2014. május 5.

Cassandra Clare: Az angyal


Cassandra Clare – Az angyal

Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Clockwork Angel
A mágia veszélyes
– de a szerelem még veszélyesebb!

Amikor a tizenhat éves Tessa Gray megérkezik a viktoriánus Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól.
Ahogy egyre mélyebben merül el a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nem sokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül.










Véleményem

A Végzet Ereklyéit @Deszy unszolására kezdtem el – aztán megszerettem a sorozatot. Nem is volt kérdés, hogy a spin-off|előzmény-t is elkezdem gyűjteni és olvasni – jobban beleszerettem, mint A Végzet Ereklyéi-be.
Will karaktere az elején nagyon megfogott, de aztán tüzetesebben is megvizsgálhattam Jemet és elvesztem – beteg, de annyira tehetséges és mindenre elszánt. A legjobban azok a részek tetszettek, amiben ő is szerepel – például ilyen a hidas jelenet, de az is, amikor a szobájában hegedül.
Tessa igen érdekes és rejtélyes – és ez benne a jó. Nem tudni, hogy boszorkánymester, alvilági vagy más-e. Eléggé makacs és könyvmoly – Will pedig mindent megtesz, hogy elijessze a lányt, magától.
Will karaktere a másik legrejtélyesebb: minden szerettét megpróbálja elüldözni magától. Nem tudtam, hogy miért lett ilyen ellenszenves a karaktere, de egyszer csak kezdtem nem érdekelni. Will számomra egy semleges – harmadik - fél volt. Nem tudom, hogy miért, de ez történt.
A többi mellékszereplő és cselekmény nagyon tetszett – mindig is szerettem a kicsit akciósabb, nyomozósabb történeteket. A rosszfiú ebben a történetben nem jött be – pedig általában nagyon oda szoktam lenni értük.
A borító nagyon tetszik – szerintem jobb, mint A Végzet Ereklyéinek a borítói. A kedvencem a történetben az volt, hogy nagyon összeszedett ok-okozati dolgok vannak benne – nem egy hasamra csaptamalkotás. Biztos, hogy ez a sorozat a kedvenceim közé sorolódott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése