2014. május 5.

Cynthia Hand: Angyalfény

Cynthia Hand - Angyalfény

Kiadó: Maxim
Eredeti cím: Hallowed
Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, mégsem tudott felkészülni a döntésre, amelyet a végzetes napon kellett meghoznia. A rendeltetését közel sem olyan egyszerű teljesíteni, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre jobban megismeri az angyalok világát, a Jó és a Rossz közötti harcot, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.











Véleményem

Az első részben Clara anyukáját és testvérét nem igazán kedveltem meg – aztán a második részben minden megváltozott. Ez a rész inkább Clara családjáról és a választásról szól – Christian vagy Tucker?
Clara apukájának személye egy kicsit oldottabb hangulatot adott a cselekménynek – főleg, amikor fel is tűnt -, de a történet akkor is a tragédiáról szólt. Clara anyukájának rendetetése volt az, amire sokak kíváncsiak voltak – igazán érdekes volt megtudni, hogy mi volt az. Jeffrey rendeltetése pedig az egész történetet pengeélre állította – Clara nem csak Christianét és a sajátját tette tönkre. Félek, hogy át fog pártolni a rossz oldalra (szárnya színe).
Angela, Wendy és a többiek mind hozták a formájukat – Clara egy kicsit kifordult magából. Ebben a részben jobban megismerhettük Christiant és így előjött egy szerelmi-háromszög.
Ebben a részben főszerepet nem az akció, hanem az érzelmek kapták – ennek ellenére az egyik legszebb angyalos történet. A könyv vége felé már lehetett érezni, hogy a harmadik részben valami nagyobb és akciódúsabb fog történni – valamint tuti lesz valami fordulat Clara szerelmi életében is.
Az írónő gyönyörűen fogalmaz, és nagyon jól kidolgozza a karaktereit. Kicsit féltem, hogy a második részben már az elején előjön a szerelmi-háromszög, de aztán az írónő megspékelte valami olyannal, ami nem sok írónak|írónőnek jutna az eszébe – a szerelmet elhagyatta a főszereplőjével, mert az valaki máshoz tartozik.
Nagyon várom a harmadik részt – az angyalos történetek rabjává váltam!

A sorozat részei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése