• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

#6 || Top 5 Wednesday (2024)

Sziasztok!

Először is köszöntelek Titeket egy új rovat bejegyzésében, ami 2024-ben indul útjának a blogon, és amit remélem, sikerül véghezvinni és hosszú ideig az életem és blog része lesz. Bizonyára többeteknek ismerős már az, hogy Top 5 Wednesday, ami nem véletlen, hiszen ez egy nagyon régóta élő könyves közösség. Ha valami prompt nagyon magyartalan azért bocsi, de nem mindenre van megfelelő magyar megfelelő, ami pontosan leírja, mit is kéne átgondolni.


A Top 5 Wednesday (magyarul: Top 5 szerda) egy olyan könyves kezdeményezés, aminek hatására a bloggerek/vloggerek/instagrammerek/tiktokerek/stb. megadott prompt (magyarul talán téma/szempont) alapján minden szerdán 5 dolgot sorolnak fel – akár kifejtéssel együtt. Az ötlet Laineytől ered, aki 2013-ban indította útjára.


Married Couples | Házaspárok

Happy National Marriage Week! For today’s prompt, we’re celebrating our favorite married couples in fiction! These could be couples who are already married right from the start, couples who get married later on, or maybe even married couples who are more of “background characters” but we still love nonetheless.


***

Boldog Nemzeti Házasság Hetét! A mai nap témája, hogy megünnepeljük kedvenc fikciós házaspárjainkat! Ezek lehetnek olyan párok, akik már a kezdetektől fogva házasok, olyanok, akik később házasodnak össze, vagy akár olyan házaspárok is, akik inkább "háttérszereplők", de ettől függetlenül szeretjük őket.

 
  • Tommy & Tuppence
  • Agatha Christie: Tommy és Tuppence
Agatha Christie: A titkos ellenfél Agatha Christie: Bűnszövetkezetben Agatha Christie: N vagy M Agatha Christie: Balhüvelykem bizsereg Agatha Christie: Sors-rejtekajtó
Tommy & Tuppence Mysteries Series by Agatha Christie

Tommy Beresford és Prudence Cowley (barátainak csak Tuppence) az első világháború végével nehéz helyzetben találják magukat. Állás nincs, még kilátás sincs rá, viszont valamiből élni kell. Elhatározzák hát, hogy megalapítják az Ifjú Kalandorok Rt-t. Hirdetést is feladnak a lapokban: „Két ifjú kalandor felbérelhető. Jó fizetségért bármit megteszünk, bárhová elmegyünk. Semmilyen észszerűtlen ajánlatot nem utasítunk vissza.”. És aki keresei a bajt, az meg is találja…


Első feladatuk Jane Finn előkerítése. Jane öt évvel azelőtt tűnt el, valószínűleg fontos iratokkal. Jane unokatestvére a lányt akarja, az angol titkosszolgálat az iratokat. És Tommyt meg Tuppence-t nem tántorítja el, hogy a nyom régen kihűlt. Belevetik magukat a nyomozásba és útjuk hamarosan keresztezi Mr. Brownét, aki könyörtelen, nagystílű és felettébb titokzatos ellenfélnek bizonyul.



  • Graham & Quinn
  • Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed
A villa
All Your Perfects by Colleen Hoover

Egy rég elfelejtett ígéret képes lehet megmenteni a kapcsolatot?

Quinn és Graham tökéletes szerelmét veszélybe sodorja a tökéletlen házasságuk. Az évek során felgyülemlett emlékek, a hibák és a titkok már eltaszítják őket egymástól. Az egyetlen dolog, ami megmentheti őket, éppen az lehet, ami a szakadék szélére sodorta őket.

A Minden tökéletesed egy elgondolkodtató regény egy párkapcsolati gondokkal küzdő párról, akiknek múltbéli ígéreteken múlik a jövője. Szívszaggató, letehetetlen olvasmány.

Az év legfelkavaróbb szerelmi története – lehet-e együtt tökéletesen boldog két tökéletlen ember?

Add át magad a sodrásának!



  • Ross & Demelza
  • Winston Graham: A Poldark család
Winston Graham: Ross Poldark Winston Graham: Demelza Winston Graham: Jeremy Winston Graham: Warleggan
The Poldark Saga by Winston Graham

A Ross Poldark a tizennyolcadik században játszódó regényfolyam első kötete. Winston Graham először 1945-től kezdve megjelentetett, nagyívű családtörténete mindmáig lebilincseli az olvasókat Az amerikai függetlenségi háború vérzivatarából szülőföldjére, Cornwallba hazatérő főhőse alig várja, hogy viszontláthassa szeretteit. Öröme nem sokáig tart: édesapja meghalt, a családi birtok ebek harmincadjára jutott, kedvese eljegyezte magát Ross unokatestvérével. A környék keservesen tengődő bányászai és gazdálkodói iránti együttérzése azonban arra indítja Poldarkot, hogy magához vegyen egy vásártéri csetepatéból megmentett, kiéhezett teremtést – ezzel a cselekedetével pedig végérvényesen megváltoztatja saját életét…



  • Gilbert & Anne
  • L. M. Montgomery: Anne
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál L. M. Montgomery: Anne az élet iskolájában L. M. Montgomery: Anne válaszúton L. M. Montgomery: Anne új vizekre evez L. M. Montgomery: Anne férjhez megy L. M. Montgomery: Anne családja körében L. M. Montgomery: Anne és a Szivárvány-völgy L. M. Montgomery: Anne gyermekei a háborúban
Anne of Green Gables Series by L.M. Montgomery

Avonlea kanadai falucska népe felbolydul: vajon mi indíthatta a besavanyodott agglegényt, Matthew Cuthbertet, no meg kardos nővérét, a háztartását parancsnoki szigorral vezető Marillát, hogy árva gyereket fogadjanak tanyájukra? Bizony, a szorgalmas, puritán testvérpár fölött eljárt az idő – segítségre van szükségük, és ki lenne erre alkalmasabb, mint holmi apátlan-anyátlan legényke, aki örül, ha fedelet kap a feje fölé? Mekkora aztán Matt meglepetése, amikor a várt legényke helyett egy pulykatojásképű, vörös hajú leányzó várja szerény bőröndjén üldögélve, hogy örökbefogadója megjelenjen… Matthew legszívesebben azonnal visszaküldené, Marillától sem várhat sokat a jövevény, aki, mint kiderül, az Anne névre hallgat. Vissza is penderítenék menten, ha a különlegesen fejlett szókinccsel rendelkező, jég hátán is megélő kis árva lány, akit jócskán cibált már az élet, és alapos ismereteket szerzett a felnőttek világáról, ki nem vágná magát a kutyaszorítóból, és lány létére nélkülözhetetlenné nem tenné magát a derék idősödő testvérpár életében… Persze az út a kölcsönös megértéshez, mi több: a szeretethez ugyancsak rögös, de a talpraesett kislány sikerrel végigjárja: segíti ebben élénk képzelete, és az, hogy a világot szépnek és megjavíthatónak látja.



  • Noah & Allie
  • Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai
The Notebook by Nicholas Sparks

A mű a végtelen szerelem szívszorítóan gyengéd története. 1946-ban, Észak-Karolinában kezdődik, amikor Noah Calhoun visszatér a második világháborúból. A harmincegy éves férfi, miközben megpróbálja birtokát felvirágoztatni, folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg a lány meg nem érkezik a városba. Mi történt velük az elmúlt években, és hogyan alakul további életük? Mindezt megtudhatjuk e páratlanul szép, mesterien szőtt, megrendítő és igaz szerelmi regény lapjairól.



Kíváncsi vagyok a Ti válaszaitokra is! Fel tudtok sorolni 5 példát, vagy nektek is nagy fejtörést okozott? Vagy éppen ellenkezőleg, tengernyi ötletetek van és nem tudjátok leszűkíteni? Írjátok meg kommentben!


Találkozunk legközelebb!
Stella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést. Ha írsz kommentet annak még jobban örülök. Ne feledd, hogy véleményedet félkövér és dőlt betűtípussal tudod formázni, illetve linkeket is betehettek - a szokásos módon.

© Stella L. Brandy || 2012 -