• "Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod."
    Fodor Ákos: Hasadó anyag
  • Kint feljönnek a csillagok, bent bekuckózva olvasol.
    Az én életem a regények, novellák, olvasmányok és személyes történetek által lesz teljes – és ezeket megosztom veled is. Térj vissza bármikor, én itt leszek.
    Stella L. Brandy

#2 || Top 5 Wednesday (2024)

Sziasztok!

Először is köszöntelek Titeket egy új rovat bejegyzésében, ami 2024-ben indul útjának a blogon, és amit remélem, sikerül véghezvinni és hosszú ideig az életem és blog része lesz. Bizonyára többeteknek ismerős már az, hogy Top 5 Wednesday, ami nem véletlen, hiszen ez egy nagyon régóta élő könyves közösség. Ha valami prompt nagyon magyartalan azért bocsi, de nem mindenre van megfelelő magyar megfelelő, ami pontosan leírja, mit is kéne átgondolni.


A Top 5 Wednesday (magyarul: Top 5 szerda) egy olyan könyves kezdeményezés, aminek hatására a bloggerek/vloggerek/instagrammerek/tiktokerek/stb. megadott prompt (magyarul talán téma/szempont) alapján minden szerdán 5 dolgot sorolnak fel – akár kifejtéssel együtt. Az ötlet Laineytől ered, aki 2013-ban indította útjára.


Személyi edzők | Personal Trainers

Many people set New Year resolutions to be more healthy, more fit, or maybe a combination of both. Who are some characters you feel would make great personal trainers and help you meet your physical goals? Could they offer great exercise routines or training? Could they help serve up healthy dishes for meal plans? Share with us who you would choose!


***

Sok ember olyan Újévi Fogadalmat tesz, mint még egészségesebb, még fittebb lesz vagy ezeket együtt. Ki az a néhány karakter, aki úgy érzed jó személyi edző lenne és segítene elérned fizikai céljaidat? Tudnának nagyszerű gyakorlatokat vagy edzéseket kínálni? Segíthetnek egészséges ételek elkészítésében az étkezési tervekhez? Oszd meg velünk kit választanál!

 
  • Claire Beauchamp Randall Fraser
  • Diana Gabaldon: Az idegen
Az idegen
Outlander by Diana Gabaldon

1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után. Egészen addig, míg óvatlanul keresztül nem sétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” válik belőle, vagyis idegen – a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön Urunk… 1743. évében.

Számára ismeretlen erők visszasodorták az időben. Claire olyan intrikák és veszedelmek között találja magát, amelyek az életét veszélyeztetik… és összetörhetik a szívét. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.



  • Quinn Dianne Whitley Wells
  • Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed
All Your Perfects – Minden tökéletesed
All Your Perfects by Colleen Hoover

Egy rég elfelejtett ígéret képes lehet megmenteni a kapcsolatot?

Quinn és Graham tökéletes szerelmét veszélybe sodorja a tökéletlen házasságuk. Az évek során felgyülemlett emlékek, a hibák és a titkok már eltaszítják őket egymástól. Az egyetlen dolog, ami megmentheti őket, éppen az lehet, ami a szakadék szélére sodorta őket.

A Minden tökéletesed egy elgondolkodtató regény egy párkapcsolati gondokkal küzdő párról, akiknek múltbéli ígéreteken múlik a jövője. Szívszaggató, letehetetlen olvasmány.

Az év legfelkavaróbb szerelmi története – lehet-e együtt tökéletesen boldog két tökéletlen ember?

Add át magad a sodrásának!



  • Flavia
  • Benina: Megsebzett szabadság
Megsebzett szabadság
It's a hungarian book

Kr.u. 955.

Egy bajor lány:

Flaviát elragadják otthonából a portyázó magyarok. A lány rabszolgasorsra jut, és az ellenség táborának vezére, Daval dönt az életéről. Flavia minden alkalmat megragad a szökésre, ám a férfi nem ereszti.

Egy Farkas:

Daval a nemzetség élén állva testvéreivel együtt hűen harcol a hazáért. Szünet nélküli kalandozások, csaták teszik ki a mindennapjaikat. A bajor rabszolgalány jelenléte alapjaiban kavarja fel a Farkasok nemzetségének családi békéjét. Daval küzd megmagyarázhatatlan vonzódásával, miközben a világa darabokra hullik, a jövője feketeségbe burkolózik, míg végül az egyetlen, amit biztosnak hisz, hogy Flaviának mellette a helye.

Egy alku, mely megpecsételi mindenkettőjük sorsát.

Önmaguk számára is képtelen érzések kelnek életre, és nem tehetnek mást, mint engednek a sodrásának. Rabsága közben Flavia szembesül a valósággal: a magyarok talán nem is olyan barbár népség, mint gondolta.

Csakhogy a lányt, és szerelmének kibontakozását egy nap utoléri a múlt. Mi lehet az, ami még a barbár magyaroknál is jobban megijeszti Flaviát?

A Megsebzett szabadság Daval és Flavia szerelmének nem mindennapi története a magyarok kalandozásának idején.

A véredben lobog az ősi láng!



  • Matthew Watkins
  • Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig
Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig
Flat-Out Love by Jessica Park

A srác magas volt, legalább száznyolcvan centi, szőkésbarna haja a szemébe lógott. Pólóján az a felirat állt: Nietzsche a haverom.

Íme, Matt. Julie Seagle kedveli őt. Nagyon is. De ott van még Finn. Akibe Julie teljesen belezúgott.

Bonyolult? Kínos? De még mennyire.

Julie nemrég költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait: mégis honnan tudhatta volna, hogy édesanyja régi jó barátnőjének családjánál fog kikötni? Csak ideiglenesen akart megszállni náluk. Arról szó sem volt, hogy fontossá válik a Watkins család számára, vagy hogy beleszeret az egyik fivérbe. Pláne nem abba, amelyikkel még egyszer sem találkozott személyesen. De hát számít ez? Finn megérti őt, jobban, mint valaha bárki. Ők ketten egy hullámhosszon vannak.

De a szerelem – és annak mindenféle csavaros, bonyolult változata – mindig tartogat meglepetéseket. És soha senki nem ússza meg sértetlenül.



  • Anne Shirley
  • L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
Anne otthonra talál
Anne of Green Gables by L. M. Montgomery

Avonlea kanadai falucska népe felbolydul: vajon mi indíthatta a besavanyodott agglegényt, Matthew Cuthbertet, no meg kardos nővérét, a háztartását parancsnoki szigorral vezető Marillát, hogy árva gyereket fogadjanak tanyájukra? Bizony, a szorgalmas, puritán testvérpár fölött eljárt az idő – segítségre van szükségük, és ki lenne erre alkalmasabb, mint holmi apátlan-anyátlan legényke, aki örül, ha fedelet kap a feje fölé? Mekkora aztán Matt meglepetése, amikor a várt legényke helyett egy pulykatojásképű, vörös hajú leányzó várja szerény bőröndjén üldögélve, hogy örökbefogadója megjelenjen… Matthew legszívesebben azonnal visszaküldené, Marillától sem várhat sokat a jövevény, aki, mint kiderül, az Anne névre hallgat. Vissza is penderítenék menten, ha a különlegesen fejlett szókinccsel rendelkező, jég hátán is megélő kis árva lány, akit jócskán cibált már az élet, és alapos ismereteket szerzett a felnőttek világáról, ki nem vágná magát a kutyaszorítóból, és lány létére nélkülözhetetlenné nem tenné magát a derék idősödő testvérpár életében… Persze az út a kölcsönös megértéshez, mi több: a szeretethez ugyancsak rögös, de a talpraesett kislány sikerrel végigjárja: segíti ebben élénk képzelete, és az, hogy a világot szépnek és megjavíthatónak látja.



Kíváncsi vagyok a Ti válaszaitokra is! Fel tudtok sorolni 5 példát, vagy nektek is nagy fejtörést okozott? Vagy éppen ellenkezőleg, tengernyi ötletetek van és nem tudjátok leszűkíteni? Írjátok meg kommentben!


Találkozunk legközelebb!
Stella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést. Ha írsz kommentet annak még jobban örülök. Ne feledd, hogy véleményedet félkövér és dőlt betűtípussal tudod formázni, illetve linkeket is betehettek - a szokásos módon.

© Stella L. Brandy || 2012 -