• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

#10 || Top 5 Wednesday (2024)

Sziasztok!

Először is köszöntelek Titeket egy új rovat bejegyzésében, ami 2024-ben indul útjának a blogon, és amit remélem, sikerül véghezvinni és hosszú ideig az életem és blog része lesz. Bizonyára többeteknek ismerős már az, hogy Top 5 Wednesday, ami nem véletlen, hiszen ez egy nagyon régóta élő könyves közösség. Ha valami prompt nagyon magyartalan azért bocsi, de nem mindenre van megfelelő magyar megfelelő, ami pontosan leírja, mit is kéne átgondolni.


A Top 5 Wednesday (magyarul: Top 5 szerda) egy olyan könyves kezdeményezés, aminek hatására a bloggerek/vloggerek/instagrammerek/tiktokerek/stb. megadott prompt (magyarul talán téma/szempont) alapján minden szerdán 5 dolgot sorolnak fel – akár kifejtéssel együtt. Az ötlet Laineytől ered, aki 2013-ban indította útjára.


Borítók ruhákkal | Covers with Dresses

Today is National Dress Day! Let’s celebrate by sharing some of our favorite covers that have characters in gorgeous dresses!


***

Ma van a nemzeti ruha nap! Ünnepeljük meg ezt azzal, hogy megosztjuk néhány kedvenc borítónkat, amelyeken a szereplők gyönyörű ruhákat viselnek!

 
  • Holdfény a szavanna felett
  • Anne Jacobs
Holdfény a szavanna felett
Sanfter Mond über Usambara by Anne Jacobs

Charlotte és George titkos szerelme hosszú évek után végre beteljesedett. Házasságot kötöttek, letelepedtek Németországban, és boldogságukat látszólag semmi sem árnyékolhatja be. Ám a férfi képtelen kordában tartani csillapíthatatlan kalandvágyát, ezért veszélyes expedícióra indul Afrikába. Charlotte ezalatt vásárol egy ültetvényt a tanzániai Usambara-hegységben, hogy otthont teremtsen az unokahúgának, Klarának és az ő családjának. Nyugodt, békés ültetvényes életről álmodik a széles afrikai ég alatt, George-on azonban újra meg újra erőt vesz a nyughatatlanság, és nem képes gyökeret ereszteni. Hiába igyekeznek mindketten alkalmazkodni, a jövőről alkotott elképzeléseik szöges ellentétben állnak egymással. Egyre nő közöttük a feszültség, és a szaporodó konfliktusok végül veszélybe sodorják a házasságukat. Vajon sikerül újra egymásra találniuk, és visszakapják a régi boldogságukat?



  • Alice hálózata
  • Kate Quinn
Alice hálózata
The Alice Network by Kate Quinn

A ​második világháborút követő felfordulás idején egy amerikai egyetemista lány, Charlie St. Clair teherbe esik hajadonként, és közel jár ahhoz, hogy jómódú családja kitagadja őt. Ráadásul kétségbeesetten kapaszkodik a reménybe, hogy hőn szeretett unokatestvére, Rose, aki a háború alatt eltűnt Franciaország nácik megszállta részén, talán még él. Így amikor a szülei Európába küldik, Charlie Londonba szökik, eltökélve, hogy kideríti, mi történt az unokatestvérével. Ehhez Eve Gardinertől remél segítséget, aki egy iszákos, láncdohányos és rendkívül ellenszenves nő. Neki is van egy titka: egy női kémhálózat ügynöke volt, az Alice-hálózaté. Eve lelepleződött, és meg kellett tapasztalnia a háború legkegyetlenebb oldalát. Először nem akar Charlienak segíteni, ám a fiatal lány egy férfi nevét említi, akit Eve egykor szeretett, és aki gyanúja szerint elárulta a németeknek. Vajon él még a férfi, és más asszonyok végzete is az ő lelkén szárad? Eve elhatározza, hogy kideríti a férfiról az igazat, ezért segítséget ajánl Charlie-nak. Így ketten vágnak neki Franciaországnak: Eve, hogy kiegyenlítse a számlát, Charlie pedig, hogy végre békére leljen.



  • The Winner's Kiss – A nyertes csókja
  • Marie Rutkoski
The Winner's Kiss – A nyertes csókja
The Winner's Kiss by Marie Rutkoski

Háborúban és szerelemben nincsenek játékszabályok.

Kestrel a tundra felé tart egy rabszállító kocsin, és kevés a valószínűsége, hogy a munkatábort élve megússza. Abban bízhat csak, hogy kódolt üzenete eljut Arinhoz, és hogy a fiú megérti az üzenet tartalmát. A múlttal birkózó Arin és keleti szövetségesei közben behajóznak Herranba, számolva egy esetleges támadás lehetőségével. Kestrel üzenete és a háború nagyjából egy időben érkeznek a városba: megkezdődik a versenyfutás az idővel, az elemekkel, az emlékekkel és az ellenséggel. A küzdelem minden fronton reménytelennek tűnik.

Ha belátod, hogy vak voltál… van-e megbocsátás?



  • The Selection – A Párválasztó
  • Kiera Cass
The Selection – A Párválasztó
The Selection by Kiera Cass

Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz küzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.



  • Átölel az éjszaka
  • Karen Chance
Átölel az éjszaka
Embrace the Night by Karen Chance

Cassandra Palmer nemrég a világ első számú látnokává vált, ám ettől nem lett felhőtlenül boldog az élete. Mindaddig, míg Cassie-t és egy vámpír nagymestert – az őrjítően jóképű Mirceát – mágikus kapocs köti egymáshoz, a lány nem ura saját életének.

A varázslatot, mely összeköti őket, csupán egy ősi varázskönyvben, a Codex Merliniben pergamenre vetett igézettel lehet feloldani. A Codex hollétéről azonban manapság senki nem tud semmit, így Cassie-nek ott kell kutatnia utána, ahol még fellelhető volt – a múltban.

A fiatal lány hamar rájön, hogy a Codexet nem véletlenül rejtették el ilyen gondosan. A legendák szerint a könyv olyan varázsigéket is tartalmaz, amelyek az egész világot veszélybe sodorhatják. Ha sikerül felkutatni, az talán megoldást jelenthet Cassie és Mircea helyzetére, de romlást hozhat az egész emberiségnek…



Kíváncsi vagyok a Ti válaszaitokra is! Fel tudtok sorolni 5 példát, vagy nektek is nagy fejtörést okozott? Vagy éppen ellenkezőleg, tengernyi ötletetek van és nem tudjátok leszűkíteni? Írjátok meg kommentben!


Találkozunk legközelebb!
Stella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést. Ha írsz kommentet annak még jobban örülök. Ne feledd, hogy véleményedet félkövér és dőlt betűtípussal tudod formázni, illetve linkeket is betehettek - a szokásos módon.

© Stella L. Brandy || 2012 -