• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

Könyvhét 2024 || Kívánságlista

Sziasztok!

Még anno 2019-ben csináltam egy bejegyzést a Könyvfesztivál kapcsán, de azóta nem igazán jutottam el odáig, hogy időben valami hasonlót alkossak. Aztán most megkérdeztem Livet, aki szerintem totál Könyvhét-lázban ég, hogy legyen-e ilyen bejegyzés. Azt mondta, igen, szóval neki köszönhetitek az újabb könyves tartalmat.

Egy ideje – nagyjából 2019 óta, meglepő – már listával megyek ki a könyves eseményekre, ami nagyon hatékony bár vannak olyan könyvek, amik meglepnek, hogy megjelentek. Igyekszem visszafogni magam, de idén nem biztos, hogy sikerült…

 

Az év első „költsünk rahedli sok pénzt könyvekre” eseménye mára már a Könyvhét lett és én jó állampolgárhoz híven meg is teszem, amit kívánnak tőlem. Ez tipikusan amúgy egy olyan lista, ami főképp támpontot ad, hogy milyen friss vagy majdnem friss megjelenések vannak. Eddigi két évben a listám minden darabját beszereztem – mondjuk akkor tizenöt darabnál nem volt sokkal több rajta – és szeretném, ha a fő listám mentén haladhatnék, mert az a helyzet, hogy sokkal kevesebb könyvet vásárolok már, mint pár éve.

Ami engem sem kerül el az bizony az, hogy imádom a különböző akciókat kihasználni és valamiért be tud rántani egy 2+1 vagy 3+2 akció még akkor is, ha adott kiadónál nem akartam volna előzetes terveim alapján annyi könyvet venni. Ami ennél bajosabb talán, hogy ilyen alkalmakkor mindig vannak helyek, ahol x ezer forint felett adnak valamit – és én szeretem azokat a valamiket.

Ami talán kevésbé problémás az az, hogy szeretem a szépséghibás köteteket és a leszázalékolt köteteket végignézni és akár onnan választani. Sőt! Előző években volt, hogy valamit konkrétan szépséghibás részlegen kerestem. Hogy idén mik másznak még a polcomra azt nem tudom, de még az sem kizárt, hogy lesz arról is bejegyzés.

 

Agave

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Ezt a könyvet már évek óta be akartam szerezni, főleg mikor filmes borítóval is kijött. Most pedig egy új filmes borító jött ki és ez KELL. Imádom Michael Sheent és David Tennant, és habár a sorozatot még nem nézem, de miattuk tuti fogom – csak előbb a könyvet szeretném kiolvasni.

 

Álomgyár

Hidasi Judit: Napfényes galéria New Yorkban Hidasi Judit: Apró bolt a sétányon Hidasi Judit: Árnyas kávézó a szomszédban Hidasi Judit: Fehér vitorlás a kikötőben Hidasi Judit: Porcukor pékség a korzón

Hidasi Judit: Újrakezdők sorozat

0,5.  Napfényes galéria New Yorkban

1. Apró bolt a sétányon

2. Árnyas kávézó a szomszédban

3. Fehér vitorlás a kikötőben

4.  Porcukor pékség a korzón

Az Újrakezdők sorozattal már régóta szemezek és ennek elsősorban a borító az oka. Még évekkel ezelőtt a fejembe vettem, hogy több magyar írótól fogok olvasni így erre is tökéletes ez a sorozat. Remélem, nem bánom meg majd az olvasásukat.

 

Animus

Harry Potter Varázsalmanach

Harry Potter Varázsalmanach

Ez csak akkor jön velünk haza, ha valami jó akcióba belerakják, mert különben sehogy sem fogom tudni rávenni a férjemet, hogy megéri. Sokáig vívódtam magamban, hogy kell-e nekem, de arra jutottam, hogy igen, hiszen HP és mindenféle van benne.

 

General Press

Zajácz D. Zoltán: Sötétség Malmőben

Zajácz D. Zoltán: Sötétség Malmőben [Férjnek]

Zajácz nagy kedvence lett Férjnek és nekem is így mikor meglátjuk, hogy újabb könyve jelenik meg kivétel nélkül megvesszük. Örülök, hogy jelent meg friss könyve és extra boldogság az, hogy tudom tavaly ilyenkor a férjemnek éppen arról mesélt, hogy elkalandozunk kicsit külföldre, de lesz kapcsolat a balatoni történetekkel is.

 

Helikon

Agatha Christie: A fogorvos széke Agatha Christie: Mr. Quin

Agatha Christie: A fogorvos széke

Nem akarunk lemaradni az AC gyűjteménnyel, így a nemrég megjelenteket beszerezzük – az egyik ez.

 

Agatha Christie: Mr. Quin

A Könyvhét előtt kicsivel jelent meg az újabb AC kötet, ami szintén hiányzik a sorozatból.

 

Kossuth

B. K. Borison: Téli csodaország B. K. Borison: In the Weeds – Behálózva

B. K. Borison: Téli csodaország

Tudom, hogy téli, de arra például tök jó lesz, hogy majd karácsony közeledtével olvassam. Kisvárosi, farm és romantikus, ami mostanság nagy kedvencem.

 

B. K. Borison: In the Weeds – Behálózva

Szeretem a sorozatokat egybegyűjteni, szóval ezt is szeretném begyűjteni. A borítója ennek is csudaszép habár a rajzolt borítókat nem minden esetben szeretem.

 

Könyvmolyképző

Brigid Kemmerer: Sacrifice – Áldozat Leigh Bardugo: King of Scars – A sebhelyes cár Leigh Bardugo: Rule of Wolves – Farkasok törvénye

Brigid Kemmerer: Sacrifice – Áldozat [Livnek szülinapra]

Igazából erről a könyvről nem tudok sokat csak azt, hogy Liv évek óta várja mindig a folytatásokat. Az utóbbi kettő esetében én jeleztem neki, hogy megjelenik így most ezt tőlem fogja megkapni szülinapjára.

 

Leigh Bardugo: King of Scars – A sebhelyes cár

A Grisaverzum egyetlen kötetét sem olvastam még és tudom, hogy hülyeségnek tűnik összeszedni mindenféle könyvet, ami hozzá tartozik, de én már csak ilyen vagyok. Igazából akkor írtam fel magamnak, amikor Liv megírta, hogy a második részét szeretné beszerezni.

 

Leigh Bardugo: Rule of Wolves – Farkasok törvénye

Ugyanaz a helyzet ezzel a kötettel is. Nem olvastam az univerzum egyetlen darabját sem, de ha majd elmerülök benne az egészben fogok.

 

Lazi

Lucy Maud Montgomery: Gleni krónikák

Lucy Maud Montgomery: Gleni krónikák

Montgomerytől nem gondoltam volna, hogy jönni fog még könyv, de a Lazi úgy döntött, hogy megajándékoz minket ezzel – remélhetőleg nem hagynak fel jó szokásukkal és a többi, eddig meg nem jelent vagy már nem kapható kötetet is kaidják. Minden, ami Montgomery

 

Libri

Szlavicsek Judit: Hullámsír Szlavicsek Judit: Halál Tihanyban

Szlavicsek Judit: Hullámsír [Férjnek]

Amit a férjem könyves ízléséről tudni érdemes az az, hogy bármit képes megvenni és elolvasni, ami régi Magyarországon játszódó történet főleg, ha még a Balaton is helyet kap benne. A harmadik részén akadt meg a szemem ennek a sorozatnak és fel is írtam őket – az első kivételével, ami nem tudom, hogy kapható-e még (remélem, az új kiadója kiadja az első is).

 

Szlavicsek Judit: Halál Tihanyban [Férjnek]

A bizonyos harmadik rész, amit megláttam és tudtam, hogy Férjnek való. Én is szeretném elolvasni, mert szeretem a krimit és kifejezetten izgalmas helyszínnek tartom a Balatont.

 

Maxim

Jennifer E. Smith: Feljegyzések a szerelemről

Jennifer E. Smith: Feljegyzések a szerelemről

Ha megjelenik Smithtől egy könyv rögtön beszerzem és eléggé meglepett, hogy megjelent egy újabb, de természetesen nagyon örülök neki. Tipikusan kikapcsolódós könyvek és ennek a fülszövege alapján elég izgi a története.

 

Next21

Janice Hallett: A Twyford-kód

Janice Hallett: A Twyford-kód

Ami biztosan hazajön velem az ez a kötet. Egyszerűen szerelemes vagyok az egyediségbe és mikor megláttam, hogy a történet hangfájlokként van megírva… egyszerűen hihetetlen, hogy még nincs a polcomon, de már nem sokáig lesz ez így.

 

Park

Elena Ferrante: Gomolygás

Elena Ferrante: Gomolygás

Ferrante tipikusan az az író, akinek bármilyét képes vagyok megvenni – igen, még akkor is, ha a fülszöveg alapján nem tetszik vagy éppen adott zsánerben nem szeretek olvasni. A Véletlen találatok után viszont egyszerűen vágyom arra, hogy maga Ferrante életébe nézhessek be, még ha titokzatosan is.

 

Handmade by Julie V. Scott

Nem könyv, de itt a helye, mivel amióta az első könyves gyertyámat beszereztem azóta megszállottan gyűjtöm a listákat, hogy milyeneket szeretnék még beszerezni. Ezek olyan szépen díszítik a könyvespolcokat, hogy vétek kihagyni őket.

 

Boszi Gyertyaműhely

Szintén könyves gyertyák miatt tervezem felfedezni, mert tavaly Könyvfesztiválon például tőlük vettem gyertyát. Van is egy listám, hogy mit szeretnék tőlük megszerezni.




Amik hiányoznak és nagyon jó akció esetén le kell rá csapni

Manó Könyvek

Serena Valentino: Herceg vagy Szörnyeteg? Serena Valentino: Minden gonoszok úrnője Serena Valentino: Anyád a tét! Serena Valentino: A különös nővérek Serena Valentino: Bezárt szív Serena Valentino: Sohaország mindörökké Jen Calonita: Ne érezz, ne kérdezz! Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem Liz Braswell: Egy új élmény Liz Braswell: Hol volt, hol nem Jen Calonita: Tükröm, tükröm Liz Braswell: Ami enyém volt rég Liz Braswell: Vár rám a föld Liz Braswell: A vén idő mesél Farrah Rochon: Szállnék már

Serena Valentino: Herceg vagy Szörnyeteg?

Serena Valentino: Minden gonoszok úrnője

Serena Valentino: Anyád a tét!

Serena Valentino: A különös nővérek

Serena Valentino: Bezárt szív

Serena Valentino: Sohaország mindörökké

Jen Calonita: Ne érezz, ne kérdezz!

Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem

Liz Braswell: Egy új élmény

Liz Braswell: Hol volt, hol nem

Jen Calonita: Tükröm, tükröm

Liz Braswell: Ami enyém volt rég

Liz Braswell: Vár rám a föld

Liz Braswell: A vén idő mesél

Farrah Rochon: Szállnék már

Ezek a kötetek nagyon hiányoznak a sorozatokból és az egyiknél számít a sorrend a másik meg csodálatos a színes élfestéssel. Ráadásul szeretem a retellingeket és a Disney történetek többségét is. Néha-néha kapok belőle részeket alkalmakra, de ha most lenne egy jó akció akkor biztos több is hazajönne velem.



Ezek az én választásaim, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy Ti milyen könyveket vennétek most meg. Van olyan esetleg, amit nálam is láttatok most és nálatok is tervben van, hogy beszerezzétek?

Ti kilátogattok a Könyvhétre? Listával vagy lista nélkül merészkedtek ki? Mennyi a határ, amennyi könyvet vesztek egy ilyen alkalmon? Szoktatok könyveken kívül mást is venni?

 

Találkozunk legközelebb!

Stella

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis lista lett, én kíváncsi lennék rá, mi mindent sikerült végül beszerezni belőle, vagy mi egyéb ugrott még rád :)
    Az elveszett próféciákat mindenképp ajánlom! A sori se rossz belőle, de a könyv egyenesen isteni. Ez a dark humor fellegvára. Én nem vagyok újraolvasós, de ezt a könyvet legalább háromszor ledaráltam, aztán kíváncsiságból eredeti nyelven is... :D És tényleg csak ajánlani tudom bárkinek, mert cuki, vicces, nagyon nagyon szerethető.
    Amúgy ezek közül Bardugo volt még rajta az én listámon is, már a polcon csücsül mindkét rész, kíváncsi leszek. Az eredeti Grisha könyveket én se olvastam amúgy, de a hat varjút szerettem. És ez győzött meg róla, hogy kell nekem ez a könyv, az idézeteknél láttam, hogy Kaz kameózik benne, és Kazból sosem elég :D
    De kicsit azért aggódok, hogy nehezen emészthető lesz, Bardugo nekem kicsit túlíró. És nem nyelvi szinten, ami sokszor legalább színesíti a dolgot, hanem történeti szinten. A hat varjúban csomó olyan eredetsztorija volt a karaktereknek, amit a foreshadowing alapján kvázi kitaláltál előre, és mire oda jutottak, hogy végre lerántjuk a leplet! Addigra meg már kicsit nyehh volt az élmény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor van egy jó hírem, mert jön az a bejegyzés is, csak tegnap moziba mentünk és nem tudtam befejezni :D
      Annyit azért elárulok, hogy meglepően jól vissza tudtam magam fogni könyvek terén és tényleg csak pár darab jött pluszban haza :)

      Liv barátnőm nagy rajongója a Grisha univerzumnak, szóval én miatta akarok belekezdeni :D

      Törlés
  2. Ideértem, bár kicsit későn. Próbálom behozni a posztokat, amiről lemaradtam.
    Sajnos, a költözésnek hála, idén nem tudtam elmenni a Könyvhétre, amit nagyon is sajnálok :( mindig egy jó nap szokott lenni.

    A Good Omenst én is ajánlom. Imádtam. A sorozat sem lett rossz (főképp az első évad), de könyvben még jobb :3
    Engem is melepett, hogy Montgomery írt egy újabb könyvet -- éppen tegnap pakoltam helyükre az Anne-ket :D -- tbr listás eléggé :D
    A twyford-kód pedig felkeltette az érdeklődésemet, bár molyon egész vegyesek a vélemények róla, így lehet megvárom, míg te írsz róla, és utána döntöm el, beszerzem vagy sem.

    Jó kis lista lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De a költözés lassan véget ér és jöhet a Könyvfesztiváááál :D

      Montgomery könyveiből csomót nem adtak még ki, remélem mindent kiad a Lazi vagy más :)
      A Twyford esetében meg remélem, jó lesz. Én is láttam, hogy vegyesek a vélemények, de remélem jó lesz - nekem az már pluszpont, hogy különleges a kialakítása :D

      Törlés

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést. Ha írsz kommentet annak még jobban örülök. Ne feledd, hogy véleményedet félkövér és dőlt betűtípussal tudod formázni, illetve linkeket is betehettek - a szokásos módon.

© Stella L. Brandy || 2012 -