2014. május 5.

Cynthia Hand: Angyalsors


Cynthia Hand - Angyalsors
Kiadó: Maxim
Eredeti cím: Unearthly
Clara Gardner élete alaposan megváltozik, amikor kiderül, hogy félig-meddig angyal. Nemcsak okosabb, erősebb és gyorsabb az embereknél, hanem rendeltetése is van. De hogy mi ez a feladat, arra nem könnyű rájönnie. Látomásában csupán egy idegent lát, aki csapdába esik egy erdőtűzben. Édesanyjával kutatnak a tűz helye után, nyomozásuk egy wyomingi városba vezeti őket. Úgy döntenek, Jacksonban a helyük, odaköltözik a család. A következtetéseik helyesnek bizonyulnak: Clara az iskolában már az első napon megpillantja a látomásaiban szereplő fiút, Christiant. A helyzetet azonban bonyolítja, hogy feltűnik egy másik, szintén vonzó srác, Tucker, aki szemlátomást komolyan érdeklődik Clara iránt. Ahogy Clara próbál kiigazodni a feje tetejére állt világában, addig nem sejtett veszélyek mellett olyan döntési kényszerekkel is szembesül, amelyekről nem is hitte volna, hogy bekövetkeznek az életében – őszinteség és színlelés, szerelem és kötelesség, jó és rossz között kell választania. Végre a látomásából ismert tűz is föllobban, de vajon Clara készen áll-e, hogy vállalja a sorsát?
Az Angyalsors megindító történet szerelemről és sorsról, egy lány belső vívódásáról, hogy a szabályokat kövesse vagy inkább a szívére hallgasson. A regény egy trilógia első része, amely már az egész világon nagy sikert aratott.



Véleményem
Igazán érdekes volt jelen időben olvasni – habár a múlt idejű történeteket, írásmódot jobban preferálom, ez a hiba nem gátolt meg az olvasásban. A fogalmazásmód nagyon tetszik és öröm volt olvasni.
A karakterekkel nem volt különösebb gondom – talán Clara anyukája egy kicsit idegesített. Tucker, Wendy, Angela és Christian azok, akikkel Clara igazából közelebbi viszonyba kerül. Tucker sokkal jobb, mint Christian – sokkal jobb az, amikor valaki nem rögtön love a másiakt. Tucker csipkelődése nagyot dobott a történeten és Wendy ajándéka is – Tucker születésnapja meg hát, na!
Clara dolga nem egyszerű, hiszen Tuckerbe lesz szerelmes, de Christiant kell megmentenie – az anyja nem helyesli, hogy Tucker elvonja a lánya figyelmét ezért szakításra ösztökéli a lányát. Ez a negatívum, ugyanis végre összejöttek és akkor szakítsanak…
Clara öccsét nagyon bírtam, leverte a birkózó csapatot. A repüléstanulás egy kicsit idegesítő volt, de amúgy szükséges. Viszont a vége… az kicsinált!
Christian volt a központi karakter és nem értettem miért furcsa annyira – hát az utolsó fejezetek egyikében megtudtam ezt a kicsit sem kellemes információt; vagyis egy olyan információt, ami miatt Clara döntésre fog kényszerülni TUTI. De azért a rendeltetés nem elvégzéséhez nagy bátorság kellett – ráadásul mindkettőjüknek ugyanaz? Nekem van egy olyan érzésem, hogy Tucknak nem szabadott volna túlélnie – az valaki másnak (esetleg Clara anyukájának) a rendeltetése volt.
Clara anyukája a maga rejtélyességével egy biztos pont a történet hangulatának fokozódásban (bár én elolvastam a második rész utolsó sorait…) és akármennyire is utálom, hogy nem helyesli Clara és Tucker kapcsolatát, azért mégiscsak mozgatórugó.
A borítóról csak annyit mondanék, hogy nagyon tetszik – még a védőborító alatti is, amin csak a cím van. Az a betűtípus csodálatos és nagyon illik a sorozathoz.
Máris olvasom a következőt!

A sorozat részei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése