2014. május 5.

Andrea Cremer: Az őrzők

Kiadó: Egmont
Eredeti cím: Nightshade

Pár szó az alaptörténetről:
Calla Tor, a félig ember, félig farkas tizenéves lány egy hozzá hasonló fiatalokból álló falka vezetője. Napközben iskolába járnak, mint bárki más, ám néha farkas alakot öltenek, hogy teljesítsék feladatukat, a hegyen lévő szent helyek védelmét a betolakodóktól. Calla vőlegényét szülei már születésekor kijelölték, egy másik falka alfahímének személyében, és hamarosan sor kerül az esküvőre. A fiatal pár együtt fogja irányítani az új falkát. Egy napon a lány megment egy kirándulót járőrözés közben, és szoros kapcsolat szövődik köztük. Új barátja révén Calla akaratlanul is szembefordul eddigi világával, a szigorú szabályok által kormányzott farkasközösséggel. Kedveli rámenős vőlegényét és büszke rá, ám a titokzatos új fiú is vonzza. Egyre többször találkoznak, kutatásba kezdenek, és kiderítik, mennyi mindent titkoltak el a farkasok elől saját uraik a küldetésükkel kapcsolatban. Calla rájön, hogy eddig biztonságosnak hitt világában minden másképp van, mint hitte. Ráadásul egyre közeleg esküvőjének időpontja, és választania kell a két fiú közül.



Véleményem ömlesztve:
Szokásos szerelmi háromszög – ez volt az első gondolatom, amikor megláttam a fülszövegét. Aztán persze elkezdtem olvasni, majd át is adtam a húgomnak. A húgom kiolvasta és követelte tőlem a következő részt. Amint megjelent adott egy kis pénzt, hogy kisegítsen és, hogy megvegyem a könyvet.

Nem fogott meg annyira. A történések kiszámíthatóak voltak néhol. De azért az alaptörténet mégiscsak megtetszett. És a vége felé kezdett nagyon, nagyon érdekesen alakulni a fő történetszál.
Azért ajánlom mindenkinek, mert a többkötetes sorozatoknál nem mindig az első a „legkiugróbb”.

Pár szó a főbb szereplőkről:
Calla: Az Alfanőstény, aki néha azt sem tudja, hogy mit csináljon. Kicsit idegesítő, hogy nem tudja eldönteni mit akar. De amúgy nagyon kedves, ha a sorok mögé látunk megtaláljuk az igazi énjét.

Shay: Túrázni akart és majdnem megölte egy medve. Szerencsére Calla arra járt és megmentette. Persze amint feltűnt rögtön ki is alakult egy szerelmi háromszög. A kérdés már csak az, hogy Calla kit választ.

Ren: Az Alfahím, akit Calla mellé rendeltek. Igaz szerelemmel szereti a lányt, s mikor Shay feltűnik féltékeny lesz. Az édesanyját megölték a keresők, vagy mégsem ők tették?

Cím: Tökéletes! Az első kötetet tényleg összefoglalja. Mert szerintem két féle cím létezik: Ami a történetet meséli el, és ami egy tárgyat/személyt ragad ki.

Kedvenc karakter: Ansel vagy Bryn :D Vagy inkább úgy mondanám: ők ketten.

Legkevésbé tetsző karakter: Logan, a kis talpnyaló.

Ami tetszett: A sok kaland és Ren féltékenykedései.

Ami nem tetszett: Kiszámítható volt a történet.

Kiknek ajánlom: Minden olyan embernek, akik szeretik a (vér)farkasos történeteket. És a szerelmi háromszögeket, meg a romantikát.

Borító: Igen, a borítót néztem meg először (aztán a fülszöveget) és rögtön megnyert magának.


Amivel esetleg összekötném: Hümm… Vérfarkasos vonatkoztatásban a „The Wolves of Mercy Falls”-hoz. Szerelmi háromszögben viszont a Twilight Sagára hasonlít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése