2014. május 5.

Andrea Cremer: A keresők

Kiadó: Egmont
Eredeti cím: Wolfsbane

Pár szó az alaptörténetről:
Calla Tor esküdt ellenségei, a keresők fogságában tér magához, és biztos abban, hogy a napjai meg vannak számlálva. Ám a keresők ajánlatot tesznek: szabadon engedik, ha segít nekik legyőzni korábbi urait, a vigyázókat, ráadásul így megmenthetné a falkáját és egykori vőlegényét, Rent is.

De nem túl nagy ár ez a szabadságért? És Shay minden körülmények között mellette áll-e majd a küzdelemben? Callának döntenie kell a sorsáról, arról, hogy melyik oldalon száll harcba.
Vajon hány próbatételt élhet túl az igaz szerelem?



Véleményem ömlesztve:
Ahol az előző véget ért, körülbelül onnan folytatódik a történet. Calla-t nem nagyon kedveli Ethan, de ez érthető is (a Vigyázók ölték meg a testvérét). Connor is feltűnik, s ezzel megadja az alaphangot – egy vidám alaphangot. Aztán belép Monroe és Adne is a képbe – ő nélkülük se lett volna ilyen a történet. És persze Sila, a kissé fura és idegesítő könyvmoly – aki amúgy az írnok.

A feladat akár még egyszerűnek is mondható: Callának össze kell szednie a falkáját, hogy segítsék a Keresőket a közeledő harcban és a Kereszt többi részének összeszedésében. Csakhogy Ethan nem kedveli Callát és legszívesebben megölné, a Sarj – Shay – mindenáron a kis csapattal akar menni és Monroe gyanúsan a szívén viseli Ren sorsát.

És akkor, amikor eldöntik, hogy megmentik a falkát minden megváltozik. (Kicsit megijedtem, hogy egy olyan „ne haljon meg senki” típusú dolog lesz, hát nem az lett.) Adne kezébe került egy levél, Monroe-tól – persze ezt a Nyíl is megkapta. Tehát minden rendben megy, amíg elő nem kerül Ren és az „apja” Emile.
Menekülniük kell, de Adne a szövő – és eléggé labilis lett.

Pár szó a főbb szereplőkről:
Calla: Az Alfanőstény, aki néha azt sem tudja, hogy mit csináljon. Kicsit idegesítő, hogy nem tudja eldönteni mit akar. De amúgy nagyon kedves, ha a sorok mögé látunk megtaláljuk az igazi énjét.

Shay: Túrázni akart és majdnem megölte egy medve. Szerencsére Calla arra járt és megmentette. Persze amint feltűnt rögtön ki is alakult egy szerelmi háromszög. A kérdés már csak az, hogy Calla kit választ.

Ren: Az Alfahím, akit Calla mellé rendeltek. Igaz szerelemmel szereti a lányt, s mikor Shay feltűnik féltékeny lesz. Az édesanyját megölték a keresők, vagy mégsem ők tették?

Cím: Oh, yes! A történetnek megfelelő cím.

Kedvenc karakter: Hmm… Monroe és Sila :D Ők azok, akik ugyan kevesebb szerepet kaptak, de annál jobbakat :D

Legkevésbé tetsző karakter: Emile… UTÁLOM! Amit tett az megbocsáthatatlan és…

Ami tetszett: Kiderült jó sok titok.

Ami nem tetszett: -

Kiknek ajánlom: Minden olyan embernek, akik szeretik a (vér)farkasos történeteket. És a szerelmi háromszögeket, meg a romantikát.

Borító: A borítóval már az első résznél is ki voltam békülve. Hát még ezzel! Tetszik ez a zöld szín.

Amivel esetleg összekötném: Hümm… Vérfarkasos vonatkoztatásban a „The Wolves of Mercy Falls”-hoz. Szerelmi háromszögben viszont a Twilight Sagára hasonlít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése