2024. március 25.

Március || Körforgás write TAG

Sziasztok!

Itt is a következő hónap write tagje, amit én nagyon vártam. Ezt a sort is nagyon érdekes volt kitölteni és jó volt az is, hogy különböző kérdéseken keresztül én magam is jobban tudtam körvonalazni magamnak a terveim és ötleteim.

 

 

Szabályok

  • Bármikor csatlakozhatsz – a korábbi hónapok kitöltése nem kötelező, de persze szabad.
  • Másold be a szabályokat és a kérdéseket a bejegyzésed elejére!
  • A linktree segítségével jelöld a játék ötletgazdáját!
  • Ha másnál láttad a taget, linkkel jelezd, hogy tőle hoztad!
    • Abeth hívott ki még januárban, aminek nagyon örülök, mert amióta visszatértem, nem hívtak még ki.
  • A játék platformfüggetlen – bárhol találkoztál vele, átviheted magadhoz, akkor is, ha más platformon vagy aktív.
  • Jelölni szabad, de nem kötelező – beszállhatsz akkor is, ha senki nem hívott ki, és neked sem kell másokat jelölnöd. De ha szeretél meghívni embereket, megteheted, csak értesítsd őket.
  • A bannert vinni szabad, de nem kötelező.
  • Válaszolj a kérdésekre! (Ha van +1-es, azt se felejtsd ki!)
  • Ha van ötleted, használd ki a +1 lehetőséget! (nem kötelező)
  • Ha van kedved, kommenteld akár az ötletgazdához, akár ahhoz, akinél láttad a taget, hogy kitöltötted, hátha bekukkantanak hozzád! ;) 

 

Március - Ébredés

Kérdések

  1. Reggeli vagy esti író-típus vagy? (Vagy valami egyéb?)
  2. Hogy viszonyulnak a karaktereid a reggelhez?
  3. Na és Te magad? :D Mennyire vagy nehezen/könnyen ébredő?
  4. Ha az volna a feladat, hogy ébredéssel kezdj egy történetet, mivel dobnád fel? (Ha van kedved, meg is írhatod a jelenetet.)
  5. Van valami érdekes moment, amire az elmúlt időben ráébredtél az írással kapcsolatban?
+1 Bármit kérdezhetsz, ami a hónaphoz vagy az ahhoz választott témához kapcsolódik. (De ne felejtsd el ezt a szöveget is bemásolni, hogy a te jelölted is kitalálhasson valamit!)

 

Válaszok

1. Reggeli vagy esti író-típus vagy? (Vagy valami egyéb?)

Alapvetően hibrid vagyok, mert régen egész nap képes voltam írni, aztán rászoktam a késő éjszakai bagoly-módra. Mostanság, ha írós hétvégét tartok, akkor délelőtt kezdek bele és egészen későig folyamatosan püffölöm a billentyűzetet. De őszintén, este sokkal több ihletem van akkor könnyebben megy az írás – napközben, ha nincs meg a lendület, akkor szenvedek egy kicsit az elején (hogy megtaláljam a hangom, nem azért, mert szörnyen utálok írni.)

 

2. Hogy viszonyulnak a karaktereid a reggelhez?

Ez egy jó kérdés. Ha jól emlékszem, a reggelek mindig olyanok voltak, hogy „egy őjabb reggel” vagy valami hasonló metódussal kezdődtek. De, ha azt nézzük…

Zsófi (MaSzaT) egészen biztosan nem kedveli a reggeleket, mert nem olyan rég költözött el, hogy az egyetemhez közel legyen és nem szokta még meg ezt a fajta önállóságot. Reggelente mindig majdnem elkésik mindenhonnan. (Ezt magamról mintáztam, mert én hiába vagyok jóidőben az utolsó pillanatban majdnem lekésem a buszt.)

De szerintem az összes szereplőmre igaz ez – a reggel nem nekünk való.

 

3. Na és Te magad? :D Mennyire vagy nehezen/könnyen ébredő?

Fent már említettem, hogy magamról mintáztam Zsófi reggeli káoszát, de az, hogy én milyen vagyok reggel… Ha valami miatt izgulok vagy nagyon várok valamit, akkor bizony kipattannak a szemeim és nem lehet leállítani. Egy átlagos hétköznapi reggelen felkelek és az automatizmus által készülök – egy átlagos hétvégén alig lehet kikergetni az ágyból, pedig utálok semmit-tenni.

 

4. Ha az volna a feladat, hogy ébredéssel kezdj egy történetet, mivel dobnád fel? (Ha van kedved, meg is írhatod a jelenetet.)

A Kincső (MaSzaT 1.) reggellel kezdődik pont és azt egy igazán sablonos, de a karakter szempontjából talán elfogadható módon dobtam fel. Ez egy részlet  a reggelből, de azt hiszem elég jól lefesti Zsófi káoszát.

„Kinéztem az előszobában található órára, s azt hittem rosszul látok, amikor a nagymutató pontosan elérte a harminc percet jelölő hatos számot. Mindig ez történt – hiába siettem, egyszerűen belekerültem egy más idővilágba és onnantól kezdve jött a kapkodás. Szélsebesen elzártam a vizet és futottam vissza a szobába, ahol még mindig felhúzott redőnnyel elkezdtem lehúzni a fejemen keresztül a pizsamafelsőm. Mikor sikerült keresztülhúznom a fejem, éppen kinéztem az ablakon, ahol egy idősebb bácsi éppen egy újsággal a kezében sétált el, összepillantásunk hatására mindketten a fülünk tövéig vörösödtünk – az övét láttam, az enyémet éreztem. Megemelte képzeletbeli kalapját, majd tapintatosan odébb sétált, én pedig az ablakhoz futottam és lehúztam a redőnyt.”

 

5. Van valami érdekes moment, amire az elmúlt időben ráébredtél az írással kapcsolatban?

Igazából sokat gondolkoztam ezen, mert az elmúlt időszakban írtam, és arra kellett rájönnöm, hogy nem szabad linearikusan írnom a fejezeteket – egyszerűen, ha nem azt a jelenetet/fejezetet írom, ami éppen a fejemben motoszkál, akkor addig nem nyugszom, míg végül odáig nem jutok (de ilyenkor az addigiakat annyira gyatrának érzem).

Illetve arra is rájöttem, hogy azért megy jobban a fanfiction írás, mert ott az alap már el van mesélve, míg a sajátjaimnál nekem kell megírnom – imádom kitalálni az alapokat és megteremteni a saját világaimat és karaktereimet, de valahogy mindig úgy érzem az első részeknél/fejezeteknél, hogy unalmas, amit írok – igazából mások visszajelzése alapján ez nem így van és tökre rendben levők a bevezető részek/fejezetek.



Töltsétek Ti is ki a TAG-et, vagy, ha már kitöltöttétek, akkor kommentben tegyétek be, mert kíváncsi vagyok a válaszaitokra.

 

 

Találkozunk legközelebb!

Stella

2 megjegyzés:

  1. Jé, egy másik nem reggeli ember, pacsi :D
    A reggeli részleten jót mosolyogtam, szerintem jól sikerült, és tényleg jól bemutatja a karaktert :) Meg a bácsit :DDD
    De izgalmas, én sosem tudnám elképzelni, hogy ne lineárisan írjak. Abból tuti mindig átírás lenne, mert mire odáig jutok, sosem úgy néz ki a történet, mint ahogy eredetileg terveztem ><
    Jó volt olvasni a válaszaidat <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, a reggel nem én vagyok :D
      Megdöbbentő volt számomra, mikor megírtam egy jelenetet és pont passzolt :D De, ha át is kell írnom egy jelenetet attól még adott pillanatban tök boldog vagyok, hogy sikerült leírnom, amit szerettem volna - onnantól kezdve tudok az "átvezetésre" koncentrálni.

      Köszi, hogy itt voltál és írtál :) Megyek is a héten valamikor elolvasni a válaszaid mert láttam, hogy te is megírtad már. <3

      Törlés