el mindazt, amit elnyert, én pedig végig tartottam magam ahhoz az elvemhez, miszerint ez csak egy sztori egy hétköznapi lányról, A FIÚRÓL (csupa nagybetűvel), a tanulásról, a barátairól, a családjáról, az életéről meg úgy általában, a Szent Johanna gimiről.” Leiner Laura









Véleményem

Nézzük csak, azt hiszem, nyugodt szívvel mondhatom, hogy végeztem még hátra van a kalauz. Akkor én most tartozok egy vallomással: megkedveltem a sorozatot, így a végére. Ez a rész maga volt a humor, mert habár végig ott volt a búcsú szomorkás hangulata a balhékkal és a viccekkel ez mind elhalványult.

SPOILER!
Post-it módszer, megint:
·         „Nézz rám értelmesen! […] Inkább csak nézz rám!” – Máday Andrisnak
·         szenvedés
·         Cortez és Reni Párizsban *.*
·         Gondos hiányozni fog (kémia, fizika tanár) |Idézet|
·         Lakótársak – Cortez xD
·         Máday és Sting
·         Bébi, avagy Zsolti szívatása |Idézet|
·         Telefonvásárlás (Dave, Macu |iPhone|, Cortez |BlackBerry|)
·         Ricsi és a sátor
·         „Elkapom Gondost a folyosón, és a szemébe mondom majd, hogy ’köpd ki az atomot!’” – Zsolti búcsúzkodása
·         Ruhapróba – Cooortez
·         Kinga balhéja – hát ez nagyon jól sikerült. Tényleg az övé volt az egyik legjobb – de még vannak olyanok, akik nem mutatták be…
·         Cortez szerelmi vallomása az osztálykiránduláson, avagy idegesítettél
·         Csontváz Carlos – Macu balhéja
·         Máday bírja Zsoltit :D |Idézet|
·         Gábor beszéde a ballagáson – az ő balhéja |Idézet| |Idézet2 |Idézet3|
·         Balhék

Kicsit másképp oldom meg ezt a post-it-es dolgot, mert nem fogom külön kiemelni a részeket, hanem csak írom (és az „Idézet”-re kattintva még az idézetet is elolvashatjátok). Tehát, akkor kezdjük is azzal, hogy Andris megsebesült, ami egy kicsit ijesztő volt, aztán meg a fiúk végig röhögtek.
Azon nem lepődtem meg, hogy Cortez nem adta be a derekát és inkább visszaküldte a szüleit, de Reni meglepett – vagyis inkább kellemetlen meglepetés volt a titkolózása. Szóval, Reni nem árulja el senkinek se, hogy ösztöndíjat kapott, mert várja, hogy majd az ég kisegíti és minden happy – aha, csak ugyebár ott van Vladár, aki előszeretettel tesz keresztbe Reninek. Tehát itt, az elején már előjön egy probléma, ami haragszomrád-ot eredményez, ami pedig Reni nyafogást. Szerencsére azonban van egy Kingánk, meg egy Cortezünk, akik gyorsan megoldják ezt a problémát egy „én is utazok veled” dologgal.
Az egyik tanár, aki hiányozni fog, mert habár nem kapott kitüntetett figyelmet, azért mégiscsak ő volt az egyik legviccesebb tanár – már ami a szívatását illeti. Azért az durva, hogy nem jegyezte meg a neveket, vagy egyáltalán azt megjegyezhette volna, hogy kiket látott már!
Szóval, Justine, Justine barátja, Cortez és Reni egy albérletbe költöznek – ez mind szép is jó, de Cortez reagálása a „Justine meleg barátja”-ra az megért egy misét. Mondjuk elég vicces lesz azon napok száma, amikor együtt (esetleg kettesben) maradnak otthon.
Sting, koncert… talán én is elmennék rá – anyu szereti, én pedig a Desert rose-t sokszor hallgattam. Viszont azon kivoltam, amikor Máday megállította Renit és Kingát, hogy meséljenek el mindent – az óra meg mehetett nélkülük.
Valahol a Zsolti jár Edina résznél kezdődött el az abszolúte röhögés – többször kaptam röhögő görcsöt. Viszont ez a rész annyira, de annyira tetszett, mondjuk szegény Zsoltit elég rendesen szívatták – de ő Zsolti.
Reni végre vett magának egy új telefont, habár egy kicsit körülményesre sikeredett a vásárlás. Amikor az iPhone és BlackBerry „csapat” egymás ellen megy és szegény Renit nem is engedték oda a pulthoz… azért az eladósrác lehetett volna egy kicsit kedvesebb, elvégre Reniék vásárlók voltak.
Zsolti sajátos búcsúzkodást tervezett Gondostól – miután Reni elköszönt Vladártól, aki mosolygott -, de sajnos ez nem valósult meg. Azért eléggé érdekes lett volna, főleg, hogy Gondos kb. másnapra el is felejtette volna.
Szegény Cortez, néha sajnálom, hogy Reni annyira „hálivúdosra” veszi a figurát, nem minden úgy megy, mint a filmekben. Például nem a harmadik ruha lesz a megfelelő – vagy nagyon nagy mázli lett volna. Viszont Cortez tátott szájjal bámult, és még Reni szavát is „sikerült elvennie”.
Máday néni, hát ő az, aki egy remek karakter. Viszi a pálmát magasan a beszólásaival. Zsolti üldözése… Azért vártam, hogy Zsolti megölelje Mádayt – habár az ig.helyettes ellenkezett. És, ahogy kiállt az osztályért az osztálykiránduláson! Pótosztályfőnök!
Balhék – avagy, ha elfeljtette volna valaki, hogy kinek mi volt a balhéja (nem sorrendben):
·      Reni:Szerenádozni annak a tanárnak, akivel rosszban van – sajnos ez nem valósult meg, mert nem volt szerenádozás. De azért Reni mondta a búcsúbeszédet Vladárnak.
·      Cortez:Kicserélni Máday vonalzóját – amikor Máday visszakapta a vonalzóját és megtarthatta a hamisat és, és aztán még nevetett is… Mádaynak is maradandó emléket hagytak.
·      Ricsi:Az osztályteremben lakni – egész sajátos megoldása volt ennek a sátrazás. Habár szegény Ricsi beragadt (amúgy Kingának elég lett volna a tollal csak egy kicsit kilyukasztania  a sátrat, azon beadni a kulcsot és kész).
·      Virág:Minden egész órában elénekelni ugyanazt a dalt – hát ez kétségtelenül fergetegesre sikeredett, habár Kardos nem díjazta túlzottan.
·      Gábor:Ballagási beszéd – ez olyan megható volt, és vicces. Róla aztán senki se gondolta volna, hogy tud humoros is lenni.
·      Zsák:Fürdőruhában, törülközővel iskolába menni – hát, Máday nem igazán volt oda az ötletért, de Zsák ügyesen kihasználta az utolsó jó napot.
·      Kinga:Elterelni a felügyelőtanár figyelmét – még Máday is megdicsérte, de hát Kinga az Kinga.
·      Robi:Elbarikádozni a termet – hát, ezt nem teljesen egyedül csinálta, de egyedül kezdte el!
·      Zsolti:Kicserélni az évnyitó kezdővideóját – hát, az osztály kísérti a Szent Johannát.
·      Andris:Emlékezetessé tenni az utolsó osztályképet – nőnek öltözni, hát ez biztos emlékezetes lesz.
·      Dave:Emlékezetessé tenni a suli honlapját – neki való feladat volt, habár táncolós videót készíteni három tanárról…
·      Macu:Visszavinni Csontváz Carlost – a tizenharmadik osztálytárs az utolsó évben szerencsére visszakerült az eredeti helyére, felöltöztetve.

A sorozat részei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése