• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

#3 || Top 5 Wednesday (2024)

Sziasztok!

Először is köszöntelek Titeket egy új rovat bejegyzésében, ami 2024-ben indul útjának a blogon, és amit remélem, sikerül véghezvinni és hosszú ideig az életem és blog része lesz. Bizonyára többeteknek ismerős már az, hogy Top 5 Wednesday, ami nem véletlen, hiszen ez egy nagyon régóta élő könyves közösség. Ha valami prompt nagyon magyartalan azért bocsi, de nem mindenre van megfelelő magyar megfelelő, ami pontosan leírja, mit is kéne átgondolni.


A Top 5 Wednesday (magyarul: Top 5 szerda) egy olyan könyves kezdeményezés, aminek hatására a bloggerek/vloggerek/instagrammerek/tiktokerek/stb. megadott prompt (magyarul talán téma/szempont) alapján minden szerdán 5 dolgot sorolnak fel – akár kifejtéssel együtt. Az ötlet Laineytől ered, aki 2013-ban indította útjára.


Testvérek | Siblings

Time to spotlight our favorite siblings in fiction! Who are some of your favorite siblings and why?


***

Itt az ideje, hogy a kedvenc testvéreinkre fókuszáljunk! Kik a kedvenc testvéreid és miért?

 
  • Prue Halliwell – Piper Halliwell – Phoebe Halliwell
  • Eliza Willard: A hármak ereje
A hármak ereje
Charmed by Eliza Willard

Ezen éjszaka ezen órájában
megidéztetik az ódon erő.
Küldd le a három testvérre az erőt.
Kell nekünk az erő.
Add nekünk az erőt.

Prue, Piper és Phoebe Halliwell sohasem gondolta volna, hogy egy varázsige felolvasásának bármi következménye lehet-mégis lett. Prue tárgyakat tud mozgatni a gondolataival. Piper meg tudja fagyasztani az időt, Phoebe pedig a jövőbe lát. Ők a Bűbájosok, a világ leghatalmasabb boszorkányai. Ám a mágikus képességeknek ára van. A lányokra egy warlock leselkedik, aki az erejükre pályázik, és bármit képes volna megtenni, hogy megszerezze, amit akar ha kell, akár végez is a Bűbájosokkal! A nővérek helyzetét nehezíti, hogy szinte semmit sem tudnak még a varázslásról, ráadásul az egymáshoz fűződő kapcsolatukat is rendbe kell hozniuk, hisz csak a hármak ereje képes a legsötétebb gonosz legyőzésére.



  • Isabelle Ligthwood – Alec Ligthwood
  • Cassandra Clare: Csontváros
Csontváros
City of Bones by Cassandra Clare

Gyilkosság tanúja lesz – a tizenöt éves Clary Fray aligha számít erre, amikor elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba. Az elkövetők: három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser.

A holttest aztán eltűnik a semmibe. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi, még egy vércsepp sem bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán?


Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra? Az Árnyvadászok tudni akarják…



  • Hangay Emília - Hangay Emma
  • Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Leányrablás Budapesten
It's a hungarian book

Budapest, 1896.

A város a millenniumi ünnepségek lázában ég. A békebeli Monarchia minden zugából tízezerszám tódulnak az emberek, hogy megcsodálják az ezeréves Magyarország egybehordott kincseit. Köztük van a Marosvásárhelyről érkezett, 16 éves Hangay Emma kisasszony is, akinek a rendezvények második napján nyoma vész.

Négy évvel később titokzatos távirat érkezik az azóta is gyászoló, idős édesapa, Hangay Árpád címére: a különös üzenetet Emma, a rég halottnak hitt lány küldte! Az ekkor 17 éves Mili kisasszony, Emma húga azonnal a fővárosba utazik, hogy nővére keresésére induljon.

A talpraesett, éles eszű lány nem sejti, hogy midőn felszáll a vonatra, rémálmokhoz hasonló kalandok sora veszi kezdetét, melyek kibogozásában egyetlen támasza a jó hírű, ám igen zord természetű mesterdetektív, Ambrózy Richárd báró lesz.



  • Anthony Bridgerton - Daphne Bridgerton
  • Julia Quinn: A herceg és én
A herceg és én
The Duke and I by Julia Quinn

Létezik-e nagyobb kihívás a londoni előkelő társaság ambiciózus anyái számára, mint egy nőtlen herceg, akihez lányukat örömest feleségül adnák?

Minden jel arra mutat, hogy Simon Basset meg fogja kérni legjobb barátja húga, a bájos és okos Daphne Bridgerton kezét. Ami csak kettejük titka: házasságról szó sincs, csak így kívánják Simontól távol tartani a lányaikat férjhez adni kívánó, igen aktív társasági hölgyeket. Daphne pedig, mivel hercegi udvarló találta kívánatosnak, később alkalmas kérőket kaphat.

Ám miközben Daphne sorra keringőzi Simonnal a bálokat, igen nehéz arra gondolnia, hogy az egész csak színlelés. A férfi ravaszkás mosolya talán, de tekintete felragyogása bizonyosan azt a hatást éri el, hogy Daphne beleszeret a szép hercegbe. Ez már egyáltalán nem színlelés. A lány a lehetetlennel próbálkozik: megpróbálja meggyőzni a gyönyörű szoknyavadászt, hogy okos kis tervüket némiképp módosítaniuk kell, és semmi nem olyan jó, mint szerelmesnek lenni…



  • Summer Heyward-Di Laurentis – Dean Heyward-Di Laurentis
  • Elle Kennedy: The Score – A pont
The Score – A pont
The Score by Elle Kennedy

A srác a pályán és a lányoknál is sikert sikerre halmoz…

Allie Hayes nehéz időszakot él át. Diploma előtt áll, de fogalma sincs róla, mihez kezdjen az egyetem után, ráadásul a közelmúltban a régóta tartó kapcsolata is véget ért. Bár a vad, érzelemmentes szex nyilvánvalóan nem megoldás a problémájára, a jóképű hokisztárnak, Dean Di Laurentisnek képtelen ellenállni. Legalábbis egyszer, mert még a bizonytalan jövő sem elegendő ok arra, hogy Allie zűrös viszonyba bonyolódjon az egyéjszakás kalandok koronázatlan királyával.

De ezt a lányt nem lesz olyan egyszerű meghódítani.

Dean mindig megszerzi, amit akar. Csajokat, jó jegyeket, népszerűséget, csajokat… Igazi szívtipró, akinek egy lány sem mond nemet. Kivéve Allie-t. A belevaló csaj egyetlen éjszaka alatt fenekestül felforgatja a srác életét, majd kijelenti, hogy legyenek csak barátok. Na, azt már nem! Ennek csak akkor lehet vége, ha Dean úgy akarja. A srác minden csáberejét beveti, de amikor történik pár hatalmas változás az életében, fokozatosan rájön, hogy nemcsak a gólok számítanak… hanem a szerelem is.



Kíváncsi vagyok a Ti válaszaitokra is! Fel tudtok sorolni 5 példát, vagy nektek is nagy fejtörést okozott? Vagy éppen ellenkezőleg, tengernyi ötletetek van és nem tudjátok leszűkíteni? Írjátok meg kommentben!


Találkozunk legközelebb!
Stella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést. Ha írsz kommentet annak még jobban örülök. Ne feledd, hogy véleményedet félkövér és dőlt betűtípussal tudod formázni, illetve linkeket is betehettek - a szokásos módon.

© Stella L. Brandy || 2012 -