2014. május 5.

Andrea Cremer: A döntés

Kiadó: Egmont
Eredeti cím: Bloodrose
Pár szó az alaptörténetről:
Calla mindig is szerette a harcot, de a végső küzdelemben nem csak a csatatéren kell helytállnia. Úgy dönt, hogy megmenti Rent, ám emiatt Shay féltékeny lesz. Callának gondoskodnia kell az öccséről, Anselről is, akit árulónak bélyegeznek. Bizonyítania kell, hogy méltó az alfa névre, és számtalan veszéllyel szembenéznie, hogy falkájával és a keresőkkel egyszer s mindenkorra megszabadítsák a világot a vigyázók mágiájától. Végül azt is el kell döntenie, mihez kezdjenek a háború után – feltéve, hogy túlélik.



Véleményem ömlesztve:
Nekem nagyon tetszett, itt végre előjött, aminek kellett.
Örültem, hogy voltak áldozatai a „csatáknak”, annak viszont kevésbé, hogy kik voltak azok.
Az első könyvnél még nem tudtam átlátni teljesen és inkább Shay párti voltam, de aztán inkább Ren felé húzott a szívem.
A Keresők egyszerűen fantasztikusak voltak. Ethan a forrófejű, Connor az állandóan poénkodó, és Adne. Az én kedvencem valamiért mégis csak Silas lett :) Nem tudom miért!
A vége egy kicsit gyors volt szerintem, de amúgy nagyon tetszett!

Egy kissé sokkolt, amikor az utolsó pár oldalon egy közelharcot vívott Ren és Emile és mindketten vesztesen kerültek ki a csatából. Na meg ami Calla anyukájával történt… és a testvérével.

Pár szó a főbb szereplőkről:
Calla: Az Alfanőstény, aki néha azt sem tudja, hogy mit csináljon. Kicsit idegesítő, hogy nem tudja eldönteni mit akar. De amúgy nagyon kedves, ha a sorok mögé látunk megtaláljuk az igazi énjét.

Shay: Túrázni akart és majdnem megölte egy medve. Szerencsére Calla arra járt és megmentette. Persze amint feltűnt rögtön ki is alakult egy szerelmi háromszög. A kérdés már csak az, hogy Calla kit választ.

Ren: Az Alfahím, akit Calla mellé rendeltek. Igaz szerelemmel szereti a lányt, s mikor Shay feltűnik féltékeny lesz. Az édesanyját megölték a keresők, vagy mégsem ők tették?

Cím: Az előző kettő cím még egész találó volt, azonban ennél ez… Oké, tudom milyen döntésről kellene szólnia a könyvnek és, hogy ott van minden egyes lapon, de itt mégsem erről van szó.

Kedvenc karakter: Silas. Nem tudom miért – eredetileg nem vonzanak a rockos emberkék -, de talán mert ő volt az írnok és olyan fura volt. Annyira, de annyira szerettem!
Monroe, mert egyszerűen hihetetlenül kedves volt és annyira szerette a fiát!

Legkevésbé tetsző karakter: Emile Laroche. Utálom, amit Ren anyjával tett és, ahogy elbánt szegénynek az apukájával is.

Ami tetszett: Hümm… A szerelem, ami csak néha tűnik fel, de ott van. És persze Sabine és Ethan szerelme *.* Meg Connor és Adne :D

Ami nem tetszett: A halálok, bár tudom, hogy ezek szükségesek voltak és azokkal a szereplőkkel… De én szerettem azokat a szereplőket!

Kiknek ajánlom: Minden olyan embernek, akik szeretik a (vér)farkasos történeteket. És a szerelmi háromszögeket, meg a romantikát.

Borító: Nagyon tetszik, csak ennyit tudok mondani!

Amivel esetleg összekötném: Hümm… Vérfarkasos vonatkoztatásban a „The Wolves of Mercy Falls”-hoz. Szerelmi háromszögben viszont a Twilight Sagára hasonlít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése