2014. május 5.

Stephenie Meyer: Napfogyatkozás


KÖNYV
Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Eclipse

A kedvenc részem, mert minden van benne – kezdve a több Cullennel. Edward és Bella és Jacob már nem csak külön szenvednek, hanem együtt is. Amúgy semmi bajom a történettel, de azért az mindig is idegesített, hogy a főszereplőkre olyan NAGY hangsülyt fektettek, a mellékszereplőkre (akik amúgy fontosak) pedig alig. De ebben a részben megismerhetjük Rosalie és Jasper háttértörténetét is.
Plusz pont, hogy itt végre igazi akció van és sok minden történik. Vicces is volt, meg izgalmas is – tökéletes.
"- Hát akkor sok szerencsét!
Jacob biccentett.
- Igen, győzzön a jobb... ember.
- Ahogy mondod... kutyus!"



FILM

David Slade – végre valaki, aki nem csak Edward-Bella-Jacob fókuszú – habár pont ez az a rész, amiben ez a háromszög kiteljesedik. Könyvből ez lett a kedvencem és filmből is így lett – nem hiába. Ebben a részben ugyebár már komoly harcok vannak, amit David Slade nagyon ügyesen megoldott mindent – még a besorolást sem bántotta.
A magyar hang eleinte egy kicsit szokatlan volt – kicsit változtak, pedig ugyanazok az emberek voltak a szinkronszínészek. Aztán, voltak olyanok, amik a filmben – az eredeti, amerikai szövegben – egyáltalán nem azonosultak. Ez egy kicsit idegesítő volt, de a képi világa a filmnek és az egész nagyon tetszett!






KÖNYV vagy FILM

Itt mindkettő a kedvencem lett – hiába mondja mindenki, hogy a Hajnalhasadás ilyen-olyan. Viszont nem tudnék választani közölük, mert ebben a részben megkaptam mind a könyvben, mind a filmben, amit vártam – több Cullen család, könyvhűség.
Szóval ebben a részben Team Svájc!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése