2024. március 27.

#13 || Top 5 Wednesday (2024)

Sziasztok!

Először is köszöntelek Titeket egy új rovat bejegyzésében, ami 2024-ben indul útjának a blogon, és amit remélem, sikerül véghezvinni és hosszú ideig az életem és blog része lesz. Bizonyára többeteknek ismerős már az, hogy Top 5 Wednesday, ami nem véletlen, hiszen ez egy nagyon régóta élő könyves közösség. Ha valami prompt nagyon magyartalan azért bocsi, de nem mindenre van megfelelő magyar megfelelő, ami pontosan leírja, mit is kéne átgondolni.


A Top 5 Wednesday (magyarul: Top 5 szerda) egy olyan könyves kezdeményezés, aminek hatására a bloggerek/vloggerek/instagrammerek/tiktokerek/stb. megadott prompt (magyarul talán téma/szempont) alapján minden szerdán 5 dolgot sorolnak fel – akár kifejtéssel együtt. Az ötlet Laineytől ered, aki 2013-ban indította útjára.


Legjobb vagy kedvenc gondoskodók | Best or Favorite Caretakers
 

Shoutout to all the doctors, apothecaries, and caretakers in fiction who help take care of those who are sick or injured! Let’s show them some love today and feature some of our favorite caretakers!


***

Kiáltás a fikcióban szereplő orvosoknak, patikusoknak és gondozóknak, akik segítenek a beteg vagy sérült emberek ellátásában! Mutassunk ma egy kis szeretetet nekik, és mutassuk be néhány kedvenc gondoskodónkat!


  • Dori Cantrell
  • Tammara Webber: Good For You – Jó neked
Tammara Webber: Good For You – Jó neked
Good For You by Tammara Webber

REID ALEXANDER igazi híresség, az élete nyitott könyv. Minden kapcsolatát, minden egyes hibás döntését vadidegenek elemezgetik. A legutóbbi bakijával sikerült totálkárosra törnie a kocsiját, tönkretett egy házat, és még kórházba is került. A PR-csapata mindent bedob, hogy valahogy mentsék az imidzsét, de egy dolog biztos: ebből a kutyaszorítóból csak úgy szabadulhat, ha megdolgozik érte.

Dori Cantrell igazi emberbarát, tökéletes ellentéte mindennek, amit Reid képvisel. Amikor Reid a vádalku miatt az ő felügyelete alá kerül a közösségi szolgálaton, a lányt kicsit sem hatja meg a fiú hírneve és a közelsége, így hamarosan Reid egyetlen vágya lesz, hogy lerántsa a magas lóról, és bebizonyítsa, hogy ő is csak ember.

Miközben számolják a napokat a közösségi szolgálat végéig, Dori minden erejével küzd Reid ördögi vonzereje ellen, Reid pedig kénytelen szembenézni azzal, mi mindent vesztegetett el a benne rejlő lehetőségekből. Csakhogy Dorinak is megvan a maga titka, amit mélyen elzárt egy végzetes éjszakáig, amitől fenekestül felfordul az egész világa. Végül minden reményük az őszinte kapcsolatra és a megváltásra egyetlen döntés függvénye lesz: hogy képesek-e valóban bízni egymásban.



  • Dr. Jacob 'Jake' Griffin
  • Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most
Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most
Maybe Now by Colleen Hoover

Mi a fontosabb: a barátság, a hűség vagy a szerelem?

Colleen Hoover és Griffin Peterson együtt visszarepítik az Egy nap talán rajongóit Ridge Lawson és Sydney Blake zenés világába.

Maggie is ott lesz.

És Warren és Bridgette.



  • Mrs. Collins
  • Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Pushing the Limits by Katie McGarry

ANNYIRA ​ELLENTÉTESEK…

ÉS MÉGIS MILYEN ÖSSZEILLŐK!

Senki sem tudja, mi történt aznap éjjel Echo Emersonnal, amikor a menő fiúval járó népszerű lányból pletykák tárgya, kirekesztett lett, karján hátborzongató sebhelyekkel. Még Echo sem emlékszik a teljes igazságra.

Amikor aztán berobban az életébe Noah Hutchins, a szívdöglesztő, lányfaló, megközelíthetetlen fiú a fekete bőrdzsekijében, és meglepően megértő vele, Echo élete olyan fordulatot vesz, amilyenre sosem gondolt volna.

Valószínűleg semmi közös nincs bennük. Mindketten olyan titkokat rejtegetnek, melyek lehetetlenné tehetik kettejük kapcsolatát. Egymás iránti őrült vonzalmuk mégsem foszlik szét, és Echo felteszi magának a kérdést, hogy meddig FESZÍTHETIK A HÚRT, és mit kockáztatna azért a fiúért, aki talán megtanítja őt ÚJRA SZERETNI.



  • Claire Fraser
  • Diana Gabaldon: Az idegen
Diana Gabaldon: Az idegen
Outlander by Diana Gabaldon

1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után. Egészen addig, míg óvatlanul keresztül nem sétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” válik belőle, vagyis idegen – a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön Urunk… 1743. évében.

Számára ismeretlen erők visszasodorták az időben. Claire olyan intrikák és veszedelmek között találja magát, amelyek az életét veszélyeztetik… és összetörhetik a szívét. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.



  • Mel Monroe
  • Robyn Carr: Virgin River
Robyn Carr: Virgin River
Virgin River by Robyn Carr

Álláshirdetés: Bábát és szakápolót keresünk Virgin Riverbe, egy hatszázlelkes kisvárosba. Változást hozhat az itt élők életébe az égre törő kaliforniai vörösfenyők és kristálytiszta folyók ölelésében. Gyönyörű faházban ingyen szolgálati lakást biztosítunk.

Amikor a frissen megözvegyült Melinda Monroe meglátja ezt a hirdetést, azonnal úgy dönt, hogy Virgin River isten háta mögötti hegyi városkája tökéletes lesz, hogy kigyógyuljon a szívfájdalomból, egyúttal új értelmet adhat imádott hivatásának is. De megérkezése után búcsút mondhat nagy reményeinek: a faház egy szemétdomb, az utak járhatatlanok és a helyi orvos hallani sem akar róla. Belátja, hogy óriási hibát követett el, és elhatározza, hogy másnap reggel tovább is áll. Csakhogy egy verandán hagyott újszülött megváltoztatja a terveit…, és Jack Sheridan, a volt tengerészgyalogos gondoskodik róla, hogy többet ne gondolja meg magát.



Kíváncsi vagyok a Ti válaszaitokra is! Fel tudtok sorolni 5 példát, vagy nektek is nagy fejtörést okozott? Vagy éppen ellenkezőleg, tengernyi ötletetek van és nem tudjátok leszűkíteni? Írjátok meg kommentben!


Találkozunk legközelebb!
Stella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése