2014. május 5.

Kresley Cole : Vámpírzóna


Kresley Cole - Vámpírzóna

Kiadó: Ulpius-Ház
Eredeti cím: Dark Desires After Dusk
A RITA-díjat besöprő Kresley Cole egy kegyetlen démon kufár és az őt elbűvölő, gyönyörű fiatal fél lény felvillanyozó történetével folytatja nagy sikerű Halhatatlanok alkonyat után című sorozatát. Egy igéző szépség, akit nem birtokolhat, de akinek ellen mégsem állhat… 
Cadeon Woede-nak nincs nyugta, míg ki nem küszöböli a csorbát, mely szüntelen kísérti. Csakhogy amint megszerzi megváltása kulcsát, a fél lény Holly Ashwint, máris rájön, hogy a nő, akit saját céljaira akar használni, majd eldobni, éppúgy kísérti, mint a múltja. 
Egy megkínzott harcos, akitől rettegnie kéne, de akit megtagadni nem tud… 
Az emberként felnevelt Holly-nak sejtelme sincs, hogy a félelmetes legendák a valóságról szólnak, míg össze nem találkozik egy goromba démonnal, s az valami érthetetlen oknál fogva óvja, mint a szeme világát. A mítosz és a hatalom érzéki, új világába taszítva, Holly hamarosan eleped védelmező démona tüzes érintéséért. S megadja magát a sötét vágyaknak… 
Épp csak kivívja Holly bizalmát, s mondjon le máris róla? Árulja el legvadabb álmai beteljesítőjét, szíve rabul ejtőjét?


Véleményem

„– De van más hírem is – közölte Rök. – Emlékszel a halandóra, akit felnyársaltál?
Fesd az ördögöt a falra! Cade elkomorult. – Néomi. Mi van vele?
– Épp az imént láttam karaokézni a Macskanyávogásban.
Cade-nek leesett az álla. – Karaokézni?
– Igen. Akadt ugyan egy kis gondja eleinte a hajlításokkal, de végül szépen belejött…”

Na nézzük csak: Cadeon nagyon odatette magát és még Holly kedvéért sem volt hajlandó megváltozni, Holly viszont karakterfejlődésen esett át. Röviden és tömören ennyi – ja, várjunk, hát volt itt akció is!
Valahol a könyv egy tizedénél Rydstrom eltűnik és aztán csak a könyv végén kerül elő – nem bántam volna, ha kicsit aktívabb ebben a részben is, de ez most Cade-ről és Hollyról kellett, hogy szóljon.
A történet arról szól, hogy Cadeon vissza akarja szerezni bátyja trónját – ám ehhez a tervhez kell az Edény (igen, ez a következő könyvben – egy másik fordítónak köszönhetően – vessel, és fura beazonosítása egy szűz nőnek). Csak, hogy egy kis csavart tegyünk bele, az Edény nem más, mint Holly – Cade párja.

„– Akkor avass be, igaz ez az Edény duma? – kérdezte Holly.
– Igen, sajnos igaz. Azt ajánlom, gondosan válaszd meg a babucid apuciját!”

Ismerjük Cade-et, tudjuk róla, hogy fenemód makacs és nem adja csak úgy oda, ami az övé -, de azért magába akarja bolondítani Hollyt, most hogy már szabad. Ja, igen! Holly nem egy egyszerű ember, hanem valkűr, aki elfojtotta valamilyen módon ezt az énjét.

„– Inkább értelmi, mint fizikai síkon mozgunk.
– Az értelmednek nem lesz orgazmusa.
– Mi nem hiszünk abban, hogy az élet értelméhez szükség van orgazmusra.
Cade ezt hallva félrenyelte a Red Bullt. Úgy nézett a lányra, mint akinek a legalávalóbb istenkáromlás hagyta el a száját.
– Hát ettől paff vagyok, tündérem!”

Cadeon – a jófiú-rosszfiú, avagy maga a tökély számomra. Viszont az ő története nem olyan lett, mint amilyet vártam. Jó, Cade tulajdonságai közül leginkább meghatározóakat kihangsúlyozták, viszont az előző kettőhöz mérve ez a kötet humorosabb. Nagyon tetszett, hogy nem egy helyben vannak, hanem folyamatosan utaznak. Viszont az zavart, hogy Cadeon leginkább az ágyába akarta tudni – még akkor is sok volt néha, hogy tudtam ez a démoni ösztöne miatt van.

„– Sejtelmem sem volt, hogy női haragoddal gyűlik meg a bajom. Ráadásul kifejezetten szóltam, hogy ne menj az ágyékra! Ilyen térdmunka után kétséges, képes leszek-e valaha szaporodni!
– Nem is tudom, mivé lesz a világ, ha nem népesítik be kicsi Cadeonok!”

Holly karakterfejlődése pozitívan hatott a történetre – nem tudom mi történt volna a könyv végén, ha Holly olyan marad, mint a könyv elején. Habár nem volt bajom Hollyval, azért még se lett a kedvencem – olyan röghöz kötötten viselkedett az elején, hogy akkor csak Cade miatt olvastam tovább, aztán…
Viszont pozitívum, hogy Holly szereti az autókat – na lám’ máris van egy közös dolog Cade-ben és benne. Azért örülök, hogy a végén minden rendben van és kiderült, hogy terhes – iker vamonokkal (Nix… valkűr és démon).

„– Milyen érzés jobban törődni mással, mint magaddal? Csak azért kérdem, mert ez az első dolog, amit úgy csinálsz, hogy én nem.
– Ahogy momentán érzem magam, azt javaslom, kerüld el pokoli nagy ívben!”

Szóval, a történet jó volt, mert végül Cade-nek sikerült ágyba vinnie Hollyt és aztán sikeresen megmenekültek – harcias Holly a végén. Volt benne rengeteg humor, utazás és még bonyodalom is – viszont a karakterek leginkább a szex körül forogtak, mert ebben a részben az volt a fővonal.

A borító hát, öhm… Nem az eredeti – nem tudom miért, eddig az összesnek az volt. Viszont ez tetszik – nem tudom miért, talán, mert nem egy olyan túlcsicsázott dolog, és mert az eredeti borítón lévő pasas nem igazán tetszik.
A fordítás, hát szörnyű – vagyis azért mondom ezt, mert nekem szükségem lett volna egy sorozatnál, hogy hasonló dolgokat lássak leírva |bár az előző viszi a pálmát a legrosszabb fordításnál egy sorozatbankategóriában|.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése